Tomala Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 okey to właśnie mniej więcej ten kształt który 3cm woblerka który spróbuje odtworzyć w większej ilości malowanie bezpośrednio na drewnie tak testowo dlatego może wydawać się niezbyt ciekawe w między czasie powstała boleniówka znajomych kształtów co do baryłekto właśnie te ułożenie steru jak tej pod spodem spowodowało prace drobniejsza miej stabilną i błyskająca boczkami o ile można tak powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Będę kombinował, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) heyJak wam się podobają moje wynalazki wiem ,że pozornie może wyglądać dość dziwniemimo szerokim sterom chodzą fajnie drobno inaczej niż woblery dotychczas spotkanie o dziwo nie stawiając strasznie dużego oporu.Dodatkowo wrzucę fotki dokończonej wcześniej wstawionej boleniówki i pierwszego boleniowego bez-stera dociążyłem je na brzuszku,a i bym zapomniał zachęcony przez inicjatywy forumowiczów , oklejania woblerów materiałem sam próbuje swoich sił (tylko się nie śmiejcie to jest mój pierwszy boleniowiec który został oklejony,w dość hmm nie codziennych kolorach :? .Użyte kotwice na zdjęciach są tylko w ramach testu sprawdzenia jak to wszystko pracuje, tak żeby nie było podejrzeń Edytowane 18 Listopada 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Ciekawi mnie jak pracują te jak je nazwałeś "Dalekosiężne woblery na klenia" ?Baryłki świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Tak szczerze to na te woblery najlepsze brania miałem dopiero gdy w letnie upalne dni przychodzi "szarówka". Lecą daleko tak ,że z nasady powiedzmy średniej główki tylko co dla kogo znaczy średnia , załóżmy trzy , cztery metry można spokojnie obłowić napływ używając do tego nieprzegrubionej 0,18 czy 0,16 , woblery pływają praca dość mocna pracują w powierzchniowej partii wody, marszcząc jej powierzchnie . Edytowane 19 Listopada 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Tomala! Tomala! Boleniówki w nowych kształtach przypadły mi szczególnie do gustu! Ty wiesz o co chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 jak myślicie uda się ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Kilka tegorocznych woblerów zrobionych przeze mnie mają 3cm dwie nie plączące się kotwiczki 14 i pływają dzisiaj jadę na testy mam nadzieje że wypadną świetnie kolory : srebro , złoto perłowy , miedziany z srebrną łuską . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Wyglądają ładnie a testy to na rybie będą:-)?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Wyglądają ładnie a testy to na rybie będą:-)?.Nie.... raczej na wężach Tomala, fajne nieszablonowe wobki widać Twój styl w każdym calu Edytowane 21 Grudnia 2013 przez kubaS 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Dzisiaj Barycz nie rozpieszczała , woda przybrała ołowiane barwy a nad jej brzegami brak już jakichkolwiek oznak życia nawet spotkanie przechodnia graniczy z wygraną w totolotka. Wszystko jakby zasnęło tylko te przebijające się przez chmury słońce napawa optymizmem , mimo tego warto było wybrać się nad rzekę w grudniu .Woblery testy przeszły pomyślnie chodź bez kontaktu z ryba , ciężko zdefiniować ich prace ale jeśli bym musiał to powiedział bym ,że praca z dużą częstotliwością drgań w miarę wąska dość agresywna i raczej wyczuwalna na kiju , z tendencjom do wbijania się w dno , mi się one podobają mogłyby być ciut bardziej lotne ale gdybym je mocniej dociążył to by tonęły ..praca woblera : Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Z okazji Bożego Narodzenia , składam Wam serdeczne życzenia. Niech Wam święta miłe będą ,z dźwiękiem śpiewu i kolędą. Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Tomala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Witam wszystkich chciałbym poinformować o zmianie nazwy tematu z woblery Tomka.P na Woblery Team Tomala , zmiana jest potrzebna z racji tego , że woblery będą robione z moim wspólnikiem znanym z forum jako kolega Skibek , w najbliższym czasie wprowadzimy kilka modeli które na stałe będą produkowane woblery będą podpisywane skrótem TT wszystko będzie się opierać na ręcznej produkcji z drewna lipowego , mam nadzieje , że nowy rok przyniesie lepszy rozwój tematu a co za tym idzie poprawi ilość i jakość wykonywanych woblerów . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 O prosze... czekam Panowie na rozwój sytuacji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam w nowym roku W końcu udało mi się coś zrobić z czego jestem na 100 % zadowolony jest to mała , malutka bolenióweczka ma 5,5 cm , prawie cały poprzedni rok poświęciłem na majstrowaniu przestawianiu dociążaniu i wyginaniu nie wiem czy następne dziesięć wyjdzie chociaż podobnie ale na pewno będę działał.tu pierwsze woblery na pstrąga zrobione za namowom Rafała ale wymagają jeszcze pracy niby pracują dobrze trzymają się nurtu ale to jeszcze nie to .i malutkie 3 cm cukierki było więcej ale tylko te dwa względnie pracują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 bolenióweczki wykończone jutro na testy 5,5 cm waga waha się w granicach 4 do 6 gram bez kotwiczeka tak poza tym to coś się kroi na najbliższe dni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 bolenióweczki wykończone jutro na testy 5,5 cm waga waha się w granicach 4 do 6 gram bez kotwiczekIMG_0391.jpgIMG_0393.jpgIMG_0396.jpgIMG_0397.jpga tak poza tym to coś się kroi na najbliższe dniIMG_0392.jpgTak trzymać,super ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zapowiada się szlifowanie do nocy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Za oknem taka brzydota, że pewnie 90% tego forum siedzi teraz nad swoimi różnymi kropkowańcami i baryłkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) wa,lZa oknem taka brzydota, że pewnie 90% tego forum siedzi teraz nad swoimi różnymi kropkowańcami i baryłkami A właśnie, że nie ja po tygodniu siedzenia po 16h/24 w końcu wyrwałem się z koleżkami na bro Jakaś odskocznia od strugania musi być, jutro od rana oklejanie i malowanie a wieczorem struganie, można zwariować Boleniówki wydają się być miodne Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Tomek1988 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Dzięki panowie, a tak poza tematem , sprzątałem dzisiaj w warsztacie i znalazłem na ziemi pewną znajdę , od taki żuczek ;przeleżał kilka miesięcy jak nie dłużej , ale za to doczeka się steru , aż dziwne , że wcześniej go nie znalazłem . Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Tomala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 przeleżał kilka miesięcy jak nie dłużej , ale za to doczeka się steru , aż dziwne , że wcześniej go nie znalazłem . Wcześniej uciekł i zabunkrował się gdzieś pod szafą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zimna nie ma to zamiast czekać do wiosny , łaził po warsztacie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Seria "wiosenne trójeczki" w trakcji produkcji , a tu przykładowe zdjęcia w jakich kolorkach będą woblerki ; Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Tomala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi