Skocz do zawartości
  • 0

Dorsze...

Wojtek Bazylewicz

Pytanie

W przyszłym tygodniu zamierzam wybrać sie na dorsze, ale to będzie mój pierwszy raz i nie wiem jak sie do tego zabrać. Przede wszystkim poradźcie mi gdzie i jaki kuter wybrać, żeby nie naciąć sie na jakiegoś nieuczciwca. Sprzętu dorszowego nie mam i licze na to że mozna na miejscu wszystko pożyczyć, chyba że kij do 40 gramów wystarczy. No i najważniejsze ile kosztuje taka wyprawa łącznie z wypożyczeniem sprzętu dla dwóch osób. Generalnie za każde informacje i porady będe wdzięczny.

P.s. Będę mieszkał w Rewalu lub w okolicach.

Pozdrawiam Wojtek.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mi zaś kilku znajomych zdecydowanie odradzało usługi kapitana Wiśniewskiego... pływając z Władka łowi się na głębszej wodzie z reguły, jeżeli to pierwsza wyprawa na dorsze najprościej będzie jigować pilkerem przy burcie. Sprzęt można wypożyczyć, ale bywa on często w tragicznym stanie (jak słyszałem) lepszym wyjściem może okazać się pożyczenie sprzętu dorszowego od jakiegoś kolegi . Cena rejsu dorszowego z tego co sie orientuje to ok 120zł/osobę, nie wiem ile kosztuje dodatkowo ew. wypożyczenie sprzętu

Pozdrawiam

• 0

obecnie do Wiśniewskiego chyba i tak się nie dostaniesz (rezerwacje na długo do przodu) rejs bez sprzętu u niego 150 zeta za osobę , normalnie chyba troche ponad 100 (nie wiem ile sprzęt) idź na www.pzw.gda.pl i przejdź tam na forum - tam znajdziesz najlepsze info.

Pozdro Adam.

• 0

Wojtek!

Jeżeli to twój dedebiut na dorszach to stanowczo odradzam Władysławowo.Kapitan Neptuna pływa nierówno(dużo zależy od ilości promili :mellow: ).Przy takich głębokościach łowienie 300-gr pilkerami to mordęga szczególnie jak ryba nie bierze.Owszem trafiają się obfite rejsy,ale zbyt często bywało że naprawdę dobrzy dorszowcy łowili po 3 bolki przez cały dzień.Były też sytuacje że kapitana trzeba było szukać rano po knajpach żeby rejs się odbył <_<.Można sie zniechęcić :wacko:

Polecam Łebę ale Kubusia sobie daruj.Łeb 44,Łeb 96,Delfin, Halny ,Ksieżna Łeby-to kutry na których nigdy się nie zawiodłem.

Bardzo dobre dwie jednostki pływają z Darłowa ale nazw nie pamiętam,jakbys chiał to moge zadzwonić do kumpla i się zapytać.

Koszty tak jak piszą koledzy -do 150 zeta z wypożyczeniem sprzętu B)

Aha!W Łebie mozna przyjemnie połowic niezadługim kijkiem do 80-100 gr z plecionką 0,20 ,tylko przy wyciąganiu na pokład musisz łapać za plecionkę :lol: B)