Loco Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Dobry wieczór wszystkim "rękodzielnym" ( i nie tylko) Aby zimowe wieczory urozmaicić i aby dłonie nie zardzewiały postanowiłem w oczekiwaniu na przedwiośnie "zepsuć" kilka lipnych szczap... Nie wypadało pozostać biernym kiedy "Polska w trocinach" Struganiem param się od niedawna i są to można rzec moje pierwsze w tej materii kroki. Mam nadzieję,że z czasem nabiorę większej wprawy i zbliżę się do kolegów tu obecnych-z prac których czerpałem podglądając warsztat. W głowie sporo pomysłów,patentów i wizji (opary lakierów wbrew pozorom mogą mieć duży wpływ na wyobraznię) Materiał to lipa,malowanie aerografem,oczy własna inwencja. Pozwólcie,że przedstawię z imienia i wymiarów kilka moich wypocin. Ukleje 9cm Okonie 7cm Płocie 6 i 8cm Trotki 8cm Wszystkie woblerki pływające (zdjęcia jeszcze bez sterów) Postaram się w niedługim czasie zamieścić projekcję z pracą wobków. Niebawem kolejne odsłony (na warsztacie także jerki) Pozdrawiam-Adam Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez Loco 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Okonie no spaniale ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Świetne malowanie. Masz cierpliwość do rzeźbienia tych szczegółów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Miodzio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ukleja super malowanie .okoń też ciekawy . Czekamy z zaciekawieniem na jeszcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 A jak gramatura się ma do wobków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dziękuję Panowie. Gramatura przedstawionych wobków(gotowych)to przedział 7-10g Chciałem upublicznić kolejną porcję ale nie widzę opcji "zdjęcia" Podejrzewam,że wykorzystałem ostatnio limit 2MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 zdjęcia wstawiaj sobie np. przez zmniejszacz.pl dodajesz zdj i po konwertowaniu kopiujesz BBC code i gotowe Wobki 1 liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzięki "patzaw26" Tak myślałem,że za pomocą np.URL (Fotosik) "Patrząc-widzieć" jak to mówią...Zmieszczę się w limicie 2MB jednak. Ten limit obowiązuje jak się okazało w każdym poście. A więc... Plaża opustoszała także w spokoju można wybrać się na "Trocie" z widokiem na Morze Jerki 13cm/35g Nieco dalej..."Gdzie strumyk płynie z wolna stokrotka rosła polna a obok na prawym boku mienią się barwy na "potoku" Jerki jak wyżej Potoki 7cm/7g(dostaną stery) Rodzinnie... Pozdrawiam i do zobaczenia w kolejnym odcinku Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Loco 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Co raz bliżej "Święto Pracy"...Rodacy "Imperator" 16/40 "Lucjusze" 10/14 (sterowce) Kilka jerków 15/50 Takiego oto "sumitę" sobie wymyśliłem (12cm-ster) Pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 fajny ten sumik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Struganiem param się od niedawna i są to można rzec moje pierwsze w tej materii kroki. Od niedawna ...? czyli od kiedy strugasz? Woblery na wysokim poziomie... i takie te od niedawna średnio mi tu pasuje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Od niedawna ...? czyli od kiedy strugasz? Woblery na wysokim poziomie... i takie te od niedawna średnio mi tu pasuje Loco strugał inne rzeczy z tego co wiem i być może pomaga mu to w struganiu wobków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Możecie wierzyć lub nie,ale do pierwszego woblera usiadłem w listopadzie ubiegłego roku. Jest mi łatwiej bo lata zajmowałem się "jubilerstwem" a do tego dziadek mistrz stolarski i rzezbiarz w jednej osobie więc jakby genom łatwiej Prace ręczne nie są mi obce...Czasem też "postrugam" wariata To tak na szybko jeszcze-nowy prototyp...Uklejka ekonomiczna 9cm "Wyjściowa dwójka"...W skali Beauforta Pozdrawiam. Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Loco 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Byłem jakiś czas poza forum, wracam, patrzę, a tu takie piękności się pojawiły By dochować tradycji - witaj we własnym wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 No to objawił nam się talent. Zaczął w sierpniu mamy maj i takie cuda w tak krótkim czasie. Gratuluje. Piękna robota. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) W sierpniu jeszcze nie wiedziałem co mnie czeka,dlatego ruszyłem w listopadzie... Tak to jest jak się kupuje kalendarz w Empik-u na wyprzedaży... Dzięki Edytowane 2 Maja 2017 przez Loco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Sum super Napisałeś 12 cm ster - czy będzie miał ster ?Czy zostaje do poszarpywania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Dzięki. Tak Jacek...W zamyśle był ster i jest już nawet zamontowany (zrobię foto jak znajdę chwilę) Nie mam nawet czasu żeby sprawdzić jak zachowuje się w wodzie. Edytowane 2 Maja 2017 przez Loco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dzięki. Tak Jacek...W zamyśle był ster i jest już nawet zamontowany (zrobię foto jak znajdę chwilę) Nie mam nawet czasu żeby sprawdzić jak zachowuje się w wodzie.Znajdź testera dla swoich wyrobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tak więc po przerwie "Sumita" doczekał się steru i uroczystego wodowania... Jakość projekcji z wielu czynników mierna,ale wprawne oko wychwyci to i owo... https://www.youtube.com/watch?v=xt3qEPcZlAo Swego czasu zrodził się pomysł na pewną "modyfikację"... Tak oto powstał "Easy Rider" Poszło mu zaskakująco dobrze w wodzie więc powstała "Loża Szyderców" Praca drobna,energiczna...Używając terminologii handlarzy aut..."Panie,silnik pali od strzała i od razu wkręca się na obroty" https://www.youtube.com/watch?v=dXjzrvZuyAw https://www.youtube.com/watch?v=LiqXXCT3kp4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Weekend upłynął w towarzystwie "babki"... Urodą może nienachalna,za to czerwienią ust znaczona zuchwałą Na "łowisku" zjawił się także "odkurzacz" Pozdrawiam. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Dodałem do obserwowanych. Czekam na kolejne niebanalne konstrukcje i obiecane boleniowe uklejki Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Są takie dni w życiu każdego faceta,kiedy to trzeba nałożyć 'gumę'...Chociaż wolę 'bez' to...Nakładam bez dyskusji https://www.youtube.com/watch?v=Bsg9CzlfUz8&feature=youtu.be 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi