Guzu Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Dzieki za dobra rade - zawsze w cenie Travelka 210 20 lb juz posiadam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Wymagania projektu:- Casting.- Połowy w morzu, z trudnodostępnego brzegu- kamieniste plaże oraz 1-2m burty z narzutów kamiennych.- Długoć najchętniej 300 (lub coś niewiele krótszego), masa wabików 40-70g. - Najtrudniejszy warunek długość składów- max 50 cm, jeszcze lepiej koło 46-47cm czyli wyszłoby 6 części.- wersja budżetowa, prawdopodobnie nie prędko zostanie użyty ponownie.Bardzo nietypowy projekt o ile wogóle możliwy i stąd pytanie. Czy ktoś zna taki blank? Ewentualnie seryjna wędka, o takich parametrach lub też coś co dałoby się przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 beast master shimano stc blank można obrać z przelotek i spoko casta uzbroisz,ale kij 500zł bo tylko w spinie występują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 O dobry trop, dzięki . W beastmaster zadługi, ale zauważyłem jakieś exage stc, 270/51 cm skład. Dałoby się zrobić do tego mobilny dopalacz ze 20cm i było by w sam raz. Tyle, że kosztuje też trochę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Krzyśku, z matematyką coś nie tak 300 na 6 części to 50,do tego dodaj (a właściwie odejmij) średnio ze 4 cm na 5 wpustów. Wyjdzie ok. 280. Nawet jakbyś chciał zrobić travel 9’ to wyjdzie (275+20)/6=49,2… Jeżeli chodzi o bazę, to może coś pociąć i zrobić spigoty? Tylko do tego potrzeba by było ze dwóch blanków, jeden na bazę, drugi na czopy. Nie wiem jednak, czy nie będzie to porywanie się z motyką na Słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Wiem, to nieścisłość jest, ale od razu założyłem, że i tak nie znajdę niczego idealnie w długości koło 9,6'- 10. Dlatego tak czy siak dopalenie mobilnej części dolnika będzie konieczne, ale to już mniejszy problem. O spigotach też myślałem, nawet o czymś w stylu :3 skład przerobić na 6 skład, ale to przerasta raczej moje możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Blank 4 częściowy Angler's Workshop witam poszukuję blanku w 4 kawałkach w dł 2,60-2,70 mocy 20 lb raczej szybki,Talon odpada klusek totalny.czy ktoś z Was miał styczność z blankamiAngler's Workshop IM6 Salmon/Steelhead Blanks? http://www.anglersworkshop.com/items.aspx?catid=2394 szukam opinii o jakości tych blanków.nie ukrywam icena ma też znaczenie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Mam bardzo silne podejrzenie, że jest to ten sam (Talon) blank ...Pzdr,Fatso P.S. I że w ogóle blanki S&S z Angler's Workshop, to Talony VI+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Talon 4 częściowy 260cm 42 gr 20lb klusek ???? To jak nazwać te wędki co ja nimi łowię??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Mam bardzo silne podejrzenie, że jest to ten sam (Talon) blank ...Pzdr,Fatso P.S. I że w ogóle blanki S&S z Angler's Workshop, to Talony VI+ Michał, czy to tylko podejrzenie czy coś już przeszło przez Twoje łapy? Byłoby ciekawie naprawdę gdyby to były Talony 8'6 w 4-składzie - idealny travel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Chyba gdzieś mi się obiło o uszy/oczy, ale nie pamiętam, gdzie. Natomiast niezależnie od tego, jakieś dziwne podobieństwo do oferty Talona mi się jawi, jak patrzę na opisy tych blanków. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Na forum Rodbuilding to było, ale widzę, że wyedytowali wzmiankę o Talonie, jako producencie Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 pewnie wyedytowali żeby nie naruszać warunków umowy OEM-owej, kurcze korci ten travelek, szkoda że dolar podrożał <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 2,90 a 3,15 (z grubsza), to przy kwocie ok. 100$ nie jest taka olbrzymia różnica. Ja o tym blanku myślę już od dawna, ale sam nie wiem po co mi on, dlatego na razie tylko myślę ................................ chociaż ... kto wie Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Na forum Rodbuilding to było, ale widzę, że wyedytowali wzmiankę o Talonie, jako producencie Pzdr,Fatso I to jest bardzo dobra wiadomosc. I brawo Jasiu Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Mi osobiście ten blank przydałby się,bo parametry ma odpowiednie .ja chciałbym użyć do na rzeki do gumy ,tylko wolałbym coś w miarę sztywnego a IM6 wydaje mi się grafitem starszej generacji z którego rakiety nie zrobisz.no chyba że się mylę w 4 składzie ideał i na motor i do samolotu.Czy po parametrach zbieżności ktoś z was jest w stanie potwierdzić te opisy które podają w tabelkach.Opisany jak X Fast.jeśli byłby taki jak TYLKOFast w Avidach St.Croix to było by super,no ale to wspomniane IM6 a opis pozostał chyba z czarów kiedy ten grafit wchodził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Witam kolegów,moze ktoś z Was ma w swoim arsenale wedke na blanku Batsona ISP843-3 to blank o parametrach 1/4-5/8oz i 6-12lbs, szczytówka 5,5 opisany jako mod-fastWłasciwie to szukam blanku w trójskładzie na okonie, najpierw padło na St.Croixa 2S70MF3, zrobiłem go pod spina ale na wyjezdzie do SE moim zdniem okazał sie za szybki i za mocny w szczytówce... kilkanascie razy odbijał okonie po braniu, natomiast idealnie pasuje do łowienia w pionie i po namysle przerobie go pod casta...Blank Batsona ma takie same parametry a nie chiabym sobie zdublowac kijków... Choc wyczuwam ze bedzie cieplejszy i w pełniejsze ugiecie wejdzie... W FC nie maja takich by pomacać... W ofercie Talona sa dwa travele 213cm jeden 8lbs i drugi 12lbs, te dwa blanki powtarza takze Anglersworkshop ale w cenie duzo nizszej...Podpowiecie coś? St.Croix 2S70MF3 w akcji : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Temat na czasie mogę Ci zamówić okoniowego travela customa jak chcesz - nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Poszukaj fenwicka eagle 7 stopowego w 4-składzie 4-10lb 3-18g .Kupiłem takiego od Hasiora, to byłby przyjemny travelek .Wiem że Hasior ma takiego to Ci opowie więcej na temat tego kijka bo ja nim mało łowiłem . O tego chodzi: http://www.fenwick.com.pl/eagle-gt-spinning-4-czesciowy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Dzieki Jozi, ale nie kupie gotowej wedki, za daleko zabrnałem ze swoim warsztatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Yglo ale ten kij jest do demolki bo przelotki masz druciaki .Mnie go Mekamil przezbroił w alconite.Jest któtki uchwyt, to możesz zostawić a przelotki do zmiany.Naprawdę to przyjemny travelek w II generacji węgla, spolegliwy pod pasiaczki .W USA ten patyk był za 60$ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Friko podsunął swietna mysl, moze to nowy kierunek w wedkarstwie... WYMYSL SOBIE BLANK i go zamów - za rozsadne pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 No to już masz rozwiązanie problemu .Aby tylko cena nie zabiła ale Friko ma chyba te blanki w spokojnych cenach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Chyba tak, ale to gra w ciemno, bo kogo wczesniej zapytam jak sie tym łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Zdecydowanie w spokojnych cenach, zwlaszcza jesli chodzi o travele (koszty wysylki). Co do jakosci, to mysle ze prezentacji na spotkaniu 24 marca wiecej osob bedzie moglo podzielic sie swoimi wrazeniami - licze na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi