yglo Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 kopyto 6 główki max 30gJerki i woblery do 60-70g - do tego widze ten 17lbs pilker czy duża guma - 60g, w pionie, głębokość do 30m - do tego ten 20lbs w tym wykonczeniu co podałeś tak +/- nie mniej jak 600zł na same materiały po cenach dostepmych ze stron www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 ok, czyli mniej więcej tysia trzeba by mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 ATC travel 12lbs Fajna matowa powierzchnia blanku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Nie no Tidemaster też jest fajny od Croixa,maja kilka blanków ,mocnych jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Oczywiscie i w SC II Spin sa fajne travelaste blanki... dwa i trzy razy droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Yglo poważnie ta uncjówka nie trzaśnie pod wabiami 80g? Zastanawiam się dlaczego producent tak je opisał... Jeśli masz już gotowy kijek na tym blanku to czy mógłbyś powiedzieć od ilu gram się dobrze ładuje?. Czy jest to kij od miotły, czy ma on w sobie trochę luzu? Do dużych gum też się nada? Będę wdzięczny za krótkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Narazie ta 1oz stoi i czeka na uzbrojenie pod casta, bedzie mniej wiecej gotowa na koniec roku... Ostatnio odbyło sie na moim tarasie gięcie tego blanku przez wybitnych profesjonalistów z naszego Forum... Opinia była jednoznaczna... Mocarny blank na duze ryby.... niepozbawiony finezji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Jako że akurat przechodziłem i mogłem podejrzeć, jak wybitni profesjonaliści gną blank AT843-3, czekam i ja z niecierpliwością na powstanie wędki na tym blanku. Spodziewam się kija, który bez kompromisów obsłuży standard na normalnie żerujące szczupaki, jaki dla mnie stanowią Slidery i Fatso 10 oraz 15 cm gumy na główkach 15-25 gram, a w razie czego da radę cisnąć Slidera 12 czy małego Freestylera; z czułą szczytówką i eleganckim, progresywnym ugięciem, o mocy podobnej do kijów opisywanych jako 10-20 lb. "Uncjówka" natomiast, czyli AT844-3, robi wrażenie potworowca pod stugramowe nawet przynęty, godnego opisu 15-25 lb albo i lepiej. Edit był, bo opisy c.w. tych blanków wydają się tak oderwane od rzeczywistości, że aż się człek gubi. Edytowane 18 Października 2012 przez chub norris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) No własnie ATC844-3 to blank fabrycznie opisany do 1oz i 20lb.... ale jak widac moja opinie potegi tego blanku podziela tez Łukasz ATC843-3 to ten opisany fabrycznie do 3/4oz i 17lbs.... 'pięknotka" pod opisane Salmiaki 10F i S a od biedy i 12F Edytowane 18 Października 2012 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) No i stało sie, dzis dotarł do mnie ostatni z 7stopowych traveli ATC ... czyli: AT842-3 7' 8-14 1/4 - 5/8 3 pc. FAST MED-LT 5 0.515 2.3 Po złozeniu, zabezpieczeniu złaczy i podpięciu pod butle z wodą, po podwieszeniu przynet..... wychodzi ze bedzie z tego uniwersalny spin na łodke, pomimo fabrycznego opisu... znowu niedoszacowany, na moje czucie kijek bedzie obsługiwał przynety w zakresie 10-30gr, pod butla wchodzi w głebokie ugiecie z niemal nieruchomym dolnikiem czyli trzecia czescią składową... A i kilka dobrych słow na temat Mudhola...z automatu wyskoczyło za przesyłke standardowo 30usd, potem w @ cena zeszła na 20usd, na zewnetrznej nalepce nie umiescili kosztów przesyłki i paczka przmkneła sie przez cło bez dodatkowych opłat.... no i mały katalog w srodku z oferta traveli MHXa i długopisik w barwach MHXa... Czyzby to jednorazowy usmiech w strone europejskiego klienta czy juz stała tendencja? Edytowane 19 Października 2012 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 No i stało sie, dzis dotarł do mnie ostatni z 7stopowych traveli ATC ... czyli: AT842-3 7' 8-14 1/4 - 5/8 3 pc. FAST MED-LT 5 0.515 2.3 dla siebie czy pod kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ja od blisko 3 lat szukam idealnego travela i już witałem się z gąską. Niestety blanki które przedstawiacie są fajne ale ... długie, zbyt długie. Jak dla mnie. Według mnie ideałem byłby blank w 4 kawałkach długości max 8'6". Moc 15-20 lbs. Kij po złożeniu nie powinien mieć więcej jak 65 cm, Tak aby spokojnie mieścił się w plecaku 65 l. Wiem że można przytroczyć ale wtedy jest zbyt duża szansa że plecak dotrze bez kija na miejsce. Szukałem już w blankach muchowych jakiejś #10-12 ale dupa, nie ta długość. Ciąć i spigoty wstawiać to ostateczność. Macie może jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ja też szukam travela - 4 kawałki, 10 stóp (mniej więcej) i jakieś 12-15 lb. Nie musi być bardzo szybki, ale muchówka to ostateczność. Kijek na Wisłę - taki lekki uniwersał. A i fajnie jakby blank nie kosztował więcej jak 500 plnów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ja od blisko 3 lat szukam idealnego travela i już witałem się z gąską. Niestety blanki które przedstawiacie są fajne ale ... długie, zbyt długie. Jak dla mnie. Według mnie ideałem byłby blank w 4 kawałkach długości max 8'6". Moc 15-20 lbs. Kij po złożeniu nie powinien mieć więcej jak 65 cm, Tak aby spokojnie mieścił się w plecaku 65 l. Wiem że można przytroczyć ale wtedy jest zbyt duża szansa że plecak dotrze bez kija na miejsce. Szukałem już w blankach muchowych jakiejś #10-12 ale dupa, nie ta długość. Ciąć i spigoty wstawiać to ostateczność. Macie może jakieś pomysły?Ja też szukam travela - 4 kawałki, 10 stóp (mniej więcej) i jakieś 12-15 lb. Nie musi być bardzo szybki, ale muchówka to ostateczność. Kijek na Wisłę - taki lekki uniwersał. A i fajnie jakby blank nie kosztował więcej jak 500 plnów. Chyba tylko CTS ma takie długie trvele w dość szerokim spektrum mocy,tylko te ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Przepraszam za offtop ale tak z ciekawości - Nie miałem nigdy takiego CTS-a w dłoni, a widzę, że one są trochę inaczej opisane niż blanki tych firm których używam. Przy tej samej mocy blanku mają zdecydowanie wyżej opisany cw (kij opisany jako 4 lb ma aż 15 gram wyrzutu) z czego to wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Chyba tylko CTS ma takie długie trvele w dość szerokim spektrum mocy,tylko te ceny... Niestety za długie składy. W 4 składzie od 9'6" się zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) pablom zerknij na strone CMW: czteroskłady w cenie ponizej 300 zł Spin Travel 2.40m 20-65gr Blank unten 13.3mm oben 2.2mm Spin Travel 2.70m 30-90gr Blank unten 14.4mm oben 2.8mm Edytowane 22 Października 2012 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Pablom w CTS moga zrobić z tego co wiem konkretny blank na zamówienie,i myślę nie droższy bedzie topowe blanki z ofert muchowych Topowych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Też się interesuje travelem i Dokładnie.. Tak jak hasior prawi. Ok 1000 się kręci za indywidualny travel. A jakbyś chciał np sage xi3 to tys raczej nie wystarczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 pablom zerknij na strone CMW: czteroskłady w cenie ponizej 300 zł Spin Travel 2.40m 20-65gr Blank unten 13.3mm oben 2.2mm Spin Travel 2.70m 30-90gr Blank unten 14.4mm oben 2.8mm Wklej jak możesz pełny link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 to ja wklejęhttp://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Spinnruten-Golianos-Spin-Travel-GOST/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Tudzież (i to jest bliższe 300 zł): http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Spinnruten-Golianos-Spin-Travel-1B-GOST/ Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 A jak wygląda sprawa tych blanków Custom od Frico? przetestował ktoś już te blanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Fatso dziękiA jak wygląda sprawa tych blanków Custom od Frico? przetestował ktoś już te blanki? Ja chciałem travela, ale Friko jakoś się na ryby zebrać nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi