Skocz do zawartości

Blanki Travel

SzymusS

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

travel 8`6-9`6, 15-20lb - propozycje

rozglądam się niespiesznie za tytułowym blankiem na wypady rowerem lub skuterem. pożądane możliwie szerokie spektrum obsługiwanych przynęt i najchętniej 4 kawałki. jeśli ktoś ma lub zna coś w ten deseń proszę o info. pozdro

ps. wyłącznie krajowa dystrybucja i sensowne warunki gwarancyjne.

Sprawdźcie to :

SLXF8622-3 8'6” 3pc 10-22lb 10-40g 2,0 13,1               780,00,-

SLXF8615-3 8'6” 3pc 8-15lb 7-28g 1,8 12,3                   780,00,-

Szybkie blanki z progresywnym ugięciem.

Na dojazdowe łowienie polecam ten słabszy

Edytowane przez Konrad-Northrods

Na stanie ich nie mam ale miałem do czynienia z tym słabszym i powiem że całkiem fajnie się prezentował.

Co do blanków muchowych to można by spróbować czegoś z serii Ventus F , R , albo Ignis

Talona też nie miałem więc nic nie mogę powiedzieć.

Porozmawiam jutro z Krzysztofem  i napiszę jaki blank muchowy będzie najbardziej odpowiedni do adaptacji bo na nich  robię najczęściej okoniówki.

Sprawdźcie to :

SLXF8622-3 8'6” 3pc 10-22lb 10-40g 2,0 13,1               780,00,-

SLXF8615-3 8'6” 3pc 8-15lb 7-28g 1,8 12,3                   780,00,-

Szybkie blanki z progresywnym ugięciem.

Na dojazdowe łowienie polecam ten słabszy

Blank może i OK ale  cena trochę nie polska ,z wysyłką to ponad 8 stów za blank z firmy  która w produkcji blanków ma raczej małe doświadczenie.Cena napewno jest światowa..  jednak na markę a co za tym idzie cenę trzeba trochę popracowac.

• Like 1

Jak nie ma konkurencji ...

Nie dość, że nie ma, to jeszcze jakoś wszyscy przyjęli zmowę milczenia, albo cholera wie o co chodzi. Prywatnie słyszę, że się łamią z byle powodu, co prawda są wymieniane, ale... Natomiast na forach cisza. Oszukują mnie? Bo sam nie miałem do czynienia z nimi, no może poza Poznaniem, gdzie kilka powyginałem.

Łowię tymi blankami i jakoś żaden mi nie pękł a faktem jest że każdy blank może trzasnąć przy upadku  lub nieumiejętnym holu.

Nie mam do nich zastrzeżeń , rybę trzymają bardzo dobrze i dobrze oddają swoją moc.

Słusznie że na markę trzeba zapracować , ale cena wynika również z użytych materiałów i technologii wykonania danej serii.

3 składowe travele zazwyczaj są fajniejsze (po złożeniu ;) ) niż 4 częściowe jednak ustępują im w transporcie....

Pooglądaj muchołapki # 11-12,- jak to ma być na plażę za trotką  ;)

Arku, 2 wędki na plażę mi wystarczą. travelek miałby obskoczyć całą resztę.

czekam na dostawę w rodmasie, powinien przyjechać czteroskładowy 2,9m 17lb. oglądałem go kiedyś, dość ostry, jak dla mnie na plażę za słabo ustępliwy środkiem, ale pod łowiska, które znalazłem pod nosem powiniem być ok. ten egzemplarz, który oglądałem, pojechał w świat z bayangolami, niestety nie mogę się doczekać na zwrotnego maila od właściciela.

• 1 miesiąc temu...

wiem, że na forum jest kilka osób, które miały do czynienia z blankami serii TiCrX firmy TFO. chodzi mi po głowie złożenie wielozadaniowego travela na czteroczęściówce 9` #12 z tej właśnie serii. proszę o info lub kontakt wszystkich będących w temacie, których do tej pory nie zaczepiłem :) pozdro

http://www.tforods.com/accessories/rod-blanks/lefty-kreh-ticr-x.html

Edytowane przez jersey