Maciek_7 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 W Krakowie przecież stoją też CTSy. W 3 i 4 składzie. Sprawdzone, dobre, ci co używają raczej nie myślą o potrzebie zmiany.Po co od nowa wymyślać koło.Zapomnijcie o CTSach, niestety… Szkoda, że kolejna świetna marka znika z polskiego rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Zapomnijcie o CTSach, niestety… Szkoda, że kolejna świetna marka znika z polskiego rynku... Dlaczego piszesz, że znika? Z tego co wiem można zamówić tylko czas oczekiwania jest długi. Przymierzam się do specjalistycznego float CTS lub Affinity X 11', który nota bene posiadam w switch-u. Rewelacyjne blanki i nie sądzę by Pan K. Zieliński tak szybko zrezygnował. Może mam stare wiadomości... Istnieje możliwość ściągania z USA (mają pierwszeństwo w świecie do zasobów CTS co przedkłada się na szybkość obsługi), zawsze można tam uderzyć. Zdecydowana większość moich kijów jest na CTS i to był dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Widzisz Andrzeju, widocznie informacje, ktore ja otrzymalem sa nie do konca prawdziwe? Pan Krzysztof powiedzial mi, ze blanki CTS nie sa juz sprowadzane do Polski i to od dosc dlugiego czasu. Byc moze ilosc zapytan o blanki spowodowala, ze jednak mozna je zamowic co bardzo mnie cieszy. Chociaz nadal bym wolal, gdyby dwie znakomite marki byly dostepne w pelnej ofercie w Krakowie Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Rozmawiałem o blankach jakieś 2-3 tygodnie temu i był to dzień kiedy doszła dostawa CTS do Krakowa. Wszystko pod indywidualne zamówienie. Może o to chodzi - indywidualne zamówienie. Taka ma być formuła? Pytając o Affinity X nie dostałem odmowy co do sprowadzenia, jaki by to miało sens odciąć się od potencjalnego klienta poprzez odmowę sprowadzenia blanku... Produkcja swoje a pracownia swoje - tak myślę, są to jedynie moje gdybania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Tak jak wspomniał Andrzej. Krzysztof blanków na stanie nie ma. Sprowadza indywidualnie i z góry mówi ile trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Bardzo ta informacja mnie cieszy! Andrzeju czy wiesz moze cos na temat Restaffine, rowniez jest opcja zamowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Bardzo ta informacja mnie cieszy! Andrzeju czy wiesz moze cos na temat Restaffine, rowniez jest opcja zamowienia? Nie mam zielonego pojęcia. Musisz pytać w Krakowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Dziekuje za naprostowanie Pozdrawiam! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Odnośnie Restaffina robią duże problemy z gwarancjami i Krzysztof sam dorabia uszkodzone części gdyż nie ma zdrowia ich przekonywać wysyłać itp. Co do zamówień blanków tejże firmy raczej sprawa nie wyglada tak jasno jak z CTS-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Odnośnie Restaffina robią duże problemy z gwarancjami i Krzysztof sam dorabia uszkodzone części gdyż nie ma zdrowia ich przekonywać wysyłać itp. Co do zamówień blanków tejże firmy raczej sprawa nie wyglada tak jasno jak z CTS-em.Dziwne, żeby w świat szła inna informacja. W końcu są to drogie maszyny, podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Też trochę rozpoznałem temat o CTS'ach. Sprowadzane na zamówienie z bardzo długim czasem realizacji.Cóż, czasami można poczekać pół roku na blank, czasami nie. I nawet nie tyle, że narzekam bo każdy ma sam prawo określić gdzie jest podstawa jego pracy....A to że dobre produkty ajkoś znikają z rynku staje się niezrozumiałą dla mnie regułą....Na przyszłość trzeba się spieszyć z zamówieniami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 blank przyjechał. w lekkich przelotkach powinna wyjść z tego świetna w miarę wszechstronna wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 blank przyjechał. w lekkich przelotkach powinna wyjść z tego świetna w miarę wszechstronna wędka. 110620141072.jpg Będzie Pan zadowolony a przelotki nie muszą być super lekkie bo to kawał wędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 zaiste, kawał lancy z tego blanku. szkoda trochę, że ceraty 2500r już nie mam, komponowałaby się kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtor Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Cześć,Powinieneś być zadowolony. Mam 1 spinning i 3 castingi na morskich blankach muchowych Sage: Xi2 i Xi3: spinning #8 (9'; Xi3); c#11 (9'; Xi2); c#13 (9'; Xi3); c#16 (8'; Xi3) oraz spinning na blanku TCX (11'9" ; #8). Ja jestem bardzo zadowolony. Tylko cena blanków spora.pzdr Edytowane 16 Czerwca 2014 przez maxtor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam, Mozesz opisac co wyszlo z TCX 11'9'' #8? Ile taki spin realnie ogarnia. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 blank przyjechał. w lekkich przelotkach powinna wyjść z tego świetna w miarę wszechstronna wędka. 110620141072.jpgGdzie go kupiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 pracownia pstrągman. konkretna rozmowa, szybki temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtor Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam, Mozesz opisac co wyszlo z TCX 11'9'' #8? Ile taki spin realnie ogarnia. BujoCześć,Zrobiłem go specjalnie na Bornholm, do łowienia na Sbirulino. Wahadłówkami też łowi się bardzo dobrze. Przed uzbrojeniem wydawało mi się, że powinien dobrze pracować z przynętami do 20-25 gramów. Założyłem mu 11 Gold Cermetów (od 30). Wyszedł z tego wybitny parabolik, oczywiście dwuręczny. Dwa razy byłem z nim na Bornholmie i najlepiej obsługuje przynęty do 18g, maksymalnie 20g. Można założyć też 25g, ale wtedy przy solidnym naładowaniu już trochę siada. Do łowienia używam plecionek (pewne zacięcie z 50-60m). Hol przy tej długości i akcji kija jest komfortowy, ryby nie spadają. Trochę więcej zabawy jest przy podbieraniu. Miałem okazję wyholować kilka troci do 80cm.Zdaję sobie sprawę, że jest to trochę "wynalazek", ale do łowienia troci w morzu sprawdza się idealnie. Nie pamiętam teraz ile waży, ale chyba około 180g.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam, @maxtor, Dziekuje serdecznie za wyczerpujace informacje. Blanki Sage sa faktycznie drogie ale mamy gwarancje,ze jesli nasza ulubiona wedka zlamie sie za 10 lat to dostaniemy taki sam blank/element, za oplata oczywiscie ale jednak. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtor Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, @maxtor, Dziekuje serdecznie za wyczerpujace informacje. Blanki Sage sa faktycznie drogie ale mamy gwarancje,ze jesli nasza ulubiona wedka zlamie sie za 10 lat to dostaniemy taki sam blank/element, za oplata oczywiscie ale jednak. Pozdrawiam, BujoCześć,Sprawdziłem wagę, jest trochę więcej: 204g. Co do gwarancji, to potwierdzam rzetelność firmy Sage. Pierwsza wędka po uzbrojeniu i przy pierwszym wyrzucie pękła (drugi element od szczytówki). Pewnie była to fabryczna wada blanku. Wysłałem złamaną część i dwa sąsiednie elementy do Sage. Po ok. 3 tygodniach otrzymałem nowa część (z karty kredytowej pobrano 50$). Pod koniec pierwszego wyjazdu z wędką na Bornholm wywrotka na skałach i pęka szczytówka. Wysyłka do USA i kolejna wymiana złamanej części na nową (50$ z karty). Oddałem koledze do zbrojenia i wtedy zauważył, że druga część od góry też ma wzdłużne rozwarstwienie (powstałe pewnie w czasie tego samego upadku). Kolejna wysyłka do Sage całej wędki i po 3 tygodniach przychodzi paczka,w której są 3 złamane części (licząc do góry) i 3 zupełnie nowe. Pewnie włożyli wędkę w uchwyt, napięli solidnie i poleciały wszystkie 3 części od góry. Poza dolnikiem, który się ostał mam prawie nową wędkę. Co najlepsze zrobili to za free, żadnej opłaty. Poniosłem tylko koszty wysyłki do USA. Może dla takich pechowych klientów mają specjalne rabaty Szacunek dla firmy Sage! Cieszy mnie to, bo mam ich 8 wędek,w tym 2 muchówki. W tym roku na Bornholmie bez strat w sprzęcie. Przez cały pobyt łowiłem tylko na TCX, pomimo, że miałem ze sobą jeszcze 4 wędki. Łowienie na sbirulino (15g) i błystki wahadłowe do 18g to czysta przyjemność.pzdr Edytowane 17 Czerwca 2014 przez maxtor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) w końcu udało mi się poświęcić kilka chwil na testowanie spina zbudowanego dla mnie przez Dąbka na czteroczęściowym muchowym blanku 9` #12 firmy tfo. waga blanku wg katalogu około 95g. niemało, więc dostał długą rękojeść z ciężkiego ciemnego korka. do tego mix przelotek phenixa i mikrotytanów fuji na ostatnim elemencie. waga gotowej wędki to 190g. z kołowrotkiem o wadze 270g balans wypada na sam koniec krótkiego korkowego foregripa. wcześniej nie miałem praktycznie żadnego doświadczenia z blankami muchowymi. po macaniu blankiem na sucho wydawało mi się, że spokojnie wyjdzie z tego okołouncjówa. wędka jest dziwna, ale to na pewno daje znać o sobie muchowy charakter blanku - mocno elastyczna na dwóch górnych składach, poniżej moc okrutnie przyrasta. co dziwne gnie się to bardzo płynnie, żadnych kwadrato-hotszotów. z uwagi na ustępliwy szczyt kij raczej pod twarde przynęty, choć gumkami również pozwoli połowić. komfortowo obsługiwaną gramaturę wabików określiłbym generalnie na 7-20g, choć na krótkim dystansie nieźle ogarnie również paprocha na 4g jigu, a na dalekim wzorowo 20g rapstika i 24g zzrapa10 od @Tomiego. więcej nie chce mi się teraz pisać, zaraz finał Edytowane 13 Lipca 2014 przez jersey 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Ciekawe, jak Ci się w "praniu" będzie spisywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 ja cos takiego tylko ze w 10' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Ciekawe, jak Ci się w "praniu" będzie spisywał.dziś udało się ochrzcić zestaw kilkoma okoniami i szczupakami. ustępliwa szczytówka pewnie trzyma mniejsze ryby, a mocny dół pozwala trzydziestaka podnieść na kiju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi