Skocz do zawartości

Blanki Travel

SzymusS

Rekomendowane odpowiedzi

Odświeżę temat, stanęło na mhx'ie? Szukam czegoś na delegacje a biedne te ofert trawelków. Pasowałby mi ten cw 4-14g z TR902-3 8-12lb, jak to realnie wygląda, ktos się orientuje?

a blaas XF..

SLXF7310-3  7'3” 3pc 6-10lb 4-16g

Ktoś to miał w ręku?

Edytowane przez shavt

tu masz słowo na temat mhx 7`6 12lb

http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-wędka-druga-wedka-las/?p=1323306

ten slxf 7`3 bardzo ładnie wygląda w katalogu, chociaż przy tej cenie blanku (7-8 stówek) nie wiem czy nie drapałbym się po głowie nad tym

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Bass-II-Series

• 4 tygodnie później...

Szukałem ostatnio za nowościami, a że na travele szczególnie zwracam uwagę, to w oczy wpadły mi nowe Legendy Inshore (SCIV) w wersji travel, 3 części. "Rozmiarówka" pokrywa w zupełności moje oczekiwania lekkiej i cięższej sandaczówki oraz dużo więcej. Fabryczne uzbrojenie w dobre komponenty i najważniejsze "po ludzku", estetyka jak w starych tournamentach.

Dostępność od grudnia 2014, więc w tym sezonie nie potestujemy ale plany zbrojeniowe na wiosnę zostały poważnie zmienione. Blanki pewnie pojawią się niewiele później. Trochę na podstawie kredytu zaufania do producenta zakładam, że będą to bardzo dobre travele.

tomaszek11

• 4 tygodnie później...

Powitać odgrzeję troszkę kotleta, poszukuję dla kolegi kijka pod bardzo konkretne zadanie, travel w czterech składach, moc ok 20 lb, przeznaczenie...można by rzec łososiowate z brzegu. Do obsługi dalekosiężnych przynęt w wadze ok 25g. 

Zastanawiam się nad 4 częściowym travelkiem w klasie #12 z MHX. Jeśli ktoś używał będę wdzięczny za opinię, ewentualnie inne propozycje.

Pozdrawiam 

Powitać odgrzeję troszkę kotleta, poszukuję dla kolegi kijka pod bardzo konkretne zadanie, travel w czterech składach, moc ok 20 lb, przeznaczenie...można by rzec łososiowate z brzegu. Do obsługi dalekosiężnych przynęt w wadze ok 25g. 

Zastanawiam się nad 4 częściowym travelkiem w klasie #12 z MHX. Jeśli ktoś używał będę wdzięczny za opinię, ewentualnie inne propozycje.

Pozdrawiam 

http://www.mullocksauctions.co.uk/lot-661989-rod_&amp_tube_2_hardy_marksman_smuggler_10%E2%80%99.html

Pozdrawiam 

w tej mocy rodmas miał ostatnio na stanie mocno szczytowe 9`6 w 4 kawałkach. blank raczej na duże ryby.

Mam te 9'6" w 4 kawałkach z Rodmasu. To niemal bliźniak dwuczęściowego FX 966, tylko odrobine bardziej sztywnawy. Być może z powodu tych czterech złącz. Ogarnia trocie, te morskie i rzeczne.

Prawdziwym mocarzem jest drugi travel - ten 904M. Mój był z pierwszego wypustu i jest opisany wyżej niż ten w aktualnej ofercie.

Waldek,

A ten smuggler to pod żyłkę, czy pod plecionkę? Od dawna ostrzę zęby, ze kiedyś mi go pokażesz ;)

Pzdr

Edytowane przez Krab

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Gdyby ktoś kiedyś myślał o blanku MHX TR902-3 8-12lb   1/8-1/2oz.     ML

To opis jego, z którego wynika że obsługuje do 14g.. to jakis żart :) spokojnie daje radę 21g + normalne 3"

Najbardziej w kierunku sandacza z uwagi na charakterystykę ugięcia i bardzo mocny dolnik.

• Like 1

• 8 miesięcy temu...

...na dynamiczną, możliwie szybką i szczytową wędkę spinningową.

Czy macie jakieś pomysły. Znacie jakieś gotowce, które po rozebraniu i oskrobaniu staną się godne uwagi?

Nie chce żadnych mucho-spinningów. Nie cierpię spiningów o takiej charakterystyce.

Pan Krzysztof nie ma takich w swojej ofercie, a za moje 600zł testerem nie będę, wiec proszę mi "special edition for Krzychun" nie proponować.

Najfajniejszy 3 częściowy spinningowy blank jaki miałem był od Hardego.

Krótka to była seria ale wspaniała mega uniwersalna w praktyce od 3g do 20g.

Klenie, jazie, bolenie a nawet okonie dawały niesamowitą frajdę na nim.

Moc,- trudno określić jednoznacznie bo jak zwykle nie było podane ale myślę że max 12lb (sandacze nawet spore dawało się zacinać w wolnym uciągu kędzierzyńskiej Odry)

W niczym poza wyglądem nie przypominał spiningów z legendarnej już seri No1,2,3.... Nie miał tzw "ciężkiej głowy" szczytówka była finezyjna, ugięcie przepiękne- jak to w 3 częściówkach...

Nie pamiętam jak się nazywał, ale łatwo go odróżnić od innych bo dolnik był niesymetryczny w taki sposób, że jak się nie dokładało rurki (by uzyskać równe składy to wychodził kij 2,9m. Blank czarny lakierowany o strukturze takiej jak Hardy Fibatube.

Widziałem ten kij jako już gotowy kiedyś na allegro i to za śmieszne pieniądze.

Warto poszukać ;)

Najfajniejszy 3 częściowy spinningowy blank jaki miałem był od Hardego.

Krótka to była seria ale wspaniała mega uniwersalna w praktyce od 3g do 20g.

Klenie, jazie, bolenie a nawet okonie dawały niesamowitą frajdę na nim.

Moc,- trudno określić jednoznacznie bo jak zwykle nie było podane ale myślę że max 12lb (sandacze nawet spore dawało się zacinać w wolnym uciągu kędzierzyńskiej Odry)

W niczym poza wyglądem nie przypominał spiningów z legendarnej już seri No1,2,3.... Nie miał tzw "ciężkiej głowy" szczytówka była finezyjna, ugięcie przepiękne- jak to w 3 częściówkach...

Nie pamiętam jak się nazywał, ale łatwo go odróżnić od innych bo dolnik był niesymetryczny w taki sposób, że jak się nie dokładało rurki (by uzyskać równe składy to wychodził kij 2,9m. Blank czarny lakierowany o strukturze takiej jak Hardy Fibatube.

Widziałem ten kij jako już gotowy kiedyś na allegro i to za śmieszne pieniądze.

Warto poszukać ;)

Miałem już przyjemność z Tobą o tej wędce rozmawiać, właśnie wtedy gdy była na allegro (w wykonaniu p. Kawalca - zdjęcia mam do tej pory na dysku). Namawiałeś mnie, ale zdecydowałem się za późno...poszedł. Teraz czekam aż się pojawi (podobnie zresztą jak na 3-częsciowego 8-10lb CD ze starszej (NZ) serii - krąży po giełdzie od czasu do czasu).

Tak to jest jak się nie słucha i chce się nowoczesne.