Jozi Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Ja swoim kijkiem manewruję na wodach stojących, więc Ci nie powiem bliżej jak na płynących się sprawuje. Łowię nim tylko na gumki 3-4cm i główki 15,-3g. Z woblerkiem czy wirówką w prądzie go za bardzo nie widzę chyba że micro. Przyłów w postaci leszcza w prądzie to wyzwanie dla wędkarza i ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Odświeżę temat, stanęło na mhx'ie? Szukam czegoś na delegacje a biedne te ofert trawelków. Pasowałby mi ten cw 4-14g z TR902-3 8-12lb, jak to realnie wygląda, ktos się orientuje? a blaas XF..SLXF7310-3 7'3” 3pc 6-10lb 4-16g Ktoś to miał w ręku?No wlasnie czy ktos to mial w reku i nad woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 No wlasnie czy ktos to mial w reku i nad woda? W ręku i nad wodą mam od ponad roku kijek na blanku SLXF 7310-3N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 W ręku i nad wodą mam od ponad roku kijek na blanku SLXF 7310-3N.Janusz mógłbyś w takim razie podzielić się spostrzeżeniami na temat użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro zander Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Witam serdecznie kolegę, a rozpatrywałeś zakup jakiegoś gotowca dobrej klasy np. Konger palladin steel arm 2.7 m 7-28 g.ładude się pięknie, dobre czucie nawet na gumach 3 g plus przynęta, można już wyhaczyć za ok. 700 pln. oczywiście osprzęt fuji sic titanium, Ja gorąco polecam, poławiam na niego sandacze i sum 28 kg jako przyłów nie sponiewierał sprzętu. pozdro, Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Witam serdecznie kolegę, a rozpatrywałeś zakup jakiegoś gotowca dobrej klasy np. Konger palladin steel arm 2.7 m 7-28 g.ładude się pięknie, dobre czucie nawet na gumach 3 g plus przynęta, można już wyhaczyć za ok. 700 pln. oczywiście osprzęt fuji sic titanium, Ja gorąco polecam, poławiam na niego sandacze i sum 28 kg jako przyłów nie sponiewierał sprzętu. pozdro, Jaro To palladyny sa w wersji travel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro zander Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 przepraszam bardzo,pomyłkowy wpis,tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz, to nie na ten post miało pójść, pozdrawiam i sorry jeszcze raz, nie było tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Kupisz 2 szczytowki przytniesz dotniesz i wyjdzie travel z 2,7 to będzie pewnie 2,2 zależy jak grobe scianki, wiem ze to prymitywne ale ja mam już tak dwie wedki travel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 To palladyny sa w wersji travel?Kupisz 2 szczytowki przytniesz dotniesz i wyjdzie travel z 2,7 to będzie pewnie 2,2 zależy jak grobe scianki, wiem ze to prymitywne ale ja mam już tak dwie wedki travel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Kupisz 2 szczytowki przytniesz dotniesz i wyjdzie travel z 2,7 to będzie pewnie 2,2 zależy jak grobe scianki, wiem ze to prymitywne ale ja mam już tak dwie wedki travel. Tak z ciekawosci sie pytalem, blanku takiego nie szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Jako, ze temat wedek typu travel zawsze jest mi bliski postanowielm wystartowac z tematem gdzie forumowicze mogli by dzielic sie opiniami i doswiadczeniami na ich temat. Tak zeby nie trzeabylo skakac po roznych tematach i zbierac informacje kawalek po kawalku. A teraz do konkretow. Na ta chwile chodzi mi po glowie blank okoniowo-pstragowy ktory jak trzeba da rade szczupakowi 70-80cm. Cos ok 8lb, dlugosci 7' do 7'3" i CW ok 2-12g. Dlaczego akurat taki? Lowie najwiecej na kanale gdzie mam okonia oraz szczupaka. Zauwazylem, ze np ripperki 5-8 cm na glowkach 3-7g sa zarowno aktrakcyjne dla malego okonia jak i duzego szczupaka. Tak wiec chcialbym "obskoczyc" je jedna wedka. W lecie lowie zwykle na male wobki i wirowki 1-2 a reszte sezonu zwykle na roznego rodzaju gumki, jaskolki czyli kij tez pasowaloby miec w miare uniwersalny. Dodam, ze nie lubie kijow suchych ktore nie maja glebszego ugiecia. Jesli chodzi o dlugosc to wydaje mi sie ze trudniej jest animowac przynete jesli kij jest za dlugi czyli w moim przypadku ma wiecej niz 7'3". Wspomnialem tez pstraga. Tu dopiero raczkuje w temacie ale bede na pewno jezdzil nad srednie, szybko plynace rzeki pstragowe przynajmniej kilka razy w roku gdzie ryby 50+ nie sa zadkoscia. Przynety jak wyzej. Przerylem forum i na ta chwile mam tylko dwoch kandydatow, moze trzech: - Angler's Workshop TSP70L3 http://www.anglersworkshop.com/Spinning/Anglers-Workshop-IM6-Travel-Spin-and-Casting-Blanks - FishingArt SLXF7310-3N czy moze SLF7310-3? http://www.fishingart.eu/44-Blaas-F.htm - Batson BASB8413 tylko ten blank moze byc ciut za masywny (6-12lb) http://www.anglersworkshop.com/RX6/Forecast-RX6-Travel-Multi-Purpose-3-and-4-Piece-Blanks Prosze kolegow o uwagi i moze jakies inne propozycje. Z gory dziekuje Ps Budzet ma znaczenie Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Może mhx http://www.mudhole.com/custom-rod-building-blanks/mhx-rod-building-blanks/MHX-Freshwater-Rod-Blanks/MHX-Travel-Series-Rod-Blanks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Może mhx http://www.mudhole.com/custom-rod-building-blanks/mhx-rod-building-blanks/MHX-Freshwater-Rod-Blanks/MHX-Travel-Series-Rod-Blanks Z tego co chlopaki pisza na forum to ten najlzejszy model 6-12lb bedzie juz za ciezki do moich zastosowan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Też szukałem długi czas czegoś w trzech kawałkach i podobnych parametrach - nie znalazłem. Jak fundusze nie ograniczają to kup sobie w 1 kawałku suzuki i wstaw spigoty w dobrej pracowni.. już miałem tak zrobić.. i zwyczjnie zmieniłem walizkę/torbę na dłuższą bo tak znacznie łatwiej. Teraz zabieram w każdą podróż kijek do 2m w dwuskładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) No wlasnie widze, ze jest ciezko w temacie. Ja jezdze na ryby rowerem i dwusklad w plecaku bedzie zbyt narazony na uszkodzenia a do tuby go nie wloze bo bede musial potem ja wlec za soba. Podrozuje tez coraz czesciej na ryby i czasem zdaza sie, ze mam czas zeby przed lub po rybach powloczyc sie po okolicy. W takim wypadku dwusklad bedzie mi kula u nogi. Najfajniej to by bylo miec kij zrobiony z 4/5 kawalkow. Taki po prostu znika w plecaku Aprops krojenia jednoskladu na 3 kawalki. Ktos ma doswiadczenia z pierwszej reki? Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Jako rowerzysta używam kija o składzie 38cm (shimano stc 3 - 14 g).Zadziwiająco lekka 100gr i szybka.Nic innego nie znalazłem.Amoże spro mobile stick ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Jako rowerzysta używam kija o składzie 38cm (shimano stc 3 - 14 g).Zadziwiająco lekka 100gr i szybka.Nic innego nie znalazłem.Amoże spro mobile stick ? Mam wlasnie tego Spro Mobile Stick 2.4m i jest to fajna wedeczka ale chcialbym cos szytwniejszego i bardziej wyrafinowanego Pluje sobie teraz w brode bo kiedys byl na ebay'u Beastmaster STC wlasnie o takim malym CW 3-14g. Unikat. Tyle, ze chcialbym zejsc z 8'. Po prostu bardziej komfortowo podbija mi sie przyneta kiedy kij jest krotszy o te 20-30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Zrodził mi się w głowie pomysł zbudowania casta w travelu, który obsłuży przynęty do max. 45-50gr. Musi oczywiście spełniać kilka wymogów ☺1. Długość, 7'-7'6"( lepiej 7'6")2. Akcja, mam m1 swimbait 25 lb i idealna byłaby taka sama lub zbliżona akcja.3. C.W.mam też x12 w spinie, który z równą łatwością miota 10g wahadełko i gumę o masie całkowitej 50 gr. Tego samego oczekuję od travela.Macie jakieś pomysły, sugestie, rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Spinnruten-Blank-RX-7--3-teilig-Rainshadow-B-I/ ISP844-3 moc 17 lb,ugiecie pelne crankbaitowe, ostatnio robilem w spinie, jeden jeszcze u mnie w kolejce, niemcy opisuja do 50g, fabryka do 21g, moim zadaniem max 40Ale pracuje cudnie gleboko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Spinnruten-Blank-RX-7--3-teilig-Rainshadow-B-I/ ISP844-3 moc 17 lb,ugiecie pelne crankbaitowe, ostatnio robilem w spinie, jeden jeszcze u mnie w kolejce, niemcy opisuja do 50g, fabryka do 21g, moim zadaniem max 40Ale pracuje cudnie gleboko.Czy to będzie coś w stylu batsonowego IP844 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Tak, podobnie jak IP844 i jak CB70MH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Tak, podobnie jak IP844 i jak CB70MHZnam obydwa blanki, mają świetną akcję ????Dzięki za pomoc. Edytowane 24 Maja 2017 przez adasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Witam , odświeżam temat szukam blanku 4-częściowego travel o długości 2,70m c.w 7-30g lub o podobnym cieżarze wyrzutowym Co jest obecnie ciekawego wartego uwagi by zmontować kijka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 W długości 8'6" mogę polecić Blaasa SLXF 8615-4N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 No i stało sie, dzis dotarł do mnie ostatni z 7stopowych traveli ATC ... czyli: AT842-3 7' 8-14 1/4 - 5/8 3 pc. FAST MED-LT 5 0.515 2.3 Po złozeniu, zabezpieczeniu złaczy i podpięciu pod butle z wodą, po podwieszeniu przynet..... wychodzi ze bedzie z tego uniwersalny spin na łodke, pomimo fabrycznego opisu... znowu niedoszacowany, na moje czucie kijek bedzie obsługiwał przynety w zakresie 10-30gr, pod butla wchodzi w głebokie ugiecie z niemal nieruchomym dolnikiem czyli trzecia czescią składową... Miales ten blank nad woda? Jakie realne CW i czy bedzie lepszy pod gumy czy pod twarde przynety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi