Skocz do zawartości

Blanki Travel

SzymusS

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny wątek a zarósł pajęczyną :D.

Panowie ma ktoś z Was doświadczenia z blankami z serii  - CTS Blank "Revo Salt Travel" Crossover, szczególnie interesują mnie te:

FR869-3  2,62m   10-45g   #8-10,  FR9012-3  2,74m  15-70g   #12-14, producent przewidział ich zastosowanie jako kije "muchowe" jak i spiningi. Będę wdzięczny za informację, pozdrawiam Piastun

• 6 miesięcy temu...

Szukam blanku travel

2,75m. 3 składy 1-10gr cw lub coś podobnego

Zna ktoś lub widział taki blank? Przeszukałem wszystkie firmy i nie mogę nic podobnego znaleźć. Przeznaczenie kleń- jaź na lekko.

Fatso dobrze radzi. Pod taką gramaturę to szukaj blank muchowy #6 . Mam takiego travelka spinningowego  na batsonie rx6  #5  w pięcioskładzie długość 2,60m, opisany 2-7g.Do gumek i małych smużaków jak najbardziej. 

Ewentualnie myślę, że w fishingArt możesz zamówić coś indywidualnego.

Napisałem do nich o poradę i prośbę wykonania takiego kija. Sam nie mam pojęcia który blank z pośród oferty wybrać. Nie znam się na blankach muchowych, dwa razy w życiu może łowiłem na muchę :)

Zobaczymy co odpiszą

• 10 miesięcy temu...

Gdyby istniał 4 częściowy Talon VI+ w długości 3,05 i cw. 30-35g to bym niczego innego nie szukał. Ale nie istnieje.

Czy coś podobnego w tych parametrach jest na rynku? Ważne by blank miał akcję porównywalną ze wspomnianym VI+.

Dzięki za podpowiedzi.

Polaczylem

A co do tematu, jakby taki blank byl to chetnie i pewnie juz dawno bym zakupil ;) 

• Like 1

Gdyby istniał 4 częściowy Talon VI+ w długości 3,05 i cw. 30-35g to bym niczego innego nie szukał. Ale nie istnieje.

Czy coś podobnego w tych parametrach jest na rynku? Ważne by blank miał akcję porównywalną ze wspomnianym VI+.

Dzięki za podpowiedzi.

Pewnie coś uciekło przy przeniesieniu twojego posta, bo trudno wywnioskować jak odnieść się do kija który nie istnieje. Jak byś określił na czym konkretnie tak Ci zależy to może ktoś pomoże. Ja mam tylko dwa talony VI+ ale krótsze ( 260cm), każdy w innej gramaturze i z inną akcją. Napisz ile możesz przeznaczyć i do czego przede wszystkim będzie służył. Są fabryczne travele w tej gramaturze i długości ( cena w okolicach 500 złotych) ja ich nie znam, ale możesz uderzyć do sprzedających. W wątku @Del Toro jest przepiękny travel CTS ale mocniejszy i nieco krótszy ( 290cm), obawiam się że trudny do zdobycia będzie blank. Ja mam też CTS z serii o którą pytałem na górze strony, prawie rok temu i nikt mi nie udzielił odpowiedzi, bo nie są to popularne kije. Napisz coś więcej, radził bym też napisać do Naszych forumowych rodbuliderów, przerabiają dużo różnych blanków, mają dużą wiedzę i orientację w rynku mogą być bardzo pomocni, tu w tym wątku zaginiesz ;). Pozdrawiam Piastun

Edytowane przez Piastun

Pewnie coś uciekło przy przeniesieniu twojego posta, bo trudno wywnioskować jak odnieść się do kija który nie istnieje. Jak byś określił na czym konkretnie tak Ci zależy to może ktoś pomoże. Ja mam tylko dwa talony VI+ ale krótsze ( 260cm), każdy w innej gramaturze i z inną akcją. Napisz ile możesz przeznaczyć i do czego przede wszystkim będzie służył. Są fabryczne travele w tej gramaturze i długości ( cena w okolicach 500 złotych) ja ich nie znam, ale możesz uderzyć do sprzedających. W wątku @Del Toro jest przepiękny travel CTS ale mocniejszy i nieco krótszy ( 290cm), obawiam się że trudny do zdobycia będzie blank. Ja mam też CTS z serii o którą pytałem na górze strony, prawie rok temu i nikt mi nie udzielił odpowiedzi, bo nie są to popularne kije. Napisz coś więcej, radził bym też napisać do Naszych forumowych rodbuliderów, przerabiają dużo różnych blanków, mają dużą wiedzę i orientację w rynku mogą być bardzo pomocni, tu w tym wątku zaginiesz ;). Pozdrawiam Piastun

Piastun,

Dzięki za zainteresowanie tematem. Faktycznie, może mało klarownie to opisałem. Szukam mocnego, niekoniecznie lekkiego 4 cz blanku o akcji med i cw 30-35g i długości w granicach 3m przy czym wymóg akcji med jest konieczny. Mam talona vi+ 3,20 42g którego jedyną wadą jest "dwuczęściowość" i stąd to porównanie. Wspomniałeś o jakichś travelach na rynku, mógłbyś podać producentów, modele?

Dzięki

Edytowane przez mart123

podpytajcie w Fishing Art, chyba zostały im jeszcze modele CTS...

SD904-3 9’0″  12-20lb  15-45g  3pc

A co do lekkiej, UL okoniówki, jaziówki … polecam ten :

https://www.tackle24.de/index.php?a=6549

zakupiłem, ale jeszcze czeka na ubranie, lekki, dynamiczny o pięknym głębokim ugięciu.

• Like 1

Łatwo to nie będzie, tak jak już przedmówcy napisali, masz tutaj blank taki jak chcesz od W. Grocholi ale krótszy i to już odpada

https://www.olx.pl/oferta/blank-talon-travel-260cm-20lb-CID767-IDH3yyS.html

nie sądzę aby dało się przedłużyć, ale możesz zapytać

CTS-y będą dużo szybsze o Talona w VI+, są sztywne i szybkie, bardzo sprężyste, choć gną się pięknie ( mogę wstawić zdjęcie ugięcia mojego kijka w klasie #16 ), blanków z Krakowa nie znam, chociaż brałem pod uwagę w zeszłym roku, ale za mało informacji jest o tych wieloskładach. Co do seryjnych kijów to musisz popytać sam sprzedawców, a tak naprawdę to wziąść w łapę i zobaczyć czy to może Ci podpasować. Np. Savage Gear travel salmonoid, Daiwa lexa, Major Craft Crostage travel, chyba ABU coś też ma.

• Like 1

• 1 rok później...