Skocz do zawartości

Pytanie do kolekcjonerów

fish28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie do znawców, i zbieraczy starych sprzętów.

Otóż, ostatnio kumpel przyniósł do roboty starego mitchella 440A

Kołowrotek jest nowy, nigdy nie używany, z kartonikiem, papierami i zapasową szpulką.

Chciałby się dowiedzieć ile on może być warty. Czy może ktoś z Was odpowie mi na to pytanie? :)

post-48006-0-65280700-1491938758_thumb.jpg

Cześć. Jeśli kręcioł jest nie używany, ma papiery, pracuje dość płynnie, nie ma uszkodzeń itp. to na moje oko jest wart co najmniej 300 zł. 300 do 400 zł. spokojnie. Dla kolekcjonera. Być może ktoś kupiłby go i za 500 zł, ale musiałbyś długo czekać. Jakby nie było Mitchell'e takie jak ten wywołują jednoznacznie pozytywne skojarzenia. Fajnie jak coś takiego stoi na półce i się błyszczy. Dla konesera to poezja.

• Like 1

Cześć. Jeśli kręcioł jest nie używany, ma papiery, pracuje dość płynnie, nie ma uszkodzeń itp. to na moje oko jest wart co najmniej 300 zł. 300 do 400 zł. spokojnie. Dla kolekcjonera. Być może ktoś kupiłby go i za 500 zł, ale musiałbyś długo czekać. Jakby nie było Mitchell'e takie jak ten wywołują jednoznacznie pozytywne skojarzenia. Fajnie jak coś takiego stoi na półce i się błyszczy. Dla konesera to poezja.

Chyba że ów koneser wcześniej akurat kupił na eba... za 40 ojro to ten już nie kupi , ale może jest taki co nie kupił i mu brakuje ale ma na przykład zasadę że więcej niż 150 zł nie wyda .I może być taki szejk arabski co nie liczy się  z kasą i zbiera drogie auta i francuskie kołowrotki.

Tak to jest w stanie zapłacić i 500 .

A rzeczywistość jest taka  żeby się tych dwóch znalazło .