Mirek1064 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zaczynam przygodę z multikiem (Daiwa Viento ?) pierwszy w życiu ?i zastanawiam się nad wędką do niego St,Croix Avid 7 stóp do 1 uncji zastosowania sandacz, mały sumek łódź jeziora i rzeka Odra pozdrawiam ps. to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość(starych ) wyjadaczyMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Z całym szacunkiem dla Ciebie - przejrzyj zasoby forum i znajdziesz odpowiedź na większość Twoich pytań i duuużo więcej.Osobiście nie zacząłbym przygody od Viento. Nie dlatego, że to zły kołowrotek, ale ma jeden element więcej, twitching bar, i będzie Ciebie bardzo kusić żeby go używać, a nie spotkasz go na wielu innych konstrukcjach (jedna Daiwa i chyba dwie inne kontstrukcje z podobnym rozwiązaniem [nie zapisałem nazwy producenta]). Wypowiedzi na tym forum wskazują, że niektórzy Koledzy myślą, że tym bar'em można jig'ować ciężkimi przynętami - BIG MISTAKE.Ale, jeśli uparłeś się, to St,Croix Avid 7 stóp do 1 uncji będzie, w mojej opinii, całkiem niezłym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek1064 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 sorki nie napisałem jakimi przynętami łowię na główkach do 25 gr a najczęściej w przedziale 10 -15 gr tylko że trafiają się rybki 2 cyfrowe więc nadmiar mocy jak najbardziej na miejscu dzięki MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek1064 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 może coś byś podpowiedział ?troszkę martwi mnie ta kaska ?jakieś zamienniki ? dostępne w PL ?dzięki MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 może coś byś podpowiedział ?troszkę martwi mnie ta kaska ?jakieś zamienniki ? dostępne w PL ?dzięki MS kup sobie za pol ceny cos z serii St. Croix MOJO BASS albo smoczego guide selecta w odpowiednich parametrach. wydasz polowe mnie kasy ktora lepiej doinwestowac w multika z np lepszym hamulcem aha - i jesli st croix i przynety 30g olowiu + guma to oczko w dol proponuje... czyli 3/4 oz - 21 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi