Skocz do zawartości

Gdzie na ryby na majówkę?

KrzyObr

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Koledzy. Jako, że powoli zbliża się majówka chciałem się Was spytać gdzie polecacie wyjechać na te parę dni na rybki. Głównie celuję w spining, trochę spławika i ewentualnie popróbować muchę. Jestem z Łodzi, jednak coś czego szukam nie musi być bardzo blisko. Może coś ciekawego w województwie Kujawsko Pomorskim. Szukam, żeby było coś sprawdzonego gdzie mogę liczyć na dobrą zabawę i parę godnych rybek. Jeśli znacie też jakąś fajną bazę noclegową to prosiłbym o jakieś namiary. Miałem robić wypad na Sulejów ale nie wiem czy jest sens.

PS od siebie mogę dodać, że rok temu byłem tutaj https://www.google.pl/maps/place/Jezioro+Szlamy/@53.9062621,23.4797959,14.25z/data=!4m5!3m4!1s0x46e08a599287107f:0xb8c5d62c99e2a8b5!8m2!3d53.9091086!4d23.5075211 było bardzo przyjemnie, może nie jakieś okazy ale cisza, spokój i bardzo mało ludzi, jeśli gdzieś jeszcze jest taka cudowna dzicz to też proszę o info :)

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam. 

Edytowane przez KrzyObr

http://jeziorak.obitur.pl/

Fajne miejsce na Jeziorakiem 15km od Iławy. Jezioro od pewnego czasu wraca do życia i z okoniem powyżej 30cm nie jest problem a i szczupak 80+ też się trafi. U właścicielki można wynająć łódkę

Dziękuję za podesłanie miejscówki. Wydaje się fajna i może uda mi się tam wybrać. Fajnie byłoby coś porządnego wyłowić bo ostatnio ciężko z tym. Chociaż troszkę obawiałbym się tłoku ale może to nie potrzebne obawy. 

Edytowane przez KrzyObr

Żarnowiec!

Spotkasz kilku forumowiczów na pewno.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziękuję Kolego Gobio Gobio trochę mnie rozochociłeś. Poczytałem na szybko i te duże szczupaki dają trochę do myślenia. Musze kumpla przekonać żeby może tam się wybrać. :)

podpinam się pod temat majówkę mam zamiar spędzić mobilnie 1 tydzień w Gdańsku lub okolice .Żarnowiec super temat jakie tam są opłaty i gdzie można opłacić za wędkowanie ,nast.  pytanie czy można wynająć łódkę z silnikiem i sondą ? Jakieś jeszcze ciekawe tematy w tych okolicach ?

podpinam się pod temat majówkę mam zamiar spędzić mobilnie 1 tydzień w Gdańsku lub okolice .Żarnowiec super temat jakie tam są opłaty i gdzie można opłacić za wędkowanie ,nast.  pytanie czy można wynająć łódkę z silnikiem i sondą ? Jakieś jeszcze ciekawe tematy w tych okolicach ?

Może Piaseczno? I szczupaki i pstrągi :)

To do zobaczenia

Do zobaczenia mam nadzieję. 

Żarnowiec!

Spotkasz kilku forumowiczów na pewno.

W maju z ręki słabo widzę te spore pajki ;)

Owszem wyobraźnie rozpalają, ale też się jakoś na nie nie nastawiam. Jeśli będzie coś się dziać i 60 dadzą się trochę pobawić też byłbym zadowolony.

Edytowane przez KrzyObr

Na Żarnowiec się tak nie napalajcie bo mam info z pierwszej ręki że w maju z ręki jest tam słabo chyba że ktoś lubi głęboki trolling za szczupakiem to tak. Z ręki trudno o dobre efekty. Też chciałem jechac ale odpuściłem.

Miejsce wybraliśmy również ze względu na lokalizacje i dostępne w okolicy atrakcje( http://hotelmistralsport.pl/spa/rekreacja) jedziemy z dziewczynami i nie codziennie będziemy je zabierać na pokład. Gdyby nic nie brało lub brały do bólu łapy to też chętnie posiedzę w saunie. Dodatkowo 20km do morza ,przyjemne trasy rowerowe , dobre restauracje w okolicy. W razie nudy na wodzie będzie na pewno co robić.

• Like 4

Witam

Nie chcąc zakładać nowego tematu spytam czy jest ktoś z okolic Białki Tatrzańskiej i zna okolice nie tylko pod wzgledem wedkarskim.

Planuje urlop na lipiec i chciałbym podpytac o kilka spraw

Z okolic mozna tak powiedzieć jeśli 100 km to okolice , powiem tak wędkarsko czorsztyn ( jeśli masz własny sprzęt pływający , jeśli nie polecam "cicha wodę" zajazd w Maniowym ) , jeśli nie wędkarsko to spacery , rowery , termy .

Dołączę się z podpowiedzią i zaproponuję jezioro Powidzkie. Komfortowa baza noclegowa w hotelu Moran. Na dodatek nowe zasady wędkowania od tego roku. Strefa łowiska specjalnego, zakazy dla rybaków... W każdym razie ja tam zaczynam:-)  

Edytowane przez Przemfish
  • Like 2