mrherciu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Witam serdecznie wszystkich wędkarzy piszę ten post by przestrzec wszystkich i opisać swoją historie jaka mnie spotkała kupywając ponton ze strony olx. Zawsze chciałem wrócić do młodych lat gdy z tata jeździłem na bardziej "profesjonalne" łowienie, w grudniu 2016 roku znalazłem ogłoszenie na olx pewnego pana który oferował wielką gamme FABRYCZNIE NOWYCH pontonów originalnych firm w niższej cenie, Dokonałem zakupu płatnością przy odbiorze niestety gdy paczka przyszła byłem w delegacji i zobaczyłem ją dopiero po 8 dniach od dostarczenia, Paczka ukraińskimi obwolutami i naklejkami pokrowiec pontonu był bez kartonu oraz były przetarcia materialu, wypakowywując ponton zobaczyłem przetarcie z którego jak sprawdziłem pózniej uchodziło powietrze.Tak wiem że powinienem być przy odbioru paczki i sprawdzić paczke zanim ją dostane mój bład,Jednak dziura w pontonie była z węwnetrznej strony pontonu gdy jest on spakowany więc wszelakie przypuszczenia na firme kurierską moim zdaniem odpadły więc postanowiłem napisać do właściciela ogloszenia na stronie olx Ten pan przez 6 dni olewał mnie tylko czytając moje wiadomości bez odpowiedzi więc postanowiłem udać się do Rzecznika praw konsumentów po złożeniu reklamacji nagle dostałem odpowiedz "Nabywca poinformował nas o uszkodzeniu paczki według zdjecia które przysłał kupujący transportowa torba z towarem miała uszkodzenia zewnętrzne,a mianowicie miała zadrapanie i dziure (prawdopodobnie przez ciągniecie po twardej powierzchni"jednak ten pan nie wspomniał nic o przetarciu pontonu choć mu o tym pisałem, wysyłałem filmy.Po drugim liście od rzecznika praw konsumentów wysyłający powtórzył swoją odpowiedz. Dostałem adres do Inspekcji Handlowej na dalsze mediacje jednak Zwątpiłem bo wiem jak działaja sady w naszym kraju czas oczekiwania na roztrzygniecie sprawy trwało by naprawde długo,Zadzowniłem do firmy "Tokarex" o porade na szczęście szkode da sie naprawić aby ponton był w pełni sprawny. Huraaaa!!! jednak na maj będę gotowy, piszę ten post nie dla reklamy a opisaniu mojej histori i żeby żaden z nas pasjonatów wędki nie stracił na swojej pasji którą kocha i odda za nia wszystko mam tylko nadzieje że ukraińskie dokumenty pontonu nie będa przeszkadząły w rejestracji. Pozdrawiam. Daję screeny oraz film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 I "oszczędność " poszła w piz..???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Jest takie przysłowie adekwatne do całej sytuacji oraz zakupów z niesprawdzonego źródełka,a zaczyna się TAK:Chytry dwa razy................................. PS> i do PANA sprzedającego po atrakcyjnej cenie pontony:Cygan tylko raz.................................... Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrherciu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 nie znasz chyba pojęcia "chytry", nie wiem jak ty ale jestem przeciętnie żyjącym więc czasami człowiek szuka czegoś tańszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Źle to odebrałeś i wcale nie miałem zamiaru Cię obrażać. Chodziło mi bardziej o zakupy z niepewnego źródła generujące pozorne oszczędności, niż tykanie Twojej osoby !!! Może faktycznie, to lepiej by pasowało :Nie kupuj kota w ..................... Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 też jestem przeciętnie żyjącym a jednak kupiłem przez allegro kolibri i przepłaciłem na twój sens myślenia za to ty narobiłeś sobie kłopotu kupując na cygańskim targu jakim jest OLX. Kolega dobrze napisał chytry 2 razy płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 A czemu nie kupować na olx ? Ja uważam, że wręcz trzeba ! Jest tylko jedno małe alle czyli odbieramy towar osobiście. I nie pisać mi tu o niemożności itp. itd. Dla chcącego nic trudnego, a jak gra warta świeczki to i podjechać te 200 km. można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Panowie z Tokarexu jak zwykle na piątkę z plusem. Ratują nawet tych którzy ich omijają żeby trochę przyoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Hmmm. A mnie trochę dziwi że kolega zarejestrowany dzisiaj pisze o swojej przygodzie z zakupem pontonu z nie polskiej dystrybucji... I o tym jak uratował go Tokarex.... Ps. Znam kilka osób które tak kupiły i są zadowolone... Pozdrawiam, Tomasz eS Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrherciu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Napisałem dzisiaj ponieważ naprawdę sobie odpuściłem.Dołożę do tego ale będę spełniał się pasjia napisałem o tym na każdym forum wędkarskim jakie znam właśnie dzisiaj,Post jaki napisałem jest tak zwanym samosądem może i ja stracę,ale inni będą może ostrozniejsi. Jakieś zastrzeżenie do tematu to proszę o delete nie szukam żadnych konfliktów... Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez mrherciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 1. do rejestracji nie są potrzebne żadne dokumenty, poza wymiarami pontonu. 2. też znam faceta, który kupił ponton kolibri z masą akcesoriów w śmiesznej cenie i jest w pełni zadowolony. na początku też pukałem się w głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 1. do rejestracji nie są potrzebne żadne dokumenty, poza wymiarami pontonu.2. też znam faceta, który kupił ponton kolibri z masą akcesoriów w śmiesznej cenie i jest w pełni zadowolony. na początku też pukałem się w głowę To sie pany pukajta dalej, a okazyje was będą omijać ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 OLX to bardzo fajna strona pod warunkiem, że nie kupuje się skarbów typu Stella za pińcet. Ja kupiłem swojego czasu za 250 zł kompresor proxxona ledwo dmuchany, który w standardowej cenie kosztował c.a. 1600 zł. Służy mi od kilku lat a nie ma ze mną łatwo bo jestem seryjnym zabójcą kompresorów. Tydzień temu kupiłem Kongera Champion Impulse z Cormoranem Corluxem i też cała transakcja przebiegła bez problemów. A za ile to nie powiem, bo i tak nie uwierzycie.Jak ktoś sie daje robić w balona katalogowymi fotami połączonymi z bazarową ceną to pretensje powinien mieć przede wszystkim do siebie To jest portal do szukania "perełek" i myślę, że każdy kto tam zagląda w tym celu jest zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Kupiłem ponton kolibri na olx dojechał do UK bez problemów choć trwało to prawie miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Napisałem dzisiaj ponieważ naprawdę sobie odpuściłem.Dołożę do tego ale będę spełniał się pasjia napisałem o tym na każdym forum wędkarskim jakie znam właśnie dzisiaj,Post jaki napisałem jest tak zwanym samosądem może i ja stracę,ale inni będą może ostrozniejsi. Jakieś zastrzeżenie do tematu to proszę o delete nie szukam żadnych konfliktów...Nawet jeśli to co Cię spotkało to prawda to.... Jedna jaskółka wiosny nie czyni... A co do rejestracji na wszystkich forach aby to opisać... No cóż każdy to odbiera inaczej... Ja na ten przykład jako próba oczernienia zakupów poza Tokarexem.... Bo mi wolno Już różne podchody tu były... Wszak odbiorców jest naście tysięcy... Pozdrawiam, Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Kupiłem Kolibri 360 DSL na OLX za 2430 zł, przesyłka w cenie. Też miałem obawy, ale kontakt z oferentem super. Nie chciał żadnej zaliczki, na wypadek gdybym nie odebrał przesyłki. Ponton dojechał zapakowany w dwie paczki, owinięte sterczową folią. Data produkcji 17/04/2017, więc nie żaden leżak, stan i wyposażenie bez uwag. Ja rozumiem, że trzeba płacić podatki, ale ja też je płacę, moja pensja też jest opodatkowana, pieniądze, które wydaję na jakiś produkt już są opodatkowane, więc ile razy mam ten podatek płacić. Więc jeżeli mogę kupić ten sam ponton za ponad tysiąc zł mniej nie widzę w tym nic złego. Wolny rynek. Edytowane 25 Maja 2017 przez Olo1970 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolta Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Kupiłem Kolibri 360 DSL na OLX za 2430 zł, przesyłka w cenie. Też miałem obawy, ale kontakt z oferentem super. Nie chciał żadnej zaliczki, na wypadek gdybym nie odebrał przesyłki. Ponton dojechał zapakowany w dwie paczki, owinięte sterczową folią. Data produkcji 17/04/2017, więc nie żaden leżak, stan i wyposażenie bez uwag. Ja rozumiem, że trzeba płacić podatki, ale ja też je płacę, moja pensja też jest opodatkowana, pieniądze, które wydaję na jakiś produkt już są opodatkowane, więc ile razy mam ten podatek płacić. Więc jeżeli mogę kupić ten sam ponton za ponad tysiąc zł mniej nie widzę w tym nic złego. Wolny rynek.brawo Ty - popieram !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi