Skocz do zawartości

Pontony z Tablicy ogłoszeń

mrherciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich wędkarzy piszę ten post by przestrzec wszystkich i opisać swoją historie jaka mnie spotkała kupywając 

ponton ze strony olx.

Zawsze chciałem wrócić do młodych lat gdy z tata jeździłem na bardziej "profesjonalne" łowienie, w grudniu 2016 roku

znalazłem ogłoszenie na olx pewnego pana który oferował wielką gamme FABRYCZNIE NOWYCH pontonów originalnych firm w niższej cenie,

Dokonałem zakupu płatnością przy odbiorze niestety gdy paczka przyszła byłem w delegacji i zobaczyłem ją dopiero

po 8 dniach od dostarczenia, Paczka  ukraińskimi obwolutami i naklejkami pokrowiec pontonu był bez kartonu oraz były przetarcia materialu, wypakowywując 

ponton zobaczyłem przetarcie z którego jak sprawdziłem pózniej uchodziło powietrze.Tak wiem że powinienem być przy odbioru paczki

i sprawdzić paczke zanim ją dostane mój bład,Jednak dziura w pontonie była z węwnetrznej strony pontonu gdy jest on spakowany

więc wszelakie przypuszczenia na firme kurierską moim zdaniem odpadły więc postanowiłem napisać do właściciela ogloszenia 

na stronie olx Ten pan przez 6 dni olewał mnie tylko czytając moje wiadomości bez odpowiedzi więc postanowiłem udać się

do Rzecznika praw konsumentów po złożeniu reklamacji nagle dostałem odpowiedz "Nabywca poinformował nas o uszkodzeniu paczki

według zdjecia które przysłał kupujący transportowa torba z towarem miała uszkodzenia zewnętrzne,a mianowicie miała zadrapanie i dziure

(prawdopodobnie przez ciągniecie po twardej powierzchni"jednak ten pan nie wspomniał nic o przetarciu pontonu choć mu

o tym pisałem, wysyłałem filmy.Po drugim liście od rzecznika praw konsumentów wysyłający powtórzył swoją odpowiedz.

Dostałem adres do Inspekcji Handlowej na dalsze mediacje jednak Zwątpiłem bo wiem jak działaja sady w naszym kraju czas oczekiwania

na roztrzygniecie sprawy trwało by naprawde długo,Zadzowniłem do firmy "Tokarex" o porade na szczęście szkode da sie naprawić 

aby ponton był w pełni sprawny.

Huraaaa!!! jednak na maj będę gotowy, piszę ten post nie dla reklamy a opisaniu mojej histori i żeby żaden z nas pasjonatów wędki

nie stracił na swojej pasji którą kocha i odda za nia wszystko mam tylko nadzieje że ukraińskie dokumenty pontonu nie będa przeszkadząły w rejestracji.

Pozdrawiam.

Daję screeny oraz film

post-65899-0-88239900-1492098656_thumb.jpg

post-65899-0-75815800-1492098660_thumb.jpg

Jest takie przysłowie adekwatne do całej sytuacji oraz zakupów z niesprawdzonego źródełka,

a zaczyna się TAK:

Chytry dwa razy.................................  ;)  :(

PS>

i do PANA sprzedającego po atrakcyjnej cenie pontony:

Cygan tylko raz.................................... ;)  :P

Edytowane przez miramar69

Źle to odebrałeś  ;) i wcale nie miałem zamiaru Cię obrażać.  

Chodziło mi bardziej o zakupy z niepewnego źródła generujące pozorne oszczędności, niż tykanie Twojej osoby !!!  ;)

Może faktycznie, to lepiej by pasowało :

Nie kupuj kota w ..................... ;)

Edytowane przez miramar69

A czemu nie kupować na olx ? Ja uważam, że wręcz trzeba ! Jest tylko jedno małe alle czyli odbieramy towar osobiście. I nie pisać mi tu o niemożności itp. itd. Dla chcącego nic trudnego, a jak gra warta świeczki to i podjechać te 200 km. można.

Hmmm. A mnie trochę dziwi że kolega zarejestrowany dzisiaj pisze o swojej przygodzie z zakupem pontonu z nie polskiej dystrybucji... I o tym jak uratował go Tokarex....

Ps. Znam kilka osób które tak kupiły i są zadowolone...

Pozdrawiam, Tomasz eS

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 1

Napisałem dzisiaj ponieważ naprawdę sobie odpuściłem.Dołożę do tego ale będę spełniał się pasji

a napisałem o tym na każdym forum wędkarskim jakie znam właśnie dzisiaj,

Post jaki napisałem jest tak zwanym samosądem może i ja stracę,

ale inni będą może ostrozniejsi.

Jakieś zastrzeżenie do tematu to proszę o delete nie szukam żadnych konfliktów...

Edytowane przez mrherciu

1. do rejestracji nie są potrzebne żadne dokumenty, poza wymiarami pontonu.

2. też znam faceta, który kupił ponton kolibri z masą akcesoriów w śmiesznej cenie i jest w pełni zadowolony. na początku też pukałem się w głowę :)

1. do rejestracji nie są potrzebne żadne dokumenty, poza wymiarami pontonu.

2. też znam faceta, który kupił ponton kolibri z masą akcesoriów w śmiesznej cenie i jest w pełni zadowolony. na początku też pukałem się w głowę :)

To sie pany pukajta dalej, a okazyje was będą omijać ????

• Like 1

OLX to bardzo fajna strona pod warunkiem, że nie kupuje się skarbów typu Stella za pińcet. Ja kupiłem swojego czasu za 250 zł kompresor proxxona ledwo dmuchany, który w standardowej cenie kosztował c.a. 1600 zł. Służy mi od kilku lat a nie ma ze mną łatwo bo jestem seryjnym zabójcą kompresorów. Tydzień temu kupiłem Kongera Champion Impulse z Cormoranem Corluxem i też cała transakcja przebiegła bez problemów. A za ile to nie powiem, bo i tak nie uwierzycie.

Jak ktoś sie daje robić w balona katalogowymi fotami połączonymi z bazarową ceną to pretensje powinien mieć przede wszystkim do siebie :) To jest portal do szukania "perełek" i myślę, że każdy kto tam zagląda w tym celu jest zadowolony.

• Like 1

Napisałem dzisiaj ponieważ naprawdę sobie odpuściłem.Dołożę do tego ale będę spełniał się pasji

a napisałem o tym na każdym forum wędkarskim jakie znam właśnie dzisiaj,

Post jaki napisałem jest tak zwanym samosądem może i ja stracę,

ale inni będą może ostrozniejsi.

Jakieś zastrzeżenie do tematu to proszę o delete nie szukam żadnych konfliktów...

Nawet jeśli to co Cię spotkało to prawda to.... Jedna jaskółka wiosny nie czyni... B)

A co do rejestracji na wszystkich forach aby to opisać... No cóż każdy to odbiera inaczej... Ja na ten przykład jako próba oczernienia zakupów poza Tokarexem.... Bo mi wolno B)

Już różne podchody tu były... Wszak odbiorców jest naście tysięcy...

Pozdrawiam, Tomasz eS

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Kupiłem Kolibri 360 DSL na OLX za 2430 zł, przesyłka w cenie. Też miałem obawy, ale kontakt z oferentem super. Nie chciał żadnej zaliczki, na wypadek gdybym nie odebrał przesyłki. Ponton dojechał zapakowany w dwie paczki, owinięte sterczową folią. Data produkcji 17/04/2017, więc nie żaden leżak, stan i wyposażenie bez uwag. Ja rozumiem, że trzeba płacić podatki, ale ja też je płacę, moja pensja też jest opodatkowana, pieniądze, które wydaję na jakiś produkt już są opodatkowane, więc ile razy mam ten podatek płacić. Więc jeżeli mogę kupić ten sam ponton za ponad tysiąc zł mniej nie widzę w tym nic złego. Wolny rynek.

Edytowane przez Olo1970
  • Like 2

Kupiłem Kolibri 360 DSL na OLX za 2430 zł, przesyłka w cenie. Też miałem obawy, ale kontakt z oferentem super. Nie chciał żadnej zaliczki, na wypadek gdybym nie odebrał przesyłki. Ponton dojechał zapakowany w dwie paczki, owinięte sterczową folią. Data produkcji 17/04/2017, więc nie żaden leżak, stan i wyposażenie bez uwag. Ja rozumiem, że trzeba płacić podatki, ale ja też je płacę, moja pensja też jest opodatkowana, pieniądze, które wydaję na jakiś produkt już są opodatkowane, więc ile razy mam ten podatek płacić. Więc jeżeli mogę kupić ten sam ponton za ponad tysiąc zł mniej nie widzę w tym nic złego. Wolny rynek.

brawo Ty - popieram !!!

• Like 1