Skocz do zawartości

Grupowe zakupy Silników Mercury :)

cabage

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, razem z Pawłem pmiszk1 zgadaliśmy się i kupujemy "grupowo" :) / w okazyjnej cenie silniki Mercury do naszych łajb. Wyszła propozycja żeby wrzucić info na forum, może ktoś jeszcze skorzysta.

Jeśli chodzi o szczegóły już podaje:

od cen z allegro dostaliśmy jak na razie 8% rabatu w przypadku 20 Konnych silniczków, nie wiem jak to wyjdzie w przypadku innych wersji ale podejrzewam że sprawa jest rozwojowa a sprzedający bardzo konkretny i można by się jeszcze z nim dogadam co do ostatecznej wysokości rabatu. (Podejrzewam że pewnie nie jeden serwis w Polsce poszedłby na coś takiego - ale akurat trafiliśmy z Pawłem na ten z linku poniżej) Z tego co udało się ustalić wysyłka i przegląd zerowy w cenie.

Poniżej podaję link allegro ( nie jest to żaden znajomy ani nie robię nikomu reklamy etc - po prostu wydaje mi się że ceny wyjdą znośne i inni mogą skorzystać )

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?string=mercury&us_id=12264425&order=p&bmatch=s0-aut-1-4-0222

W razie pytań piszcie w wątku, może będę w stanie odpowiedzieć :)

Pozdrawiam

@Cabage

Tak szczerze pisząc 8 % rabat to szału nie zrobi ... Te 8 % to pewnie allesrogo skosi alledrogo jakby zakupić na tym najdroższym serwisie w Polsce.

Trzeba by panowie targować się dalej :)

A jakby cena była niezła to ja byłbym zainteresowany "popierdółką) 5 - 6 km., chyba, że w super promocji będzie to i 3,5 koniczka mnie zadowoli.

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 1

Chłop w tej cenie robi wysyłkę w cenie , raty 0%, przegląd Zerowy . Jak się pogada a ma się umiejętności samodzielnej wymiany oleju to i pewnie przegląd po 20 mth też wbije w książkę :) Przy takich warunkach uważam że cena zła nie jest :) 

Dodam że znalazłem z Pawłem dwóch dealerów którzy dadzą 10-11% przy gotówce jeśli chodzi o Mercury. 

Jeśli ktoś szuka namiar na silniki Suzuki przy płatności gotówką to mogę dać namiary do gościa co udzieli 10 a może i  więcej % kwestia dogadania :)

A pewnie, że zrobi wysyłkę bo alledrogo prowizji nie skosi ... to A.

B natomiast w ofercie na alledrogo jest także napisane, iż wysyłka gratis plus olej czyli de facto to co oferował Tobie.

Reasumując: sprzedawca sprzedając poza allegro daje Tobie, nam rabat prowizji alledrogo czyli de facto on nie traci nic bo co za różnica dla niego czy nam da 8 % rabatu od ceny na najdroższym serwisie w Polsce czy zapłaci prowizję allesrogą dla serwisu alledrogo. Takie rabaty to od każdego sprzedawcy dostajesz bez żadnych "układów" po jednym telefonie. Wystarczy, że zaproponujesz zakup poza alledrogo i już masz :D

• Like 1

Tak szczerze pisząc 8 % rabat to szału nie zrobi ... Te 8 % to pewnie allesrogo skosi alledrogo jakby zakupić na tym najdroższym serwisie w Polsce.

Trzeba by panowie targować się dalej :)

A jakby cena była niezła to ja byłbym zainteresowany "popierdółką) 5 - 6 km., chyba, że w super promocji będzie to i 3,5 koniczka mnie zadowoli.

prowizja Allegro przy silniku za 12900zł wynosi 132,50 zł

Jeżeli znacie kogoś kto daje 10% czy 12% i raty Totalne 0% na Mercury to proszę o namiar :) Jam nikomu nie wróg i kłócić się z Wami nie mam zamiaru, ba chętnie bym na piwo poszedł bądź na coś mocniejszego :)

nie bardzo wiem co to ma wspólnego z moim i cytowanym przeze mnie postem, swoją drogą gratulacje

To, że 8 % rabatu to nie jest żadna okazja, na którą rzucać się trzeba w trybie natychmiastowo ekspresowym jak szczerbaty na suchary :D

zwłaszcza przed samym sezonem.

Jeżeli znacie kogoś kto daje 10% czy 12% i raty Totalne 0% na Mercury to proszę o namiar :) Jam nikomu nie wróg i kłócić się z Wami nie mam zamiaru, ba chętnie bym na piwo poszedł bądź na coś mocniejszego :)

Piwko bardzo chętnie, ale w rozsądnych ilościach ;)

• Like 1

a z kim tu się chcesz "kłócić" ;) jakbym dostał 10% rabatu, wysyłkę, olej, raty 0%, a pewnie i na to dotarcie można by się umówić, to długo i głęboko bym dalej nie szukał :)

Ludzie mają różnych znajomych :) Ja wole zapytać, podpytać a nóż widelec nie ja jeden na tym skorzystam :) 

to ciekawe, bo zamiast używać słowa klucz "pewnie" wg mnie należało dotrzymać minimum staranności i poświęcić 30s, sorrki +10s na wpisanie w Google frazy "prowizja Allegro"

http://alleprowizja.pl/

bo mi za cholery 1032zł nie chce się równać 132,5zł

ale dzięki, teraz wiem przynajmniej dlaczego jak wystawiam coś na Allegro, to pojawiają się propozycje kupna poza serwisem, ale z minimum 10% rabatem :), a jak odmawiam i podaję cenę poza Allegro, to jakaś obraza, że niby wolę oddać tym dziadom prowizję, niż komuś zejść z ceny :)

pozdrawiam

Wg mnie to dobry pomysł.Bo logicznym jest,że przy większym zakupie ceny spadają...

I niekoniecznie musisz kupić poprzez Alle... ;)

Gdybym nie posiadał to chętnie dopisałbym się do listy.

Ą przy okazji.Pozdrawiam Marcina i Pawła.Piona.

Edytowane przez chlodnica
  • Like 1

to ciekawe, bo zamiast używać słowa klucz "pewnie" wg mnie należało dotrzymać minimum staranności i poświęcić 30s, sorrki +10s na wpisanie w Google frazy "prowizja Allegro"

ale dzięki, teraz wiem przynajmniej dlaczego jak wystawiam coś na Allegro, to pojawiają się propozycje kupna poza serwisem, ale z minimum 10% rabatem :), a jak odmawiam i podaję cenę poza Allegro, to jakaś obraza, że niby wolę oddać tym dziadom prowizję, niż komuś zejść z ceny :)

pozdrawiam

Te minimum staranności to "telefon do przyjaciela", a nie kalkulator ...,

pozdrawiam

Też mi wychodzi koło 150 zł prowizji :)

"Suma sumarum" jak by ktoś coś wiedział i mógł pomóc w temacie omawianym w tym poście :) Nie chodzi mi o prowizję a dobrą cenę będę wdzięczny :)

Edytowane przez cabage

• 4 tygodnie później...

Dzień dobry,

Od poniższego sprzedawcy otrzymałem rabat 15% na silnik Mercury 9.9. Istnieje możliwość kupowania na raty - chociaż szczegółów nie znam. Tak samo nie są mi znane kwoty przeglądu 0 oraz dostawy.

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/11KP7/

Pozdrawiam

• Like 1