Skocz do zawartości

Naprawa Slama

legion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów.Padł mi wczoraj nowy Slamer t.z nie chodzi szpula kosz się obraca a szpula stoi w miejscu [od czasu do czasu idzie w górę i w dół,przy czym jest dość duży opór,zacina się]Odkręciłem boczek ale wydaje mi się,że wszystko jest O.K.Może któryś z kolegów by coś podpowiedział,doradził Z góry dziękuję.Pozdrawiam Maciek-Edek D.

Problemem jest posuw szpuli.

W slamerze oparty na mimosrodzie.

To takie kolo przytwierdzone na stale do przeciwnej strony obudowy kolowrotka niz ta, ktora zdjales.

Kolko to ma taki trzpien i po nim chodzi krzywka odpowiedzialna za posuw szpuli.

Nie bardzo wiem co tam sie moglo zepsuc...ale ruch szpuli gora - dol wywoluje wlasnie ten element.

MefistoFishing - myć może tymi narzędziami był potraktowany, ponieważ:

rozkręciłem, sprawdziłem i nie daję wiary. Ciekawe jakie bedą Wasze opinie ( co się mogło wydarzyć, co ten sprzęt przeszedł ). Po zdjęciu obudowy :huh: :huh: :huh: brak zębów w części 231 ( znalazłem 5 trybów ), dalsza analiza - brak zęba w części nr 8. Moim zdaniem konsekwencją wyłamania tych pięciu zębów jest uszczerbek w części 8 ( dodam że zęba z części nr 8 nie znalazłem ....???)

....i tu moje pytanie czy ktoś wie jakie są ewentualne koszty tych części i gdzie je mogę kupić/zamówić?

Slammer 460, a poniżej schemat, żeby było wiadomo o jakich częściach mowa:

http://www.pennreels.com/exp_views/spin/460_560.pdf

Mam nadzieję, że umieszczam w dobrym temacie :unsure: . Generalnie, może komuś się przyda. Wprawdzie chodzi o Slammera 760, ale z tego co wiem schemat jest taki sam.

http://www.rollenwartung.de/?page_id=608

Jeżeli taki link na forum już był proszę moderatorów o usuniecie, lub o przeniesienie do innego tematu Embarassed .

MefistoFishing - myć może tymi narzędziami był potraktowany, ponieważ:

rozkręciłem, sprawdziłem i nie daję wiary. Ciekawe jakie bedą Wasze opinie ( co się mogło wydarzyć, co ten sprzęt przeszedł ). Po zdjęciu obudowy :huh: :huh: :huh: brak zębów w części 231 ( znalazłem 5 trybów ), dalsza analiza - brak zęba w części nr 8. Moim zdaniem konsekwencją wyłamania tych pięciu zębów jest uszczerbek w części 8 ( dodam że zęba z części nr 8 nie znalazłem ....???)

....i tu moje pytanie czy ktoś wie jakie są ewentualne koszty tych części i gdzie je mogę kupić/zamówić?

Slammer 460, a poniżej schemat, żeby było wiadomo o jakich częściach mowa:

http://www.pennreels.com/exp_views/spin/460_560.pdf

a to ciekawa awaria.

jak do tego moglo dojsc, bo przy kreceniu na sile do tylu to sie korbke odkreci, a nie wylamie zebiska przekladni.

czesci bez problemu mozna pozyskac w USA - kosztowo to zadne wyzwanie, logistycznie wbrew pozorom tez nie.

Zdecydowanie zalecalbym zakup czesci we wlasnym zakresie, a nie jakies serwisy czy inne gwarancje...

• 4 tygodnie później...