legion Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witam Kolegów.Padł mi wczoraj nowy Slamer t.z nie chodzi szpula kosz się obraca a szpula stoi w miejscu [od czasu do czasu idzie w górę i w dół,przy czym jest dość duży opór,zacina się]Odkręciłem boczek ale wydaje mi się,że wszystko jest O.K.Może któryś z kolegów by coś podpowiedział,doradził Z góry dziękuję.Pozdrawiam Maciek-Edek D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 sprawdż po kolei wszystkie elemęty napędu.nie wiem czy slamer ma posów na wodziku.jeśli tak zobacz czy nie ma luzów w pionie kiedyś naprawiałem TP zembatka napędzająca wodzik spadała.pomogła podkładka z tyłu na oś wodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Problemem jest posuw szpuli.W slamerze oparty na mimosrodzie.To takie kolo przytwierdzone na stale do przeciwnej strony obudowy kolowrotka niz ta, ktora zdjales.Kolko to ma taki trzpien i po nim chodzi krzywka odpowiedzialna za posuw szpuli.Nie bardzo wiem co tam sie moglo zepsuc...ale ruch szpuli gora - dol wywoluje wlasnie ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 w takim razie koło napędzane może mieć jakiś luz boczny i zemby się mijają.opcje mniej prawdopodobne to scięty trzpień,lub wykręciła się śrubka mocująca wodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Ja to kiedys słyszałem, że slamusia naprawia się młotkiem i kombinerkami i imadłem żartowałem rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirob Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 MefistoFishing - myć może tymi narzędziami był potraktowany, ponieważ: rozkręciłem, sprawdziłem i nie daję wiary. Ciekawe jakie bedą Wasze opinie ( co się mogło wydarzyć, co ten sprzęt przeszedł ). Po zdjęciu obudowy brak zębów w części 231 ( znalazłem 5 trybów ), dalsza analiza - brak zęba w części nr 8. Moim zdaniem konsekwencją wyłamania tych pięciu zębów jest uszczerbek w części 8 ( dodam że zęba z części nr 8 nie znalazłem ....???) ....i tu moje pytanie czy ktoś wie jakie są ewentualne koszty tych części i gdzie je mogę kupić/zamówić? Slammer 460, a poniżej schemat, żeby było wiadomo o jakich częściach mowa: http://www.pennreels.com/exp_views/spin/460_560.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endryou Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Mam nadzieję, że umieszczam w dobrym temacie . Generalnie, może komuś się przyda. Wprawdzie chodzi o Slammera 760, ale z tego co wiem schemat jest taki sam. http://www.rollenwartung.de/?page_id=608 Jeżeli taki link na forum już był proszę moderatorów o usuniecie, lub o przeniesienie do innego tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 MefistoFishing - myć może tymi narzędziami był potraktowany, ponieważ: rozkręciłem, sprawdziłem i nie daję wiary. Ciekawe jakie bedą Wasze opinie ( co się mogło wydarzyć, co ten sprzęt przeszedł ). Po zdjęciu obudowy brak zębów w części 231 ( znalazłem 5 trybów ), dalsza analiza - brak zęba w części nr 8. Moim zdaniem konsekwencją wyłamania tych pięciu zębów jest uszczerbek w części 8 ( dodam że zęba z części nr 8 nie znalazłem ....???) ....i tu moje pytanie czy ktoś wie jakie są ewentualne koszty tych części i gdzie je mogę kupić/zamówić? Slammer 460, a poniżej schemat, żeby było wiadomo o jakich częściach mowa: http://www.pennreels.com/exp_views/spin/460_560.pdf a to ciekawa awaria.jak do tego moglo dojsc, bo przy kreceniu na sile do tylu to sie korbke odkreci, a nie wylamie zebiska przekladni.czesci bez problemu mozna pozyskac w USA - kosztowo to zadne wyzwanie, logistycznie wbrew pozorom tez nie.Zdecydowanie zalecalbym zakup czesci we wlasnym zakresie, a nie jakies serwisy czy inne gwarancje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirob Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Dzięki Panowie za sugestie i odpowiedzi, młynek wrócił do właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi