and67 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Będe tam przez parę dni i w związku z tym mam pytania dotyczące pomachania spiningiem,jak z opłatami (gdzie opłacić i ile za dzień),może ktoś w tamtym rejonie spininguje ,wszelkie porady mile widziane,będę tam tylko pare dni i nie będzie za bardzo czasu na chybił trafił żeby rozwiać obawy ryb nie zabieram ,no chyba że ten rejon to pustynia to skupię się na grillu i piwkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Cześć Jurek,o opłatach jak,gdzie,kiedy i dlaczego tak drogo ,nic Ci nie napiszę bo ten odcinek jest we władaniu chyba Siedlec lub Białej Podlaskiej i tam zasięgnij języka.Trochę źle trafisz wędkarsko ze swoim pobytem bo woda jest wysoka.Poniżej miasteczka jest fajny,długi zewnętrzny zakręt,zapoczątkowany opaską i starymi dębami w nurcie ale przy wysokiej wodzie ciężko będzie tam łowić.W Mielniku jest przeprawa promowa i tuż obok nieduża wyspa.W odnodze przy wyspie może być fajne łowienie bo woda płytsza i nurt spokojniejszy niż w głównym korycie.Jeżeli prom kursuje to polecam przeprawę na drugi brzeg.Od samego promu w dół rzeki jest solidny kawał pięknej,niezadeptanej,kresowej rzeki.Teren trudny,wewnętrzny łuk,zalane przyborem trawy,zwaliska,odkosy i słabszy nurt który przyciąga ryby.Na końcu wędrówki(jak starczy czasu)jest duże starorzecze zwane Trojanem ale tu potrzebny jest co najmniej ponton.Rybostan powoli odradza się po przydusze sprzed 2 lat i można liczyć na szczupaka,bolenia,okonia,klenia,jazia,brzanę,sandacza i suma.Ryb nie ma zbyt wiele ale niektórzy szczęśliwcy w tym sezonie mogli pochwalić się kilkoma rapami lub szczupakami z jednego połowu. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Dzięki bardzo za poradę,tylko tą wodą mnie zmartwiłeś,a nie mam wpływu na termin wyjazdu,zaproszenie,przynajmniej się poszwendam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jujus20 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Witam ! do mielnika mam 20 km ale łowie często z drugiej strony! kolega tomi ma racje jest duża woda i ciężko namierzyć ryby! obok promu znaczy byłego promu bo złomiarze ukradli linę jest mała rafka i tam można trafić na bolenia przy tym stanie wody! kolego powiedz kiedy będziesz to zapytam miejscowych co i jak to dam znac! pozdro Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Będę od piątku do poniedziałku,tylko jeszcze nie wiem jak z opłatami,ciężko znależć co do kogo należy i gdzie płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jujus20 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 opłate mozna uiścić w sklepie wędkarskim w siemiatyczach na ulicy wysokiej 1! oplata nie jest wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Dzięki za pomoc jujus20,a orientujesz się może ile za dniówkę,zerknąłem na stronę pzw Biała Podlaska (zagmatwana strona jak cała ta instytucja) i tam wychodzi że 30zł na dzień to nie mało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jujus20 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 ja słyszałem ze trochę taniej! pozniej zadzwonie do prezesa klubu i powiem dokładnie jak jest! pozdro! może spotkamy się nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi