Skocz do zawartości

Savage Gear po tunningu!

Rekomendowane odpowiedzi

Savage Gear ? Tak to on,a konkretnie parabellum.1f61c.png????
Znudził mi się jego design, więc postanowiłem podzielić dolnik. Tokareczka prowizoryczna zrobiona i szybko ogarnąłem temat. Wyszło całkiem przyzwoicie. Kijek waży teraz 79g przy długości 2,15. 
Komuś coś przerobić  ? :D 

post-63995-0-57633700-1492274270_thumb.jpg

post-63995-0-59039900-1492274272_thumb.jpg

post-63995-0-89487200-1492274274_thumb.jpg

• Like 6

Brzydko jak diabli,nie podoba mi się. Dla mnie era dzielonych rękojeści i do tego w tak filigranowym wydaniu kojarzy się z karpiówkami lub z oszczędnością korka.

W związku z dużą podażą korka na świecie,oraz cen oszczędność zapoczątkowali sami producenci sprzętu dyktując taką modę.

No cóż,może nie jestem modny,ale za to bardzo wygodny i wolę klasyczne rozwiązania z dobrze sprofilowana rękojeścią.

• Like 3

Brzydko jak diabli,nie podoba mi się. Dla mnie era dzielonych rękojeści i do tego w tak filigranowym wydaniu kojarzy się z karpiówkami lub z oszczędnością korka.

W związku z dużą podażą korka na świecie,oraz cen oszczędność zapoczątkowali sami producenci sprzętu dyktując taką modę.

No cóż,może nie jestem modny,ale za to bardzo wygodny i wolę klasyczne rozwiązania z dobrze sprofilowana rękojeścią.

Józku mnie też dzielone rękojeści nie leżą ale teraz taka moda, ale moda to wcale nie ładne i wygoda......

Mam kilka uwag.

Co to za dziura w korku? Dolnik trzeba było zrobić na gładko. Wyszlifować stary klej, wetrzeć lakier, itp.

post-47913-0-18589000-1492278972.jpg

Wiem że to początki i dla siebie, ale trzeba robić dobrze, skoro się już tym chwalisz publicznie. Ale nie przejmuj się wszyscy od czegoś takiego zaczynali. Sorry za słowa krytyki. 

Dzielonych rękojeści też unikam, nie lubię, nie fajne i niepraktyczne. 

Edytowane przez atb69

Mam kilka uwag.

Co to za dziura w korku? Dolnik trzeba było zrobić na gładko. Wyszlifować stary klej, wetrzeć lakier, itp.

post-63995-0-59039900-1492274272_thumb.jpg

Wiem że to początki i dla siebie, ale trzeba robić dobrze, skoro się już tym chwalisz publicznie. Ale nie przejmuj się wszyscy od czegoś takiego zaczynali. Sorry za słowa krytyki.

Dzielonych rękojeści też unikam, nie lubię, nie fajne i niepraktyczne.

To nie jest dziura tylko farbą tam maznąłem????

Dokładnie w dwóch miejscach tych co zaznaczyles zostały dwie nadlewki kleju. Popracuje nad tym po świętach. Dzięki!

Za mojej krótkiej jak na razie kadencji na tym forum sprzedawano paski w promocyjnych cenach, teraz wędki "letko" tuningowane :lol:

Co ciekawe ludzie nie zorientowani w temacie mogą to łyknąć tak jak i paski :P

I wszystkim bez wyjątku dziękuję za darmowe niemalże studia na jb :)

Mi się podoba. Drobne niedoróbki widać ale to początki, a od czegoś trzeba zacząć.

Odnośnie rękojeści to jedni lubią dzielone (np ja) inni jednolite (absolutnie mi nie przeszkadzają). A z tym leceniem na pysk to czasami zdejmując 30g z całej rękojeści można wcisnąć 10g w kapsla i wyważenie będzie perfekt a my i tak mamy 20g mniej.

Najważniejsze żeby nam się kijek podobał i żeby dobrze się go użytkowało.

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ja lubię minimalizm i dzielone rękojeści mi nie przeszkadzają.Co do wygody to nie wiem dlaczego pełne mają byc niby wygodniejsze?

W sumie cały wysiłek powinien byc wsadzony w dobranie własciwego do przeznaczenia blanku,przelotek i reszty osprzeetu a same podwyższanie "pieknosci" wędki to już nie bajka dla mnie.Wędka to narzędzie-ma być dobre ale nie musi byc piekne.

W wielu przypadkach to przerost formy nad treścia.