Gość szkutnik Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 No ładnie, już wiem skąd syf na Wiśle poniżej Łączan, pocieszające jest to że i tak jest o niebo lepiej niż kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Przemsza płynie czarna od miejsca Jeleń Łęg tam też dostaje zastrzyk wód z osadników kopalni sobieski.. Wody dołowe pewnie. Wcześniej ma też nie lepszy zgniło zielony kolor i cuchnie szambem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 82 Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Wody wodami stan wód wszyscy wiedzą jaki jest...czas coś z tym zrobić,a nie tylko narzekać :-) Połowiliście jakieś ryby na rozpoczęcie sezonu drapieżnikowego? Wisła i dopływy 1go Maja odpadły z racji wysokiej wody. Zostały wody stojące... Boleń? Szczupak?Działo się coś na Waszych miejscówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 po 7 latach odwiedziłem zalew Sosina pogadałem trochę z napotkanym gościem .. mówi panie tu szczupok chory i go nima ,znaczy się jest ale nie bierze ogólnie każdy napotkany mówił że lipa. Jedno branie i jeden atak pistoleta pod samymi nogami. Wczoraj byłem obczaić wodę na Wiśle i potestować nowe produkcje woblerowe .. i prawie złowiłem mewę . Przywaliła mi w wobka i trochę się z nim poszamotała. Całe szczęście się nie zapięła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Panowie jakieś wieści z powyższej wody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Panowie jakieś wieści z powyższej wody?? Komary gryzą i trzeba kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek14 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 I przerzucić drobnice :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Komarów i drobnicy to jest dostatek szkoda że "lepsze" rybki mi się nie trafiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek14 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ja na 5 wypadow za sandaczem, nawet sie nie zblizylem do 40 cm :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 82 Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Na kilka wyjazdów jak narazie woda obdarowała mnie samymi maluchami. Kilkanaście okoni,kilka kleni,dwa jazie max 37cm.,sześć bejbi zanderków takich max do 35cm. Czuje że woda ma potencjał i wkońcu godziwy przeciwnik zawiśnie na końcu mojego zestawu :-) jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Panowie jak wyniki łowi ktoś coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Dwa tygodnie temu Bolek 60 i sumek około 80 . Tydzień temu na zero ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 To fajnie że coś się ruszyło ja byłem w poniedziałek i bez kontaktu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 A jak woda ?Czysta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Woda czysta, poziom do łowienia jak najbardziej ok., tylko na wodzie prawie zero życia. Jedynie leszcze się spławiają. Wczoraj wieczorem widziałem z 3 ataki (pewnie małe sandaczyki) - żerowanie trwało prawie całe 10 minut i dalej studnia. Pocieszam się, że na innych łowiskach to samo. Jak widać pogoda rybkom nie podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Jak byłem w zeszłą niedziele to padaka. Siedziałem do wieczora , trochę jakby bolek gonił ..raz coś wobka odprowadziło i tyle. Ogólnie ostatnio kiepsko ,ale jak się jest raz w tygodniu nad wodą trzy godzinki to nie ma co cudów oczekiwać. W końcu weekend trzeba zaatakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Odkopię trochę temat.... łowi ktoś coś bo zastanawiam się czy tylko Mi nie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Wisła jest praktycznie martwa od Kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 Wczoraj kilkanaście okonków .. ale ogólnie najgorszy sezon od 10 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacky24 Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 Początek sezonu obdarował mnie odpowiednio sandaczami 60 70 i piękna gruba 80-tka. Trafiły sie dwa sumy jako przyłów około 100 i 120cm. Także chyba nienajgorzej. Później byla już cisza. Przerzuciłem się na dziećkowice. Ale tam też nic specjalnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek222 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Czesc odkopie troche temat lowiliscie moze ostatnio na wisle? sa jakies efekty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Wpadam od czasu do czasu na szybki rekonesans. Ale naprawdę szybki, bo dobija mnie kompletna cisza i brak widocznej aktywności na wodzie. W wodzie zresztą również Poniżej Przemszy zazwyczaj "na zero" i brak kontaktów. Powyżej trafiają się czasem klenie (na odpowiednich fragmentach). Okoń w zaniku. Uczciwego bolenia z Wisły jeszcze w tym roku nie zaliczyłem, ale też ostatnio nie próbuję jakoś ze zbytnim zapałem, bo nie widuję ani ich ani uklei. Za sumem wcale nie chodzę - brak "ciężkiej artylerii", a doświadczenia z przyłowami jednoznacznie wskazują, że bez tego ani rusz w przypadku spotkania z większą sztuką. Łowię zazwyczaj dosyć lekko i za dnia. Gdybym miał określić tegoroczne wiślane efekty jednym słowem - DRAMAT! Może ktoś ma jakieś inne doświadczenia, np. z nocek? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Potwierdzam niestety????, Zadko widac jakas aktywność na wodzie..Czerwiec dał kilka sumikow przyzwoitych, ale też bez szalu..Ja się całkiem na stojąca wodę przerzuciłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek222 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 ja glownie chcialem zapolowac chociaz na jakies male sumki na rosowki, jak z populacja tego suma w tym rejonie? wiecie cos na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negative Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 (edytowane) Suma jest w bród, zjadły większość innych ryb, a czego nie zjadły sumy wpierdzieliły w zimie kormorany... Edytowane 29 Sierpnia 2022 przez Negative 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi