peresada Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 witam!kij w końcu gotowy (dosusza się ) brak czasu nieco wydłużył proces. generalnie jestem zadowolony, chociaż na pewno mogło wyjść lepiej.jest parę spraw podczas samodzielnego robienia wędek które to należy jak gdyby samemu przerobić i wyciągnąć z tego lekcję.wszystkiego od kolegów przez telefon ( dzięki @Buri) czy z internetu nauczyć się nie sposób.na pewno następny kij będzie wykonany dużo lepiej, ale myślę że i temu pierwszemu wiele nie brakuje.sam projekt to z założenia długi casting do łowienia w oceanie( bassy i rdzawce )szczególnie te drugie potrzebują kija mocnego w dolniku jako że po braniu lubią uciec w wodorosty a wtedy mamy po rybie.myślę ze ten MHX nada się na pewno do takiego łowienia. dodatkowo węda posłuży mi do trollingu za pstrągami stąd relatywnie długi forgrip ( ma dobrze siedzieć w uchwycie do trollingu)kij uzbrojony w uchwyt fuji acs 16, oraz 9 przelotek fuji alconite ( rozmiar 10x1 dwie stopki, rozmiar 4x8sztuk oraz rozmiar 4x6sztuk ) plus szczyt 6. zbrojenie spiralne. waga gotowego kija to 156gbędzie pracował z curado e201, wiec cały zestaw będzie relatywnie lekki.poniżej kilka fotekpozdrówkaUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Podoba mi się, estetyczny . Mógłbyś wrzucić, po wyschnięciu, fotkę ugięcia, od strony młynka? Interesuje mnie głównie jaką spiralę zastosowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 wrzucę, nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Ladnie wyglada ta wedka.Piekno klasyki. Gratuluje zostania rodbuilderem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Nie popadaj w kompleksy ,jak na pierwszy kij to wygląda fajnie, chyba że zdjęcia pomyliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 A mi sie podoba i do tego fajna masz reke do opisywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 dziękuję za miłe słowa. z tym opisywaniem to dosyć trudna sztuka jak dla mnie. wyszło przyzwoicie aczkolwiek do poprawnego podpisu troszkę daleko.będzie trzeba podszkolić się w kaligrafii no i poszukać dobrych stalówek.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 No opis jest naprawdę świetny .Czapeczki z głów .Wogóle jak na pierwszy raz to miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Eeee tam. Ćwiczył skrycie Pięknie Ci wyszło to ćwiczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Widzę że mamy na forum kolejny projekt na MHX-ie, nowa odsłona ST1084F tym razem w wydaniu baitcastingowym. Daj znać Krzyśku jak się sprawdził nad wodą Oczywiście gratuluję pierwszego projektu, ma urok prostego i bezpretensjonalnego narzędzia do łowienia ryb - i oby okazał się fartowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Fajna robota. Napis rozumiem robiłeś stalówką, a jaka farba?Niestety ja mam z tym spory problem. Za radą kupiłem cienkopisy, ale niestety nie sprawdzają się do opisu wędek, a jeszcze gorzej z opisem przynęt. O ile można wytrenować rękę - dużo mi brakuje - o tyle byle czym wychodzi byle jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 witam!cienkopis moim zdaniem nie bardzo się nadaje, przynajmniej ja nie mogłem znaleźć z odpowiednio cienką kreską. np.pilot extra fine czyli najcieńsza kreska jest za gruba. przy tej wielkości czcionki moim zdaniem zupełnie nie przydatny. farba jakiej użyłem to modelarska srebrzanka z ebay (TESTORS 1/4 OZ SILVER ENAMEL PAINT)szybko schnie, jednakże zmywalna bez problemu zwykłym rozpuszczalnikiem. stalówki to tez problem. ciężko kupić. ważne ażeby stalówkę przed użyciem stępić np. na kawałku drewna.inaczej będzie rysować blank. inna sprawa to pisanie takim długopisem po latach używania normalnych długopisów stalówka wymaga potrenowania. mam nadzieję że coś z tego co napisałem przyda Cie się.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Mam zamiar nabyć jakieś pióro ze sklepu MudHole, ale może nie trzeba aż tam kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 tzn które z mudhole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Bardzo estetyczny kij, ładne omotki. Jaki to lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 dziękuję!lakier to flexcoat lite formulapozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Nie ma za co, pochwała w pełni zasłużona Dwie warstwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 tak, dwie warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Super kijek wyszedł, zawsze może być lepiej i pewnie będzie, ale chyba wyszło bardzo dobrze! A to do trollingu za takimi pstrągami jak myślę te 15lb? I trochę nie rozumiem rozkładu tych przelotek, jak napisałeś: 9 przelotek fuji alconite ( rozmiar 10x1 dwie stopki, rozmiar 4x8sztuk oraz rozmiar 4x6sztuk ) plus szczyt 6To w końcu ile czego? Pokazuj szpyralę! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 sorka źle teraz widzę że trochę bez sensu napisałemkij uzbrojony jest w:1 przelotkę dwu stopkową nr 104 przelotki nr84 przelotki nr 6plus szytówka nr6tak, kij jestr również przeznaczony do trollingu za feroxami ( ryby 70+) poniżej fotki sorka za jakoś ale jestem w domu sam a na dworze pompa że aż strach. lepszych na razie nie będzie. nad wodą postaram się strzelić jakieś bardziej czytelne fotki Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Świetna robota jak na inicjację , Peresado .. Pewnie też i początek nowego otwarcia w sprzętowych nawykach . Spacing i rozmiarówka jest lekkim ukłonem w stronę logiki microguide , dobrze zgaduję ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Wygląda sensownie, przy spirali faktycznie można szybko zejść z wielkością przelotek. Zastanawia mnie tylko to przejście z 8 od razu na 6. To celowe? Nie wygląda rażąco? Ciekaw jestem, jak kij na tak niskich przelotkach rzuca. W zasadzie nie powinno to mieć wpływu na dystans, kiedy linka wysnuwa się z kołowrotka, kij jest w pozycji neutralnej i linka nie trze w żaden sposób o blank… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 O to samo chciałem zapytać. Nie korciło Cię, żeby zacząć od powiedzmy 7-6 i skończyć na 4? Czy to jest spirala na 5 przelotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Rzuca tak samo zwłaszcza przy plecionce , która nie ma utrwalonego pamięcią kształtu . Pierwsza gasi drgania , reszta siłą rzeczy maleje . Boczne przy spirali to tylko prowadnice które minimalizują boczny łuk . Mogłyby to być nawet 5 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Pierwsza gasi drgania , reszta siłą rzeczy maleje . Dokładnie. Ostatnio przeczytałem gdzieś ciekawą wypowiedź. Brzmiało to mniej więcej: Skoro średnica wodzika to coś koło 6-5, to po co zakładać na pierwszą coś większego? Oczywiście mowa była o niskim profilu, bo przy rozmaitych okrąglakach powody mogą być nieco inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi