Skocz do zawartości

mój pierwszy kijek

peresada

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za miłe słowa. Cieszę się Tomas że kij Ci leży. Mocarna to węda w sam raz na "plażowe zmagania"

Poniżej kolejny SCV, tym razem dłuższy ( 9'6'' ) i oczko słabszy ( do 12lb)

Kij wykonany dla kolegi pod grube pstrągi i średnie łososie ( grilse głownie)

Uzbrojony w alconite w srebrnych oprawkach, uchwyt DPS 18.

Ten kijek dla odmiany  "oklejony". W końcu trzeba było ten pierwszy raz.

Poza tym tusz mi wyszedł :-)

Przy okazji zapytam czy też macie problem z zakupem "srebrnych" alconite w pl?

Wszędzie gdzie szukałem w PL ( potrzebowałem dwa ringi) same czarne badź tytany.

Jeżeli znacie pracownię która sprzedaje srebrny alconite to poproszę o info. Tak na przyszłość.

Poniżej parę fotek:

dsc0219id.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dsc0218wr.jpg

dsc0220ur.jpg

dsc0217sl.jpg

dsc0215qj.jpg

dsc0216kv.jpg

Piękny kijek na zacnym blanku.Krzysiek alconit w srebrnych ramkach zamawiałem w FishingRod, Fakt ,zestaw castingowy ale z L-kami ,więc Y-ki tez pewnie bedą.

i wychodzi,że są

http://fishingrod.pl/przelotki/spiningowe/fuji-cyag.html

Edytowane przez Dąbek 111

witam!

tym razem kolejna ale chyba już ostatnia elitka 7` 20lb.  w zeszłym roku uzbroiłem takie dwie - jedną dla @Bigosa standardowo i druga dla siebie ( ta z kalkomanią szczupaka ) w spirali.

o dziwo kij Bigosa ciągle cały, przeżył chyba nawet ze dwie eskapady do brazylii :-)

kij z kalkomanią zabrał mi kolega, wiec szybko nabyłem następny blank (mudole wyprzedaż) a w zasadzie dwa (drugi dla kolegi uzbrojony spiralnie i z dzieloną rękojeścią w piance. niestety nie zdążyłem sfocić)

tak czy inaczej coś w tych blankach jest. moim zdaniem to najlepsze konstrukcje do łowienia szczupaków na wszelkie wabie. kij opisany fabrycznie do 1oz, bez problemu daję radę 90g a z wyczuciem i 100 można cisnąć. jest przy tym lekki i bardzo czuły. jednym słowem kapitalny blank i nie jest to tylko moja opinia :-)

tak jak napisałęm wcześniej poniżej ostatnia chyba elitka która zostanie na pewno u mnie z prostej przyczyny że w mudholu już ich nie ma w dobrej cenie.

spiralka (fuji sic w stalowej ramce) kombinowana dla odmiany rękojeść ( pianka na fore), kolorystyka prosta i ładna moim zdaniem, waga 130g.

będzie współpracował albo z aphasem 150 albo z nową calcuttą w rozmiarze 100

pozdrówka

dsc0246bm.jpg

dsc0238n.jpg

dsc0236zv.jpg

dsc0237un.jpg

dsc0240faj.jpg

dsc0242tp.jpg

dsc0243w.jpg

dsc0244zu.jpg

• Like 1

Eleganckie kijaszki , Tomek to se może z tą uncjową z dolphin-em w dingle poprzeciągać linę śmiało ;)

Jak poproszę Krzyśka o następny kij, to chyba przestanie w końcu odbierać telefony ode mnie. A zaczynam odczuwać potrzebę posiadanie kilku kolejnych wędek ;)

• 1 miesiąc temu...

Ale buble! Wstyd i hańba! - że tak chytrze zagram. Jakbyś miał ochotę w przystępnej cenie pouczyć się na moim blanku, to mogę się ewentualnie poświęcić...:) Co Ty na to?
PS
Twój nick to na podstawie książki, Siekierezada,, mojej ulubionej, czy tylko filmu?:)

Jak pisałem wcześniej na razie zawieszam działalność na kołek. Wrócę do tematu późna jesienią. Poza tym param się struganiem kijów wyłącznie hobbistycznie, nie czerpię z tego żadnych zysków i raczej nie zamierzam. Robię dla siebie i kolegów za przyslowiowego black busha. Nie mniej jednak dziękuję za uznanie. Na forum mamy wielu utalentowanych rodbuilderow z prawdziwego zdarzenia, więc na pewno uda ci się kogoś uwiklac :lol:

peresada oczywiście zapozyczony od Stachury

Pozdrowka

No tak, nie doczytałem. W dodatku nie doczytałem, tego "Eire" - mogłoby nie być mnie stać na przesyłki :) Stachurą jako nastolatek się zachwycałem, utożsamiałem (z wyjątkiem Fabula Rasa i potem okazało się, że miałem intuicję), Siekierezadę do dziś potrafię cytować z pamięci całymi stronami, ale wrócić do czytania się boję. Pozdro :)

Kijki fantastyczne! Ja, ponieważ przeczuwam całkowite przejście na casting, patrzę na mój ukochany spinning - HM-a 80 Hot Shot, któremu chciałem zmienić design, ale za ten, który mi się marzył Kawalec krzyknął mi (pewnie słusznie) 5 stów, no to za sam wygląd nie dam. Ale jak mu się tak jeszcze poprzyglądam, jak poprzyglądam się Waszym pracom, opisom.... Nie samą literaturą i wędkarstwem.... :)

Edytowane przez Wilk_

No tak, nie doczytałem. W dodatku nie doczytałem, tego "Eire" - mogłoby nie być mnie stać na przesyłki :) Stachurą jako nastolatek się zachwycałem, utożsamiałem (z wyjątkiem Fabula Rasa i potem okazało się, że miałem intuicję), Siekierezadę do dziś potrafię cytować z pamięci całymi stronami, ale wrócić do czytania się boję. Pozdro :)

Kijki fantastyczne! Ja, ponieważ przeczuwam całkowite przejście na casting, patrzę na mój ukochany spinning - HM-a 80 Hot Shot, któremu chciałem zmienić design, ale za ten, który mi się marzył Kawalec krzyknął mi (pewnie słusznie) 5 stów, no to za sam wygląd nie dam. Ale jak mu się tak jeszcze poprzyglądam, jak poprzyglądam się Waszym pracom, opisom.... Nie samą literaturą i wędkarstwem.... :)

No ...właśnie ,trzeba zakasać rękawy poczytać forum , popytać kolegów i zabrać się za kręcenie samemu kijaszków.Mój pierwszy projekt był na tróję ale potem było już  lepiej.Nie będziesz musiał płacić pracowniom za wykonanie tylko za komponenty , kije wykonasz takie jak to sobie wyobrażasz i satysfakcja większa , bo będziesz łowił swoim własnoręcznie wykonanym narzędziem .

• Like 1

Jak mi wpadnie w ręce jakiś blank na tyle przyzwoity, że będzie dało się nim łowić i o przydatnych mi parametrach, a na tyle tani, że będzie mnie - który już od lat nie pracuję i nie zanosi się bym jeszcze kiedyś pracował - stać, to pomyślę. A potem może zepsuję mojego HM-ka, co go kocham, już trzy razy myłem przed sezonem, bo się zakurzył może i śpię z nim :)