ergie1 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 WitamDwa lata temu w Młynowie odkryłem odprowadzenie szamba do rzeki. Interweniowałem u kłodzkich notabli i otrzymałem odpowiedzi,że sprawa będzie załatwiona. W sobotę wybrałem się tam na pstrążki i stwierdziłem ponownie,że w Nysie Kłodzkiej pływa jedynie rozrzedzone gówno. W dalszym ciągu szambeńko spływa do rzeki.Ludzie !!! Przełom bardzki Nysy Kłodzkiej, park krajobrazowy, rzeka krainy pstrąga i lipienia a rzece - gówno !!!Obejrzyjcie fotki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 :blink: Trzeba interweniować gazeta media, przecież to dramat jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Szanowny kolego już dwa lata temu interweniowałem w Urzędzie Gminy, Starostwie Powiatowy i zawiadomiłem Gazetę Kłodzką . I co ?Im ( i nam ) do rzeki to dalej spływa !!!Ale bądź pewien - nie odpuszczę i znajdę instytucje inne ,które powiadomię ! Łącznie z Policją itp. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Trochę cegły,kamoli i zabetonować.Zrobić im cofkę... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Na początek szybki i sprawdzony sposób tylko trzeba kilka zł zainwestować.Pianka montażowa plus kilka starych szmat i kijek co by jak najdalej wepchnąć szmaty z pianką w rurę.Wiem, że tak się tego nie powinno załatwiać ale jest to sprawdzony sposób. A nagłośnić temat trzeba jak najbardziej. Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez krakus 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Tylko przekleństwa cisną się na usta... Tak piękny odcinek rzeki niszczony permanentnie przez głupotę, niestety jest społeczna obojętność dla tego typu działań a instytucje mające obowiązek zająć się takimi sprawami też mają to w d...e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary-jary Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ludzie z tych instytucji jeżdzą na wczasy do wód ,resztę mają w DUPIE. Typowy k............ko komunistyczny beton.Ergie1 życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Nie do powiatowych sluzb, tylko do Wojewofzkiego Inspektoratu Ochrony Srodowiska te zdjecia z opisem.U mnie WIOS odpisuje co poczal... po okolo miesiacu przychodzi nastepna informacja dotyczaca ustalen i dzoalania.Choc @krakus tez ma dobry sposob i chyba go sprawdze w miejscu co niby tylko oczyszvzone scieki do rzeki wplywaja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) inspektorat wam nic nie da , jak nie jest to ujęcie wody pitnej ( i tu tylko sanepid ) , gościu może dostać najwyżej mandat , i wcale to nie jest takie proste i oczywiste inspektorat chętnie przejmuje sprawe jak ma doczynienia z firmą , ale od osób prywatnych umywa ręce Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Szmaty i pianka to klasyka gatunku i w moich okolicach Co jakiś czas ćwiczone i skutecznie weryfikowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 W Niedzielę Palmową moi koledzy przypadkowo trafili na zrzut ścieków do rzeki z gospodarstwa rolnego. Zrobili fotki, poszli śladem zrzutu do gospodarstwa i poprosili właściciela o zgodę na sfotografowanie szanownej gęby. Następnie poinformowali go o chęci przekazania materiału zdjęciowego do urzędu gminy, starostwa, WZMIUW oraz posterunku policji. Dziwnie jakoś, nie wiedzieć czemu, właściciel zobowiązał się do zlikwidowania "rury" w ciągu dwóch dni. Koledzy we wtorek po południu zajrzeli do właściciela, zrzut zniknął. Może dlatego, że wszystkie w/w instytucje nie reagują i nie działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Kolega ma rację też w sobotę byłem w tym miejscu i sciek płynie sobie w najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madaro Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Sprawa jak najbardziej bulwersująca , wymagająca szybkiego finału . Jednakże dużo większym problemem Nysy Kłodzkiej jest oczyszczalnia ścieków w Kamieńcu Ząbkowickim , która w zeszłym roku regularnie zarzucała SYF do jej wód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Łowiąc w Nysie napotkamy masę takich nielegalnych odprowadzeń . Niestety władze faktycznie niewiele mają nie tyle może możliwości , co chęci działania . A przepis jest prosty i znany , nękać takich ciuli mandatami aż do skutku . Szybciutko przestanie się to opłacać i niezależnie czy to przelewające się szambo czy jego całkowity brak . Właściciel będzie musiał z tym coś zrobić bo tak po prostu będzie taniej .Wiem dokładnie w którym miejscu ta rura jest widziałem ją w zeszłym roku wiosną , odprowadzenie było prawie suche choć wysięk wskazywał na to ze raz na jakiś czas coś tam wypływa .Kilkanaście metrów poniżej w sezonie letnim co roku rozłożone są pomosty i organizowane są spływy kajakowe/pontonowe . Ludzie beztrosko wskakują do '' wody '' . I tu zapewne wystarczył by jeden telefon do sanepidu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi