Skocz do zawartości

Ryobi Zauber mechanizm

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Moze te dodatkowe zebatki maja za zadanie zwolnienie posuwu szpuli ?

System tego typu zastosowalo Shimano po raz pierwszy w Stelli SS z 2000 roku- super slow osciliation.

W modelach z roku 2001 - AR/FW/SW tez znalazl zastosowanie.

Nie wygladal tak jak ten na zdjeciach - zainteresowanych odsylam do schematu Stelli SW z 2001 - kiedys wstawialem w dziale majsterkowania.

Pozdrawiam

Potwierdzam,rozbierałem Red Arc'a niedawno.

Swoją drogą trochę dziwnie to pomyślane jest,po cholerę tyle zębatek jak pinion może napędzać worm'a bezpośrednio...

Jak to po cholerę..? A żeby się miało co psuć... :lol:

Potwierdzam,rozbierałem Red Arc'a niedawno.

Swoją drogą trochę dziwnie to pomyślane jest,po cholerę tyle zębatek jak pinion może napędzać worm'a bezpośrednio...

Jak to po cholerę..? A żeby się miało co psuć... :lol:

A ile tu jest zębatek do znaczenia wzajemnego położenia, a jak się któraś przesunie o jeden ząbek to zgrzytów ... :mellow:

• 3 tygodnie później...

Witam,

Panowie nie będę zakładał nowego tematu, potrzebuje namiaru na serwis Ryobi

Spadłem ze skarpy na nad rzeką i złamałem coś w mechanizmie kabłąka :(

No to teraz weź śrubokręt, odkręć osłonki na kabłąku i zobacz co to jest to złamane coś... :unsure: Wszak może być i tak, że to tylko drucik od sprężynki z dziurki wyskoczył.. :D Roboty może być na 5 minut, a Pan serwisu szukasz.. <_<

Witam,

Panowie nie będę zakładał nowego tematu, potrzebuje namiaru na serwis Ryobi

Spadłem ze skarpy na nad rzeką i złamałem coś w mechanizmie kabłąka :(

No to teraz weź śrubokręt, odkręć osłonki na kabłąku i zobacz co to jest to złamane coś... :unsure: Wszak może być i tak, że to tylko drucik od sprężynki z dziurki wyskoczył.. :D Roboty może być na 5 minut, a Pan serwisu szukasz.. <_<

Zrobiłem to odrazu, niestety pękł taki pręcik i cały mechanizm szlak trafił

• 3 miesiące temu...

Serwus!

Podepnę się na chwilkę do tematu. Czy ma ktoś z Was możliwość sprawdzenia jakiej wielkości łożysko (symbol, wymiary) znajduje się na koszu w Zauberze 3000 (konkretnie w Applausie, ale to chyba jedno i to samo). Muszę wymienić, a nie mam kołowrotka u siebie namacalnie aktualnie. W schemacie też nie ma nic na ten temat. Pozdrawiam! :D

• 4 tygodnie później...