MATT1989 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć jak w zauberze to małe koło zębate obok pinion geara porusza worm shaftem? Niby team dragon to ten sam kolowrotek a jednak mechanizmy w korpusie różnia sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekC Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 I chyba wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 świetna fota, z innej beczki czy Spro Red Arc ma tą samo konstrukcję mechanizmu co Zauber ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Potwierdzam,rozbierałem Red Arc'a niedawno. Swoją drogą trochę dziwnie to pomyślane jest,po cholerę tyle zębatek jak pinion może napędzać worm'a bezpośrednio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 A czy wy nie macie innych problemów? Wynocha na ryby, przeprowadzić testy i grzecznie tu opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 @Witek spoko ryba nie bierze to chłopaki dywagują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 na to wychodzi że dołożyli 3 zębatki, a czy czasem tu też pinion nie dotyka zębatki od posuwu? w shimano jakoś daje rade.może miało to wyglądać na bardziej zaawansowane technologicznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Moze te dodatkowe zebatki maja za zadanie zwolnienie posuwu szpuli ? System tego typu zastosowalo Shimano po raz pierwszy w Stelli SS z 2000 roku- super slow osciliation.W modelach z roku 2001 - AR/FW/SW tez znalazl zastosowanie. Nie wygladal tak jak ten na zdjeciach - zainteresowanych odsylam do schematu Stelli SW z 2001 - kiedys wstawialem w dziale majsterkowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Potwierdzam,rozbierałem Red Arc'a niedawno. Swoją drogą trochę dziwnie to pomyślane jest,po cholerę tyle zębatek jak pinion może napędzać worm'a bezpośrednio... Jak to po cholerę..? A żeby się miało co psuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Panie Tomaszku to nie tak jak w Daiwie prosto i bezawaryjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Potwierdzam,rozbierałem Red Arc'a niedawno. Swoją drogą trochę dziwnie to pomyślane jest,po cholerę tyle zębatek jak pinion może napędzać worm'a bezpośrednio... Jak to po cholerę..? A żeby się miało co psuć... A ile tu jest zębatek do znaczenia wzajemnego położenia, a jak się któraś przesunie o jeden ząbek to zgrzytów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Witam, Panowie nie będę zakładał nowego tematu, potrzebuje namiaru na serwis RyobiSpadłem ze skarpy na nad rzeką i złamałem coś w mechanizmie kabłąka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Serwis = Zorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Serwis = Zorro Taaaaaaa....? A może Pan Stafanek teraz parę sztuk ludziom obrobi..? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Witam, Panowie nie będę zakładał nowego tematu, potrzebuje namiaru na serwis RyobiSpadłem ze skarpy na nad rzeką i złamałem coś w mechanizmie kabłąka No to teraz weź śrubokręt, odkręć osłonki na kabłąku i zobacz co to jest to złamane coś... Wszak może być i tak, że to tylko drucik od sprężynki z dziurki wyskoczył.. Roboty może być na 5 minut, a Pan serwisu szukasz.. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Witam, Panowie nie będę zakładał nowego tematu, potrzebuje namiaru na serwis RyobiSpadłem ze skarpy na nad rzeką i złamałem coś w mechanizmie kabłąka No to teraz weź śrubokręt, odkręć osłonki na kabłąku i zobacz co to jest to złamane coś... Wszak może być i tak, że to tylko drucik od sprężynki z dziurki wyskoczył.. Roboty może być na 5 minut, a Pan serwisu szukasz.. <_< Zrobiłem to odrazu, niestety pękł taki pręcik i cały mechanizm szlak trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Serwus! Podepnę się na chwilkę do tematu. Czy ma ktoś z Was możliwość sprawdzenia jakiej wielkości łożysko (symbol, wymiary) znajduje się na koszu w Zauberze 3000 (konkretnie w Applausie, ale to chyba jedno i to samo). Muszę wymienić, a nie mam kołowrotka u siebie namacalnie aktualnie. W schemacie też nie ma nic na ten temat. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Czy to normalne, że po zakupie nóweczki ze sklepu i pierwszym kręceniu na sucho występowały szumy? Kumpel mnie prosiłbym Was spytał. Sam zobaczę kołowrotek niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Może rolka w kabłaku szumi podobno to standart w kołotrotkach Ryobi. A jesli mechanizm to może sie dotrze po jakims czasie. Trzeba nad woda pokrecic a nie ma sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 podejrzewam ze to łożysko oporowe ,mógł tam dostać się smar lub olej,wystarczy rozkręcić łożysko, wyczyścić i ponownie zmontować,są rożne komentarze na temat smarowania łożysk oporowych ja je montuje na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 ps.jesli jest to nowy kolowrotek to daj mu szanse zanim podejmiesz jakies kroki (serwis ,itp)czasem po jednej wyprawie z nim wszystko wraca do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Może to być oporowe,ale szumi bardziej suche niz naoliwione.moze być otwarte łożysko pod pinionem,może być też sucha ośka główna,lub suchy wałek posuwu szaft. możliwosci jest wiele trzeba próbami eliminować kolejno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Dziękuję Panowie, sprawdzę wszystkie te dolegliwość i dam znać czy pacjent zdrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 wydaje mi się ze tak czy tak do oporowki dostaje się niewielka ilość smarowidła z łożyska zamontowanego tuz pod nim a wiec smarowanie lub oliwienie jego w mojej opinii jest zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Smaru smaru i jeszcze raz smaru, ja wszystkie swoje Zaubery po zakupie smarowałem od nowa. Niestety producenci kołowrotków skąpią na smarze... Poniżej real foto, przekładnia prawie suchutka a jest to foto nowego kołowrotka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi