Skocz do zawartości

Zebco Microbite

Artek

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi Ci o stary , dobry  Microbite?? , z tego co pamiętam był jeden ciężar wyrzutowy dostępny - kiedyś wędka , marzenie :)

Pamiętam że kumpel taki miał , o jak ja mu zazdrościłem :) 

Niestety o właściwościach użytkowych niewiele napiszę, bo ich po prostu nie pamiętam... :)

W czasach, gdy operowałem jeszcze spinningiem, miałem dwie Microbitki: 2.7 i 3.0 m. To były wędeczki do połowu kleni i jazi na małe woblerki,takie do 1,5 - 2 cm. Miały wklejoną szczytówkę i przez to były bardzo czułe. W holu stawały się uległe i nie "wypuszczały" ryb. Z tymi kijkami mam bardzo dobre wspomnienia. Jako produkt seryjny, naprawdę udana konstrukcja. Jedyne, do czego można było się przyczepić to jakość przelotek, zwłaszcza tych na szczytówce. Lepsze w tym rodzaju (moje zdanie) było tylko wędzisko DAM Senso de Lux, ale dostępne jedynie w długości 245 cm.

• Like 1

U mnie są dwa egzemplarze 3 m . No w sumie jeden 2.90 m bo strzeliła ta czerwona końcóweczka. Wyszło na lepsze bo kijek jest mega na klenio-jazie pod małe woblerki i obrotki. Ten 2.90m został rozebrany ze wszystkiego łacznie z lakierem i ponownie poskładany. Drugi nowy czeka w pokrowcu na lepsze czasy nie do sprzedania jakby kto pytał ;-)

U mnie są dwa egzemplarze 3 m . No w sumie jeden 2.90 m bo strzeliła ta czerwona końcóweczka. Wyszło na lepsze bo kijek jest mega na klenio-jazie pod małe woblerki i obrotki. Ten 2.90m został rozebrany ze wszystkiego łacznie z lakierem i ponownie poskładany. Drugi nowy czeka w pokrowcu na lepsze czasy nie do sprzedania jakby kto pytał ;-)

Ten Zebco to wg. Ciebie  kijek szybki czy raczej kluchowaty?

• 2 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...

lowie  microbajtami  240,..cm i270 cm na czystym sielawowym  glebokim  jeziorze ,Lowie na paprochy 1,5g   i   1,8 g.Microbajt to  straszliwa  bron  sama lowi ryby,ma taka akcje ze nie spadnie z niej zadna ryba. Czulosc niesamowita  Mikros przy microbajcie to sztywna paleczka

microbajty w\g mnie  maja   ciezar wyrzutowy  o-4g  .  W\G  mojego kolegi  po kiju 0-5 g. Lapie nawet uklejki male plotki   oczywiscie  w odpowiednich  warunkach . Moim  duzym przylowem  na okoniowej glowce / spad na18m /  byl szczupak 82cm  Podebrany po ok. 45 min.

microbajty w\g mnie  maja   ciezar wyrzutowy  o-4g  .  W\G  mojego kolegi  po kiju 0-5 g. Lapie nawet uklejki male plotki   oczywiscie  w odpowiednich  warunkach . Moim  duzym przylowem  na okoniowej glowce / spad na18m /  byl szczupak 82cm  Podebrany po ok. 45 min.

To teraz Pana egzemplarz zasili moją kolekcję Old Scholl.. Dzięki za rozmowę tel

Pozdrawiam Grzegorz ;)

Bylo  sierpniowe  popoludnie  lowilem microbajtem   na spadzie  12m  .Na paprochy  w glebinie  nic nie bralo. Nagle zawial wiatr  w moja strone pojawila sie fala. Z fala pojawil okon  ale uderzal  w drobnice na powierzchni . zalozylem  3cm   oliwkowego  sieka   z zaczepiona kostka cukru  na rozpuszczalnej zylce .., Siek mial zaczepiony czerwony malutki strzepek  twistera  . sieka prowadzilem  bardzo wolno  najwolniej jak mozna.I nagle pojawil sie okonek  min 42-48cm plynal za woblerem  serce mi zamarlo wszystko widze w polaroidach .po3m  okon zabiera czerwony strzepek twistera i ginie w glebinach Czy to  prawda czy  falsz

• 1 miesiąc temu...

No dobra, nie będę ładować. Kij już mam ???? Zastanawiam się tylko czy go sobie zostawić, czy puścić dalej. Kupiłem w "pakiecie" razem z kilkoma innymi patykami z tamtych lat. W sumie bardziej chodziło mi o stare Jaxony selection 2000 (3szt.) Stan jak wyżej.

• 6 lat później...

Mam i ja.

Mój ulubiony na okonia na małe gumki.

3 lata temu przeszedł totalną metamorfozę. Ze starej wędki został tylko blank oskurowany z lakieru.

Dostał nowe lekkie przelotki, nowy dolnik, korek i uchwyt. Po tej zmianie jeszcze bardziej zyskał na czułości i lekkości.

8e397c20fb0482f52b5aa9b0fc506c7e.jpg

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka