toms72 Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Koledzy te?ź podobnie zauwa?źyłem, shogun pracuje trochę słabo na ofsecie, na gł?łwce lepiej, chocia?ź kupiłem u mefiego lunkera i pracuje lepiej ni?ź s4p. 4 calowy na offsecie pracuje naprawdę ok mały problem na 6 wyjść jedno udało się zaciąć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Idea dzielenia korpusu czy to woblera, czy to gumy, znana jest wędkarzom od dawna. Jednak tajemnica skuteczności takiej przynęty tkwi, jak zwykle, w szczeg?łłach. Shogun jest niesamowicie łowny, a jak tego dokonał Dragon, niech pozostanie słodką tajemnicą firmy. Chyba nieudanie spr?łbował skopiować niedoścignionego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Przy 15cm shogunach guma w korpusie jest ju?ź na tyle twarda ?źe wcale mnie nie dziwi słabsza skuteczność zacięcia na offsetach. Ugotuje je i raz jeszcze dam im szanse:) ostatecznie 100 PLN jak psu w du... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie czy głowki oryginalne savage gear dedykowane do S4Play rzeczywiście dają inna charakterystykę pracy jak zwykła jigowa (inne oczka i inaczej umieszczone)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 jamesty i pozostali, kt?łrym się nie udało zaciąć ryby na zestawie z hakiem offsetowym. W kt?łrym momencie zacinacie? Czy od razu jak tylko coś poczujecie na kiju czy pozwalacie pomemłać szczupakowi przynętę w jego kaczym dziobie? Zwlekając z zacięciem udawało mi się je łowić. Często widziałem jak obraca sobie przynętę w pysku. W tym przypadku sp?łźnione zacięcie to skuteczne zacięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Mo?źe i w tym cały problem. Tak sobie dumam ?źe dop?łki nie wymyślą jakiegoś patentu na wysuwanie się haku w trakcie mocnego zacięcia lub coś w tym stylu to offset dla mnie nie istnieje. Przecie?ź spining/casting to nie poł?łw na ?źywca. Guma pewnie po dw?łch szczupłych do wywalenia przy takim łowieniu. Fajnie ?źe lubisz taką metodę i umiesz na nią łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Tu masz http://www.mefistofishing.pl/final-keeper-super-patent-zobac z-film-japan-p-664.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Panowie naprawdę nie wiecie gdzie mozna nabyć haki offsetowe savagear? Albo podpowiedzcie jaki rozmiar hak?łw innej firmy by pasował do 9,5cm oraz 13cm 4play?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Kozi, mi się udało kupić fajne haczyki VMC w Decathlonie, ale pasują tylko do tych średnich S4P. Do największych jeszcze nie znalazłem odpowiednich hak?łw, do nich mam na razie lipscul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Chłopaki - M?łj znajomy w sklepie w Gdyni miał wszystkie rozmiary tych hak?łw offsetowych z obcią?źeniami savage gear z tego co pamiętam... Macie tutaj numer i zbadajcie sprawę 602 842 601,nie wiem tylko czy będzie mu się chciało je wysłać i czy nadal w og?łle je ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 do 19cm S4P http://allegro.pl/hak-offset-do-przynet-4play-l-42202-i17731 34529.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewicz Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Mo?źna jeszcze wędkarskich dostać taśmę ołowianą (taką do nawijania)? Dawno się nie rozglądałem za tym, a byłby to fajny patent na docią?źanie offset?łw według potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 wydaje mi się, ?źe bezproblemowo. Ja w tamtym roku kupowałem do docią?źania woblerk?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Od taśmy jeszcze lepsza będzie lameta ołowiana, taką jaką muszkarze docią?źają nimfy, a boleniowcy okręcają wkoło kotwiczki, ?źeby wobler dalej poleciał.Zdecydowanie lepiej się nawija, r?łwno i mo?źna poło?źyć warstwę po warstwie jeśli zaistnieje taka konieczność. Jak ktoś chce to i super glue mo?źna zakroplić, ?źeby się ta lameta nie rozchodziła i nie przesuwała po haku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Dziś doszły mi haki L 42202. Do 19-stek S4P pasują prawie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Według mnie ciut za kr?łtkie i za mało wystaje kolanko z dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 wg mnie r?łwnie?ź za mało z dołu wystają. Ostry no?źyk i cięcie brzucha powinno załatwić sprawę. Jak się brzuch odcią?źy to dobrze by było tę lametę na hak nawinąć, ?źeby rybka niepotrzebnych akrobacji wok?łł własnej osi nie robiła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Witam,w sobotę testowałem shoguny 13cm,praca gumy czy to na offsecie czy na gł?łwce do kitu Według mnie w chłodniejszej wodzie ten silikon robi się za twardy.Dla mnie szkoda kaski na ten szajs,a zapomniałem napisać ?źe na łowisku wymoczyłem korpus gumy w zbiorniczku wyr?łwnawczym płynu chłodzącego ?źeby zobaczyć czy to pod wpływem temperatury trochę zmięknie i co dupa, chyba tylko czajnik i gotowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewicz Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Sobol a zbroiłeś krzywo? Podobny tego typu gumy, ?źeby dobrze pracowały nie zbroi się prosto Nie pytam po to ?źeby 'bronić' Shogun?łw, ale zwyczajnie z ciekawości, bo ja będę testował dopiero za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Nie, zbroiłem normalnie prologiki te?ź zbroję offsetem normalnie(chyba)i jakoś pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Dziś miałem w ręce Shoguna w najmniejszym rozmiarze. Uzbrojony w hak offsetowy nie pracuje, uzbrojony w gł?łwkę jigową nie pracuje. hmmmm Większe pewnie i pracują, ale w takim razie po co robić te małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Orientuje się mo?źe ktoś czy haki do zbrojenia javallon?łw będą pasować to gum savagear w podobnym rozmiarze? Chodzi mi dokladnie o por?łwnanie pierwszego segmentu gumy czy są one podobnej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Chyba się pospieszyłem i kupiłem Shoguny. Co zrobić, ?źeby je zmusić do pracy? Mam haki i gł?łwki jigowe. Czy polecacie tuning ogonka polegający na jego poziomym ustawieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Mo?źe by tak je podgotować co by zmiękła guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms72 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Kup yozuri haki ci zostaną Te?ź myślałem ?źe będą takie super. W por?łwnaniu od yozuri od mefiego totalna kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi