Skocz do zawartości

Gumy shogun, w końcu dostępne..

szczupak12345

Rekomendowane odpowiedzi

Idea dzielenia korpusu czy to woblera, czy to gumy, znana jest wędkarzom od dawna. Jednak tajemnica skuteczności takiej przynęty tkwi, jak zwykle, w szczeg?łłach. Shogun jest niesamowicie łowny, a jak tego dokonał Dragon, niech pozostanie słodką tajemnicą firmy.

:mellow:

:mellow:

Chyba nieudanie spr?łbował skopiować niedoścignionego

Przy 15cm shogunach guma w korpusie jest ju?ź na tyle twarda ?źe wcale mnie nie dziwi słabsza skuteczność zacięcia na offsetach. Ugotuje je i raz jeszcze dam im szanse:) ostatecznie 100 PLN jak psu w du...:D

jamesty i pozostali, kt?łrym się nie udało zaciąć ryby na zestawie z hakiem offsetowym. W kt?łrym momencie zacinacie? Czy od razu jak tylko coś poczujecie na kiju czy pozwalacie pomemłać szczupakowi przynętę w jego kaczym dziobie? Zwlekając z zacięciem udawało mi się je łowić. Często widziałem jak obraca sobie przynętę w pysku. W tym przypadku sp?łźnione zacięcie to skuteczne zacięcie :D

Mo?źe i w tym cały problem. Tak sobie dumam ?źe dop?łki nie wymyślą jakiegoś patentu na wysuwanie się haku w trakcie mocnego zacięcia lub coś w tym stylu to offset dla mnie nie istnieje. Przecie?ź spining/casting to nie poł?łw na ?źywca. Guma pewnie po dw?łch szczupłych do wywalenia przy takim łowieniu. Fajnie ?źe lubisz taką metodę i umiesz na nią łowić.

Chłopaki - M?łj znajomy w sklepie w Gdyni miał wszystkie rozmiary tych hak?łw offsetowych z obcią?źeniami savage gear z tego co pamiętam... Macie tutaj numer i zbadajcie sprawę 602 842 601,nie wiem tylko czy będzie mu się chciało je wysłać i czy nadal w og?łle je ma.

Od taśmy jeszcze lepsza będzie lameta ołowiana, taką jaką muszkarze docią?źają nimfy, a boleniowcy okręcają wkoło kotwiczki, ?źeby wobler dalej poleciał.

Zdecydowanie lepiej się nawija, r?łwno i mo?źna poło?źyć warstwę po warstwie jeśli zaistnieje taka konieczność. Jak ktoś chce to i super glue mo?źna zakroplić, ?źeby się ta lameta nie rozchodziła i nie przesuwała po haku.

wg mnie r?łwnie?ź za mało z dołu wystają. Ostry no?źyk i cięcie brzucha powinno załatwić sprawę. Jak się brzuch odcią?źy to dobrze by było tę lametę na hak nawinąć, ?źeby rybka niepotrzebnych akrobacji wok?łł własnej osi nie robiła :D.

Witam,w sobotę testowałem shoguny 13cm,praca gumy czy to na offsecie czy na gł?łwce do kitu :wacko: Według mnie w chłodniejszej wodzie ten silikon robi się za twardy.Dla mnie szkoda kaski na ten szajs,a zapomniałem napisać ?źe na łowisku wymoczyłem korpus gumy w zbiorniczku wyr?łwnawczym płynu chłodzącego ?źeby zobaczyć czy to pod wpływem temperatury trochę zmięknie i co dupa, chyba tylko czajnik i gotowanko :lol:

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...