Skocz do zawartości

Gumy shogun, w końcu dostępne..

szczupak12345

Rekomendowane odpowiedzi

Sorrki wpada miało być Javallon. Mam od mefiego i pracują z wszystkich tego typu gum najlepiej trochę gorsze są Lake Fork podejrzewam ?źe to kwestia twardości gumy (chocia?ź te 120 pracują nieźle). Warto te?ź dokupić taki plastik do wbijanie w gumę (nie niszczą się i w sumie nie zauwa?źyłem zmiany w pracy)

Witam

Jestem r?łwnie?ź szęśliwym posiadaczem tej gumy, do przynęty jej daleko, jako ozdoba cieszy oko. Ktoś wog?łle ją testował przed seryjną produkcją?

Tylko raz ją poprowadziłem koło burty, pierwszy i ostatni.

Firma produkująca schoguna chyba za bardzo pojechała w stronę marketingu by tylko cieszyło oko. Niezła kicha, a potem ludzie m?łwią ?źe wody są przełowione, ale jak tu złapac cokolwiek na takie coś. :lol: :lol: :lol:

• 9 miesięcy temu...

Ja zamiast lamety na hakach offsetowych zaciskam śruciny od 2 do 4 gram i traktuję to kropelką.

A teraz kupiłem kulki ołowiane i będę faszerował gumy ołowiem tzn. nacinał brzuchy i wciskał tam kulki.

Fajna zabawa będzie - zamiast iść na ryby to patroszenie gumek się zapowiada...

Ja zamiast lamety na hakach offsetowych zaciskam śruciny od 2 do 4 gram i traktuję to kropelką.

A teraz kupiłem kulki ołowiane i będę faszerował gumy ołowiem tzn. nacinał brzuchy i wciskał tam kulki.

Fajna zabawa będzie - zamiast iść na ryby to patroszenie gumek się zapowiada...

Tylko pęcherz usuń, bo oł?łw nic nie da i będą wypływały na wierzch :D

A te Swimmer shady zakupiłem. Zobaczę jak się sprawują

U?źywam miękkich swimbait?łw Sebile.

Pracują doskonale. Spokojnie wytrzymają kilka zębatych - ktoś na forum pisał ?źe znacznie więcej ni?ź S4P. Firmowe haki Sebile są wyposa?źone w specjalne cię?źarki kt?łre mo?źna dowolnie nakładać i zdejmować . Gumy są bardzo miękkie i dodatkowo wydrą?źone w środku ?źeby ułatwić przesunięcie haka przy braniu . W

korpusie gumy przygotowane są otwory do przeprowadzenia haka.

Zdarza mi się zbroić te gumki hakami innymi ni?ź firmowe - wtedy do obcią?źenia u?źywam lamety ołowianej , jej przewaga nad taśmą lub śruciną polega na tym ?źe mo?źna to łatwo zrobić bez u?źycia jakichkolwiek narzędzi.

Jedyną ich wadą jest cena : za trzy gumy z jednym hakiem płacę 44zł - ale warto.

Polecam.

W ofercie firmy Sebile nie ma więcej gum.

Jest tylko model Magic Swimmer Soft , będący miękką wersją woblera Magic Swimmer. Ta guma jest oferowana w czterech wymiarach ( 105,130,160,200 mm) i w kilku kolorach ( chyba 6ciu ).

Mo?źna zatem mno?źąc byty stwierdzić ?źe jest ich 24 rodzaje.

Ja te?ź kupuję w FM , ale gumy te są dostępne r?łwnie?ź w sieci sprzeda?źy firmy kt?łra handluje wędkami Fenwick i kt?łra jest dystrybutorem Sebile na Polskę .

W naszym , Jabr , przypadku to jest sklepik w Sosnowcu.

• 2 lata później...

Witam

Zamierzam kupic LB Soft4 play, 9.5 cm. Czytalem, ze po uzbrojeniu w "zwykle" glowki jigowe, praca przynety nie wyglada atrakcyjnie, szczeglnie tych mniejszych wersji, 8 cm i omawianej 9.5 cm.

Czy ktos moglby sie wypowiedziec na ten temat?

milego

karol

Na tak małe łowię dopiero od kilku tygodni.

Pierwsze obserwacje:   9,5 cm na główce jigowej pracuje - żle. 8 cm to jakby inna guma. (Po założeniu mniejszego

haka niż załączony do kompletu ) jest rewelacyjny.

dzieki Lepton,

to jeszcze gwoli uscislenia:

1.) jak zalozysz hak ofsetowy to 9.5 cm pracuje OK?

2.) o jakim haku do gumy 8 cm mowisz? klayczna glowka czy osfetowy? 

pozdr

Dziewiątce nie pomagło nic.

Mniejszą gumkę zbroję tylko w "klasyczną" główkę.

Jednak zamiast odlewu ołowianego,wklejam hak jigowy w główkę

wolframową. ( tzw Tungsten Beads ) i to działa.