fredi4477 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 witam może sie uda wstawić foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Bardzo ładne.Jaka jest ich waga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 . . . Widze że udało sie wstawić foty przy okazji witam wszystkich kolegów po kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam kolegę po fachu ciekawe obrotki, słyszałem już o nich na innym forum i sobie chwalą je tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Czesc .Fredi pytanie czysto techniczne-czy longi trociowe maja miec bicie w okolicy oczka do mocowania?Lekkie podgiecie oczka daje mocniejsza prace(brak obrotow wokól własnej osi)niweluje bicie ale obrotówka nie idzie juz w poziomie(lekko kotwica w dół)Ogolnie w realu ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam o hydroakustyce błystek dokładnie i ciekawie jest opisane na stronie Mepps oto link http://www.mepps.pl/index.php?option=com_content&task=vi ew&id=49&Itemid=49 Lekkie bicie z przodu błystki przenosi fajnie jej prace na kija zależy jaką prace kto lubi , jak się tego pozbyć /sprawdz oś drutu razem z oczkami czy idzie w lini ,sprawdz strzemiączko ,pierwsze oczko możesz podgiąć z okrągłego w kształt łezki jeśli to nie pomoze dodaj chwościk to powinno wyrównać prace . Odległość od pierwszego oczka do strzemiączka powinna mieć od 1 cm do 2 cmm ,czasami spotyka sie obroty z naprawde długimi drutami, ja takich nie robie i nie lubie nawet nie mieszczą sie do pudełek heh .Długie druty niwelują bicia żle skręconych korpusów O rodzajach pracy błystek można by wiele pisać [szeroko lub wąsko] chodząca to zależy od grubości blachy ,profilu ,średnicy stożka długości i wagi.Ja wzoruje sie wagowo na obrotach/ Dragon Tiger/ na te łowiłem moje pierwsze trocie i je polubiłem .Dobry obrot powinien dobrze chodzić z prądem w bystrej wodzie najprościej zrobić tak =[korpus średnica 8 mm tył korpusu lekko lżejszy niż początek może być kulka lub otwór , dysk 8 mm .grubość blachy 0.8 mm dobrać wagowo i gra . Im grubsza blacha tym szersza i wolniejsza praca błystki .Chyba nic nie namieszałem,pzdr połamania Fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Uwielbiam obrotówki a Twoje baaardzo mi przypadły do gustu.Masz swój styl . ps.chętnie wypróbuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Bardzo podobają mi się Twoje obrotówki. Zwłaszcza te:Ale zamiast igielitu na kotwiczkę dałbym chwost w stylu muszki red tag i... ryby po prostu same by z wody wychodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Plizz, żadnych chwostów,niemal każdy je daje a porządny, krwisty igielit zupełnie wystarczy.Powiem więcej, wystarczy krwisty, piękny koral który jak wielu wiadomo często doprowadza okonie do amoku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Kto, co lubi, ja uwielbiam zgrabne chwościki. Do mniejszych blaszek nie ma opcji żebym sobie nie zamontował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Jako milosnik obrotowek z podziwem ogladam prace:)Piekna robota.Tez bym chetnie poprobowal na moich wodach te cudenka:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Pstrągowe #2 waga 4.5 do 4,9 gr . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 . . . . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Niesamowicie piękne! Ależ mi się podobają. A jakie masz największe pstrągowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Piękne i pięknie kręcą i...łowią też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Niesamowicie piękne! Ależ mi się podobają. A jakie masz największe pstrągowe?>witam jak narazie robie aglie nr) ,#0 ,#1 #2pstrągowe i long #3 trociowe choć inne też dałoby sie wyklepać wkońcu to ręczna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 long #3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 cudeńka.jeśli można zapytać-co to jest to srebro na miedzi i czym to nanosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 long #3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 cudeńka.jeśli można zapytać-co to jest to srebro na miedzi i czym to nanosisz? Witam ta w kratke zrobiona z bębna od pralki aut.srebro jest drogie na miedz i mosiądz nanosze pędzelkiem paste do lutowania potem pod palnik ,lekka przecierka na gąbce gradacja 200,zielona pasta do polerki,POTEM TO http://www.autoland.pl/produkty/kosmetyki_samochodowe/chrom_ amp_amp_aluminium i na koniec rzadki lakier chemo.Tu jeszcze inne sposoby http://forum.vmc.org.pl/viewtopic.php?t=19897 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Hej.A czy sa jakies sposoby aby naniesc miedz,jakas pasta czy cus?Czy tylko galwanizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 . . [słabe foty tel robione sorki] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Moje dwie wrześniowe trotki [słupia] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi