Skocz do zawartości

moje obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, ciężko oderwać wzrok od tych obrotek, ciśnienie skoczyło :o

Mam dwa pytania:

1) widzę że stosujesz dwa typy strzemiączek tj. zaginane z blaszki i takie z przewierconą dziurką - czy Twoim zdaniem to czyni jakąś różnicę, bo spotkałem się z opiniami że te z blaszki podobno sa gorsze od tych z dziurką

2) czy do oczek na drucie używasz maszynki czy szczypcami robisz oczka?

Oj, ciężko oderwać wzrok od tych obrotek, ciśnienie skoczyło :o

Mam dwa pytania:

1) widzę że stosujesz dwa typy strzemiączek tj. zaginane z blaszki i takie z przewierconą dziurką - czy Twoim zdaniem to czyni jakąś różnicę, bo spotkałem się z opiniami że te z blaszki podobno sa gorsze od tych z dziurką

2) czy do oczek na drucie używasz maszynki czy szczypcami robisz oczka?

;) Witam do trociowych#3 daje strzemiączka blaszane [na rzekach blacha bardziej dostaje w kość te są bardziej wytrzymałe nie gną sie, w nutcie ciężka blacha na tym strzemiączku dobrze kręci ]na jeziora można do #3 dawać te druciane .Do pstrągowych od nr #0 do #3 daje małe druciane strzemiączka [można też dać te blaszane ale otwór w tych małych agliach trzeba wtedy większy wiercić blaszane poprostu są mocniejsze .Oczka robie szczypcami Pzdr Fred

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...