Skocz do zawartości

Nysa Kłodzka w okolicach OPOLA - co mozecie powiedziec na temat rybostanu itd?

zander3

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 lata później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Odświeżę temat. Jak wygląda sytuacja że stanem i uciągiem rzeki pomiędzy Otmuchowem a Nysą? W niedzielę będę miał okazję zawitać w tamte strony i nie wiem na co się nastawić?

Nie byłem ze 2-3 tygodnie ale wnioskując po stanie wody w J.Nyskim ( bardzo wysoki) to na rzece tez duża woda, co do ryb o tej porze ...boleń boleń i jeszcze raz boleń, 

Byliśmy w niedzielę z kumplem w rejonie Malerzowic . On treningowo przed zawodami , ja w poszukiwaniu jakiś sensownych kleni , których w tym roku u nas brak . Woda już opadająca i w miarę wyklarowana , jednak zbyt duża i zbyt szybka jak dla mnie . W zeszłym roku kiedy byłem na tych miejscówkach i byłem zachwycony , było o metr wody mniej tak na oko ... Ja złowiłem dwa małe kleniki i miałem jeszcze dwa brania , Siwy wyłuskał bolka około 55 cm . Potem podjechaliśmy jeszcze do Piątkowic zobaczyć miejsca , na których rano w krótkim czasie nasz forumowy zresztą kolega trafił dwa piękne klenie i poprawił trzecim ( gratulacje dla Szczepana - stosowne foty w księdze ryjów ;)) . Jeśli woda jeszcze spadnie i stanie się czytelniejsza , to niedzielne zawody mogą obdarzyć wynikami .

Malinabar rozumiem, że piszesz o odc. poniżej zb. Nyskiego? Czy jest możliwa migracja do tego miejsca ryb z Odry, czy są po drodze jakieś przeszkody nie do przebycia?

Dobra już obejrzałem zdj. satelitarne z googla- między Malerzowicami a ujściem do Odry widoczne 3 tamy.....

Edytowane przez kefaspirit