zander3 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 witam ponownie...slucham was uwaznie. Bardzo ciekawy jestem jak tam sie maja klenie....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Pewnie dobrze, tak jak na całej długości tej pięknej rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Witam wie ktoś może czy na Nysie coś się już dzieje? Pytam bo mam spory kawałek na Nyse i nie chce wciemno jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekzwj Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 dzis 3godziny lowienia bez kontaktu woda lekko trącona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Jak ruszyło się coś na weekend majowy mam zamiar się wybrać albo na nysę albo odrę z tad moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekzwj Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Jutro się wybieram to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekzwj Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Woda wysoka brudnaale cos sie działocztery brania jeden wyjety klen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Odświeżę temat. Jak wygląda sytuacja że stanem i uciągiem rzeki pomiędzy Otmuchowem a Nysą? W niedzielę będę miał okazję zawitać w tamte strony i nie wiem na co się nastawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Odświeżę temat. Jak wygląda sytuacja że stanem i uciągiem rzeki pomiędzy Otmuchowem a Nysą? W niedzielę będę miał okazję zawitać w tamte strony i nie wiem na co się nastawić?Nie byłem ze 2-3 tygodnie ale wnioskując po stanie wody w J.Nyskim ( bardzo wysoki) to na rzece tez duża woda, co do ryb o tej porze ...boleń boleń i jeszcze raz boleń, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Dzięki za info. Zobaczymy jak będzie w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Jak było? @kefaspirit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Woda fajna, lekko podwyższona, tylko brać nie chciały. Byłem do południa tylko jeden klenik się skusił. Stały w trawach małe klenie ,ale olewały przynęty. Dużych nie widziałem, boleni takowoż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Boleni nie widziałeś, bo już dawno ich tam nie ma, jazia też coraz mniej. W tej chwili najsensowniej jest poszukać szczupaków w okolicy starorzecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Byliśmy w niedzielę z kumplem w rejonie Malerzowic . On treningowo przed zawodami , ja w poszukiwaniu jakiś sensownych kleni , których w tym roku u nas brak . Woda już opadająca i w miarę wyklarowana , jednak zbyt duża i zbyt szybka jak dla mnie . W zeszłym roku kiedy byłem na tych miejscówkach i byłem zachwycony , było o metr wody mniej tak na oko ... Ja złowiłem dwa małe kleniki i miałem jeszcze dwa brania , Siwy wyłuskał bolka około 55 cm . Potem podjechaliśmy jeszcze do Piątkowic zobaczyć miejsca , na których rano w krótkim czasie nasz forumowy zresztą kolega trafił dwa piękne klenie i poprawił trzecim ( gratulacje dla Szczepana - stosowne foty w księdze ryjów ) . Jeśli woda jeszcze spadnie i stanie się czytelniejsza , to niedzielne zawody mogą obdarzyć wynikami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Malinabar rozumiem, że piszesz o odc. poniżej zb. Nyskiego? Czy jest możliwa migracja do tego miejsca ryb z Odry, czy są po drodze jakieś przeszkody nie do przebycia?Dobra już obejrzałem zdj. satelitarne z googla- między Malerzowicami a ujściem do Odry widoczne 3 tamy..... Edytowane 18 Maja 2017 przez kefaspirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 I to duże tamy . Ale rybostan bogaty a rzeka mega dzika i niedostępna . Niska woda ułatwia zadanie jeśli chodzi o dojście do rzeki i poruszanie się wzdłuż jej biegu . No i jest zdecydowanie bardziej czytelna oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Był ktoś ostatnio na Nysie? Jutro się wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi