Skocz do zawartości

Blanki RST

Fatso

Rekomendowane odpowiedzi

Pawle zgodzę się z Tobą, Mohave ciekawie rozwijał wątek, czytałem z zainteresowaniem :)

Odniosłem jednak w pewnym momencie wrażenie, że ciekawa i zgrabna retoryka, nie odnosząc oczekiwanego skutku, zgrabnie przeradza się w erystykę. Oczywiście forma pozostała równie ciekawa :) Podkreślę, nie twierdzę, że tak było, ja jednak odniosłem takie wrażenie.

Zgodzę się również z Tobą, po części, odnośnie drugiej kwestii. Rzeczywiście kult kultowi nie równy. Jednak jeśli dywagacje dotyczą sprzętu hobbystycznego, nieistotny jest kontekst, obligatoryjna jest interpretacja wskazana przez Ciebie? Ja z kontekstu odniosłem inne wrażenie, więc powyżej wyraziłem swoje wątpliwości ;)

Erystyka użyta jako narzędzie w obronie celów wyższych, obrony racji nadrzędnych, pod warunkiem, że niema innych możliwości, w moim odczuciu może być tolerowana na zasadzie cichej zgody. Jednak wykorzystana do obrony swoich, więc subiektywnych, racji, ma trochę inny ciężar, prawda?

Jeśli całą powyższą dyskusję odbierałbym jako dywagacje, na dodatek podane w tak ciekawej formie, jedynie bym obserwował. Co większe wątpliwości wyraziłem w formie pytań. Doczekałem się w odpowiedzi pytań i przekierowania uwagi na inne kwestie.

Jako, że nie chciałem tak dosadnie artykułować swoich wątpliwości, wszak to tylko moje subiektywne odczucia, jednocześnie mogą wydać się krzywdzące koledze Mohave i sprawić przykrość, za co z góry przepraszam, opuściłem dyskusję. Szacunek do Kolegi i powściągliwość w wyrażaniu takich poglądów, nie ceny prądu czy brak odwagi cywilnej były powodem zaniechania dalszej dyskusji.

Pawle, niegrzecznym byłoby zbagatelizować Twoje pytanie, czy też odpowiadać wymijająco więc wyraziłem moje zdanie, uważam, że wyczerpująco. Jako, że nie stać mnie na luksus toczenia dywagacji, powtórnie opuszczę tą dyskusję :)

Pozdrawiam, Janusz

Oooo...klasa! Mam nadzieję na nowe dyskusje.

Wszak tematów na forum tak wiele.

pozdrawiam Cię!

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

A wracając do tematu wędek RST... Mam okazję kupić kijek tej firmy, ale w zasadzie nie miałem wcześniej kontaktu z jej wyrobami. Po lekturze tego wątku zastanawiam się, czy się na niego zdecydować, bo zakup przez internet, więc niestety bez osobistego "pomacania" ;) a i opinie raczej negatywne o tej marce tu widzę.

Ale do rzeczy.

Czy firma RST fabrycznie zbroiła kije jako wklejki? Czy też wklejka na blanku RST oznacza z góry, że to kij po złamaniu? Konkretnie chodzi o blank MPL 2,55 i 2-12 g?

Czy na forum jest ktoś, kto ma kij na tym blanku, choćby nie wklejkę? Byłbym wdzięczny za opinię.

RST nie robiło wklejek, a ten model łamał się ze względu na niedogrzaną szczytówkę (mój też).

Ale muszę także powiedzieć dla prawdy, że dobrze zrobione wklejki na tym blanku dawały dużo frajdy posiadaczom  ;)

Swojego połamańca podarowałem Markowi Aszychminowi i Marek był bardzo zadowolony z tego przeszczepu ;) .

• 2 tygodnie później...