Skocz do zawartości

Wieści znad wody

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy!

Nasze Forum robi sie strasznie TEORETYCZNE!! Był ktoś ostatnio na rybach? Brało, nie brało?

Uprzedzę pytanie - ja nie byłem! Mam tzw. okres abstynencji i wypełniania obowiązków rodzinno-towarzyskich bo za tydzień znikam na 7 dni w Szwecji i jakoś muszą moją nieobecność odpracować... :mellow:

Gadda

• Like 1

Gadda sugerujesz, że w Twoim życiu przechodzisz właśnie etap tego JEDNEGO MIESIĄCA

W niedziele bylem na Jeziorze Portowym w Szczecinie. 10 cm manns z żółtym grzbietem, główka mustad 8 gram. wędka TIDE MASTER 7' do 3/4 oz. linka europejska power pro 0,13 mm. efekt 4 godzin nad woda w zupelnym luzie - jakośnie moglem sie za badzo sprezyc i skoncentrowac jeden szczubełek ok 45-50 cm. Nawet nie wyciagałem go z wody... strzelił do gumy z spod zatopionej starej kladki...

Darku już odpwoiadam. Byłem wczoraj pod wieczór nad wśródmiejskim jeziorkiem i z dobrą godzinkę rzucałem w kierunku jeziorka. wynik jeden okonek 25cm i jeden mniejszy, który mi spadł podczas holu. wabik blaszka f. Polsping model Alga nr1 ze zmienioną kolwiczką poleconą przez Pike f. VMC. Za linkę robiła Hercu Line Micro 12 lbs.

Na a teraz powiedz, albo napisz czym się tu chwalić ???

Chociasz okonek udeżył na zasięgu rzutu i musiałem go holować szybko bo linka nierozciągliwa. Po podebraniu siedział na jednym grocie zahaczony za brombelkę. Troszkę mocniej bym szarpnął i po nim. ten mniejszy chyba właśnie dlatego spadł.

pozdrawiam

w sobotę byłem z kolegą Piotrkiem nad narwią w okolicach Wierzbicy,wyłącznie jerkowaliśmy,ja dostałem trzy szczupłe 62cm 2kilo i kajtuś ze 30cm wzięły na slidera 10S RR,większy 72cm 3 kilo wziął na slidera 10S GT,kolega niestety o kiju,wczoraj również z Piotrkiem byliśmy na jeziorku Kamionkowskim,miałem fajne branie na poppera ale niestety po dwóch ruchach korbką ryba wypięła się z głośnym pluskiem,dziś znów byłem koło Wierzbicy z innym kolegą, ja jerkowanie on klasyczny spinning,u mnie totalna klapa,mało tego zerwałem mojego ulubionego slidera,koleżka wyjął kilka okoni i dwa malutkie szczupaczki,miał też na kijku jeszcze dwie większe sztuki (1,5-2kg)ale niestety w końcowej fazie holu mu się wypięły.jutro jeśli czas pozwoli pomacham trochę koło Wierzbicy a w sobotę w Ostrołęce(może ktoś z forum też będzie na tych zawodach ?)

PS:dodaje zdjęcia moich dwóch szczupłych z soboty

post-11-1348913152,3704_thumb.jpg

post-11-1348913152,4496_thumb.jpg

U mnie było gorzej :( . Popływałem troche po zalewie Zegrzyńskim. Generalnie wypad miał na celu ostateczny przegląd sprzętu przed szwecją, no i musiałem chociaz raz porzucać moim nowym nabytkiem - Sculptorkiem :mellow: Efektem był 1 szczupeczek ok 40 cm.

Ja byłem na jeziorem Asnen, mniej łapałem więcj omawiałem zakończenie kontraktu dla Szwedów ..... i negocjowałem nowy projekt dla Duńczyka. Kolega prawie nowicjusz w poławianiu szczupaków pojmał takiego ponad 12 kg..... 105cm. Mój największy 90cm na percha SDR PH ... i bardzo dużo wystawionych przez Szwedów siatek, brakuje ryb z tak zwanego środka.

Mam zamiar zakończyć sezon trociowy nad Słupią 24-25 września.

Pozdrawiam, Komancz