krakus Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Koledzy jak nisko od spodu pontonu , lodzi < pawezy > dajecie sróbe napedowa aby uzyskac jak najlepsza predkosc i jakosc plywania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zalecam dać parę centymetrów pod dnem łodzi. Unikniesz uszkodzenia śruby kiedy silnik się obróci o 180 stopni na osi oraz zmniejszą się drgania całego silnika/łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakus Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Dzieki kolego jak pojade nad wode to pokombinuje co nie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darsio Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Ja opuszczam na maxa, tak mi się pływa najwygodniej, siedzę na tyle łódki i jak ramie jest podniesione jest mi zwyczjnie niewygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szewer Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Płyta kawitacyjna silnika powinna byc 2-3cm poniżej dna pływadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Płyta kawitacyjna silnika powinna byc 2-3cm poniżej dna pływadła. Coś mi się zdaje że elektryki nie mają płyty kawitacyjnej.Ale może z mojego odpadła.Zawsze staram się tak ustawić głębokość pracy śruby żeby nie mieliła wody z powietrzem.Kolego @ krakus pokombinuj trochę z głębokościami zanurzenia śruby a na pewno znajdziesz właściwą pozycję.Pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szewer Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Nie zauważyłem, że chodzi o elektryczne pyrkadełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakus Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 U nas na poludniu to same elektryczne pyrkadelka wchodza w gre a szkoda bo Solina , Czorsztyn to nie takie male zbiorniki i to jeszcze w górach gdzie w przeciagu 5 minut mozna sie zdziwic i miec prawdziwe problemy z dotarciem do brzeguPowinni TYLKO DLA WEDKARZY pozwolic uzywania takiej spalinki do 5 KM dla Naszego BEZPIECZENSTWA Dziekuje Koledzy za wskazówki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Ja tylko tak tytuł poprawiłem, bo wali po oczach ..A co do tematu -jak koledzy powiedzieli -- nie za płytko (żeby powietrza nie łapał) i nie za głęboko, bo za dużo tracić będziemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
krakus
Koledzy jak nisko od spodu pontonu , lodzi < pawezy > dajecie sróbe napedowa aby uzyskac jak najlepsza predkosc i jakosc plywania ?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi