Skocz do zawartości
  • 0

Spływ Wisłą z Markiem Szymańskim - 24-25.06.2006 - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

... Na spływ umówiliśmy się już w zimie, więc trzeba było poczekać jeszcze kilka miesięcy. Termin spływu uzależniony był od stanu wody w Wiśle, od dobrej pogody i wielu innych czynników. Wybraliśmy czerwiec, jeden z najlepszych wędkarskich miesięcy w sezonie. Pod koniec miesiąca nagle dzwoni Marek „Sebek, pakuj się, jutro płyniemy na całą dobę”. Jak mogłem odmówić ...

Po dłuższej przerwie kolejny artykuł na jerkbait.pl. Dzisiaj zapraszam Was do lektury artykułu Spływ Wisłą z Markiem Szymańskim. Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chciałoby sie rzec: nareszcie!! Piekna sprawa, tym bardziej, ze większość opisywanych miejsc kojarzę... I ciekaw jestem, czy Markowi udało sie dobrać do tego suma... I ciekaw tez jestem, czy... Dobra, wystarczy.... Bo opis zamiast zaspokoić, to tylko dodatkowo pobudził moją ciekawość...

Gratuluję pięknej wyprawy pod znakiem rapy...

• 0

Rognis piekna wyprawa :mellow: . Jest w niej wszystko czego oczekujemy ; ryby , piekna woda , ognicho , nocka , towarzystwo przyjaciol . Ale jest rowniez cos wiecej ...to cos to ktos ...to Marek Szymanski . Jest na Swiecie wiele aytorytetow i niewatpliwie Marek jest jednym z takich autorytetow w Polsce . Kazda wiec wyprawa z kims takim jak Marek , Pepe , Maciek Jagielo , Jedrus Lipinski , Jacor Stepien i jeszcze kilku ludzi wody to przygoda polaczona z lekcja . Nie da sie ukryc ze wielu z nas chcialo by polowic , poplywac i pogadac z nimi . Harcuj wiec dalej i opisuj . Bym moze na Zlocie ktorys z nich zawita . Wisle pamietam z pod Deblina , pamietam tez ze rybacy rozwozili ryby na furmankach po wsi w wiklinowych koszach ...bylo to 40 lat temu B)...pamietam jeszcze zapachy tych wakacji :D

• 0

@All,

dziękuję za miłe słowa. To oczywiście dla mnie duża motywacja do kolejnych relacji. :mellow:

Na pewno mogę wam obiecać kolejne relacje ze spływów z Markiem.

Może jeszcze w tym roku uda się spływ sumowy, ale wszystko zależne jest od pogody. Na razie, co chwila przekładamy terminy spływów. :(

Przekazuję wszystkim uczestnikom forum jerkbait.pl pozdrowienia od Marka Szymańskiego (z dzisiaj) :D

@Jerry,

ty to umiesz wytworzyć świetną atmosferę w swoich postach :D

Marek Sz. będzie obecny na II Zlocie jerkbait.pl

Prawdopodobnie będzie też Maciek Jagiełło ale tutaj wszystko okaże się kilka dni przed zlotem.

@Slavecky,

po pierwsze, spływ był w czerwcu, a po drugie mieliśmy tylko namierzyć dobre miejscówki sumowe. :D

• 0

@panowie forumowcy, prosimy o wiecej artykulow! ;)

Cześć,

Również dołączam się do prośby Pitt'a. Każdy z Was jeździ na ryby wystarczy zrobić kilka zdjęć, opisać sprzęt, miejscówki (oczywiście nie mówię o namiarach GPS :D), złowione albo nie ryby i chętnie wszyscy na tym skorzystamy. Teksty również nie muszą być długie (pod każdym zdjęciem kilka zdań i będzie dobrze). Zapraszam serdecznie - bardzo chętnie opublikuję.

Pozdrawiam

Remek

• 0

A tak wogóle to dziękuję za pozdrowienia.

Trochę zazdroszczę takiej przygody nie tylko z powodu boleni, które ostatnio stały się dla mnie numerem jeden ale przede wszystkim właśnie z powodu towarzystwa. Szkoda jednak, że pychówka jest tak mała bo mam wrażenie, że 50% forumowiczów chętnie zapakowałaby się do niej.

Pozdrawiam

Remek

• 0

@panowie forumowcy, prosimy o wiecej artykulow! ;)

Musicie zaniżyć wymagania ;)

Mile widziane również relacje z wypraw wędkarskich z ciekawą i śmieszną przygodą z rybą w tle.

Mało które wypady są “ciekawą i śmieszną przygodą”. Z tą rybą w tle też różnie bywa :lol:

• 0

Nie przesadzajmy, nie przesadzajmy. Na prawdę niewiele potrzeba, a ja osobiście chętnie przeczytałbym sobie o Waszych wyprawach, o doświadczeniach, przemyśleniach. Chętnie pooglądąłbym sobie też jakieś inne widoczki :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Skoro zrobiliscie taki splywik to teraz juz sa wszystkie ciekawe m-ca na sumy zblatowane... :D ...teraz trzeba sie podczas splywu na ta rybke nastawic...

Probowalem i ja poplynac w tamte strony ale trafilismy na bardzo niski poziom wody, a dwa, na takie wojaze topotrzeba czegos okolo 15KM a najlepiej wiecej...

Przylacze sie...jezeli Szymon bedzie czesto wedkarzyl, to juz wkrotce bedziemy mieli nastepce Marka albo raczej podpore... :D

Dziekuje za pozdrowienia ze swojej strony i rowniez pozdrawiam Marka a wszystkim uczestnikom splywu gratuluje, ze udalo im sie owocnie spedzic czas, z wedka w reku...

Pozdro

Gumo

• 0

Probowalem i ja poplynac w tamte strony ale trafilismy na bardzo niski poziom wody, a dwa, na takie wojaze topotrzeba czegos okolo 15KM a najlepiej wiecej...

W zeszłym roku na Wietieroku (8 KM) pływałem srednio 10-12 km na godzinę...

Yamaha 5 KM popchnęła moja pychówę z Rakowa do macierzystej przystani (34 km linii brzegowej, czyli w rzeczywistosci duzo więcej)w niewiele ponad 5 godzin...

Choc rzeczywiście, z silnikiem np. 50 KM przefruniecie nad mieliznami...