Skocz do zawartości
  • 0

Spływ Wisłą z Markiem Szymańskim - 24-25.06.2006 - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

... Na spływ umówiliśmy się już w zimie, więc trzeba było poczekać jeszcze kilka miesięcy. Termin spływu uzależniony był od stanu wody w Wiśle, od dobrej pogody i wielu innych czynników. Wybraliśmy czerwiec, jeden z najlepszych wędkarskich miesięcy w sezonie. Pod koniec miesiąca nagle dzwoni Marek „Sebek, pakuj się, jutro płyniemy na całą dobę”. Jak mogłem odmówić ...

Po dłuższej przerwie kolejny artykuł na jerkbait.pl. Dzisiaj zapraszam Was do lektury artykułu Spływ Wisłą z Markiem Szymańskim. Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W zeszłym roku na Wietieroku (8 KM) pływałem srednio 10-12 km na godzinę...

Ja wlasnie tyle plywam na Yamaszce 4suwowej 4KM. To za wolno, zeby miec dobre szanse na prawdziwe lowy nad Wisla....trzeba wybierac lowiska bo sa one za bardzo oddalone.

Mala pychowka plywalem tym silnikiem nawet powyzej 15km/h ale taka lodka to jest ekstrema i nie kazdy moze nia plywac..jeden ruch i moze byc malo przyjemnie...

Jezeli sa mielizny to nie pomoze silnik duzej mocy, a nawet zaszkodzi bo bedzie glebsze zanurzenie....o takim silniku nawet nie myslalem, tak mi sie jadzi taki okolo max 15KM, inny bedzie zzeral paliwo jak stary..

Gumo

p.s.Wspomniana Yamaszka w trolingu nie pali nic. Przed 2 tyg Szwecja wystarczy tankowanie w 12 l zbiornik. Przy plynieciu na pelnych obrotach spala ok. 0.3 zbiornika na ok.5 godz. plyniecia.

Jednak jest to silnik wzglednie malo uzywany i serwisowany..widzialem juz silniki kupione okazyjnie :mellow: , ktore spalaly caly zbiornik w krotkim czasie...

• 0

Czyli powoli dochodzimy do zestawu wedkarza wislanego:

- pychówka drewniana (laminat w wersji lux :lol: )

- czterosuw 15KM.

Jak sie sprawuje taka jednostka wiekszej mocy w plywaniu na wolnych obrotach? Czy nie konsumuje za duzo wachy? Koledzy innego silnika uzywaja plywajac po Zatoce Gdanskiej, a innego gdy na niej troluja. Ale oni maja tam setki koni...w zeszlym tygodniu widzialem w St.Tropez taki zestaw: ponton Yamaha 4,5m i silnik 225KM tej samej firmy :lol:

• 0

Czyli powoli dochodzimy do zestawu wedkarza wislanego:

- pychówka drewniana (laminat w wersji lux :lol: )

- czterosuw 15KM.

Eee, laminat??!! One nie maja duszy....

Czterusów, ale około 8-10 KM max wg. mnie.. Chyba że w cięgu jednego dnia chcesz obskoczyc miejscówki od Warszawy do Wyszogrodu :D