fefko Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam, wertowałem forum ale tego typu tematów nie znalazłem. A więc koledzy chciałbym przeprowadzić ankietę lub ranking - jak kto woli. Jak w temacie: Celem jest spakować 5 okoniowych najłowniejszych przynęt na zaporówkę powiedzmy sezon wiosna-lato-jesień. Jeśli możecie to wpisujcie konkretną przynętę z kolorem i gramaturą bądź wielkością. Bardziej chodzi mi o dobranie przynęt do zawodniczego łowienia a nie mega garbusy. Moja propozycja: 1. Keitech Easy Shiner 2' Electric Shad na główce 2 gr2. Keitech Easy Shiner 3' Sexy Shad główka 5 gr3. Cyprysowy larwa ważki kolor biskupa 7 cm na 3 gr czeburaszce4. Obrotówka mepps srebrna long 005. Cykada Sławka Szuszkiewicza 2 gr kolor GR Myślę, że będzie to fajna wymiana doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz1989 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 1. Crazy Fish NIMBLE 40mm -motor oil na czeburaszce2. Crazy Fish POLARIS 5.4 cm - perła na czeburaszce3.Crazy Fish VIBRO WORM 5 cm- na główce4. Woblerek Krzysztofa Stepanowa - 5cm5. Czerwone robaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Kp baits 3" w tym kolorze rozkłada wszystko inne na łopatki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 1. Crazy fish pływający Glider 5cm w kolorze 10D(natural) - na czeburaszce2. Easy Shiner 2" w kolorze Electric Shad na główce3. Czarny plemnik od Andana na wolframowej główce pomalowanej na czerwono4. Fuckers 4cm od Tomy'ego na główce5. Swing Impact 2" w kolorze gold shad na czeburaszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Kp baits 3" w tym kolorze rozkłada wszystko inne na łopatkiGdzie kupiłeś tego kilera. Chętnie bym wypróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 W zeszłym roku w Motonecie w Finlandii. Ostatni mi został. Teraz szukam ale nie ma nic w tym kolorze. Testowałem inne ale to już nie to. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Cyprysowe robale faktycznie dają radę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Łukasz, szukaj gum w ciemnym butelkowym kolorze, możesz dozbroić fluo główką. Pasiaki coś mają z tym kolorem, że tłuką częściej niż w inne. Guma wygląda kozacko, wymaluję sobie tak kilka woblerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Łukasz a Mikado Swingfish? Może to zadziała bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 co ja moge polecić?:1.Łowiącym z dna polecam obrotówki dam effzeet, 2 sezony temu kilerem był u mnie kolor nature 3d perch, w zeszłym sezonie rządził kolor dressed stripped vel colonel.2. Gdy okonki żerowały przy powierzchni zapodawałem im woblery salmmo z serii hornet w rozmiarze 4-5 cm i wyniki były zadowalające. Łowiłem na 2 kolory i myśłę, że to nie barwa, ale sama praca wobków skłoniła pasiaki do brania.3. Trzecim typem przynęt są rippery rozmaite, czasem są skuteczne w opadzie, czasem wleczone dnem, a czasem śćiągane expressowo pod powierzchnią. Zachęcam do experymentów, pasiaki mają zmienne gusta i nic na to nie poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 1 Robinsonowy Wasabi, 5,3cm, motor oil na bocznym troku, do leniwego spokojnego łowienia..2. Cykada Spinmad uklejka 2,5g kolor miedziany3. KillerEgg w malowaniu shogun4. cyprysowe robale5. Szymankowe wynalazki w formie łamanych jigów z pływającym odwłokiem w kolorach black zulu z błyszczącą lametką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Oprócz keitecha warto mieć kilka szt. gunki grubby shad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Kp baits 3" w tym kolorze rozkłada wszystko inne na łopatkiSkontaktuj się z cyprys19. Pomoże na ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi