Darecki Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Koledzy co może być przyczyną pływania wolnych obrotów - nierównomierna praca silnika i jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Lipnie paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Z Orlenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Zmienić na świeże, z innej stacji Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Marchisio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thomason Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Za mało informacji żeby coś konkretniej doradzić. Wcześniej było ok i nagle to się zaczeło?Czy może pierwsze odpalenie po zimie? Przyczyn może być wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerek48 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam Czyszczenie gaźnika pewnie bez tego się nie uchronisz lub zmień paliwo na świeże i zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Davson Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Prędzej coś z podciśnieniem (lewe powietrze) lub przepustnica . Gaźnikowe po zimie szwankują . Jak mam problem to zalewam nowe paliwo napędzam silnik do okola 4000 obr. i natychmiast zamykam dopływ powietrza przy samym gaźniku . Wytworzone podciśnienie skutecznie usuwa przytkane el. gaźnika jak dysze itp. Nie odprowadzam do zgaśnięcia przez zalanie i pozwalam silnikowi na ponowne wejście na obroty w ostatnim momencie . Nigdy nie praktykuje wypalania paliwa do końca przed zimowaniem . Zostawiam otwarty kranik. Utleniające się paliwo zostaje zastąpione nowym .Gaźniki bez paliwa śniedzieją i ich elementy się utleniają zatykają gaźnik i potem tylko mamy problemy. To tylko moje spostrzeżenia w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Paliwo mam świeże. Silnik stał od października nie odpalany w garażu. W sezonie nie wykazywał takich zachowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Czyszczenie gaźnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Przytkanie ssaka trochę pomogło.Jak po 2 - 3 mth mu nie przejdzie to rozbieram gaźnik. Gdzieś czytałem o wstrzykiwaniu oliwki w sreyu typu Balistol w ssak w czasie pracy silnika. Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez Darecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Cyclo crab clean spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 A może zacznij od świecy , miałem ten sam silniczek i też miałem ten problem, wymieniłem świece i pomogło, może warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Darecki
Koledzy co może być przyczyną pływania wolnych obrotów - nierównomierna praca silnika i jak temu zaradzić?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi