Prawie30 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Dzięki za odpowiedz i cierpliwośćWezmę go pod gumy do 100gram a o krótsza wersje pod jerki będę was męczył wkrótce.Dziekihttps://www.youtube.com/watch?v=A7W0EZTUmSQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Hej.Taka ciekawostka jeśli chodzi o wędki do dużych przynęt https://www.internationalfishing.eu/en/products/fishing-rods/casting-fishing-rods/rods-sidewinder-giant-rod-83-detailWidziałem już np Zenaq Glanz do 800 g ale to co podałem w linku... Nie miałem pojęcia, że takie wędki istnieją. W ogóle ten sklep ma fajny sprzęt i z tego co się zorientowałem- wysyłają do Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Cześć. Szukam czegoś co obsłuży przynęty gumowe 15-25cm i od wielkiego dzwonu wszelkie slidery, glidery, jerki w przedziale 40-140g.Multik wybrany: Abu Revo Beast 40Patyki 3 propozycje:1) Westin W4 Powershad-T 240cm 30-90g2) Abu Rocksweeper 236cm 50-140g3) Abu Beast Pro 244cm 40-100g Czy ktoś używa(ł) powyższych i może coś powiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) https://www.internationalfishing.eu/en/Link u mnie nie działa Edytowane 21 Maja 2021 przez Marcin Rafalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Nie tylko u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) Cześć. Szukam czegoś co obsłuży przynęty gumowe 15-25cm i od wielkiego dzwonu wszelkie slidery, glidery, jerki w przedziale 40-140g.Multik wybrany: Abu Revo Beast 40Patyki 3 propozycje:1) Westin W4 Powershad-T 240cm 30-90g2) Abu Rocksweeper 236cm 50-140g3) Abu Beast Pro 244cm 40-100g Czy ktoś używa(ł) powyższych i może coś powiedzieć ? Skoro przedział 40-140 to pozycje 1 i 3 raczej odpadają nie?Do w/w gum godne polecenia są westiny z serii powercast do 130 g , ale o jerkowaniu tymi kijami zapomnij.Jeżeli zaś interesuje Cię "zgniły kompromis" to komuś już polecałem Abu Mass Beat II 50-140 btw może on być podobny do tego Rocksweepera, ale w łapie go (Rocksweepera) nie miałem. Może jeszcze coś z SG podejdzie. Edytowane 21 Maja 2021 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Jeśli Abu, to ja używam do gum i też da się jerkować kij ABU Garcia SvartZonker McTail & Glides 7'2 "40-150g Tylko nie wiem, czy jeszcze jest w sprzedaży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Sg2 big bait 110-220 g łowił ktoś lub oglądał na sucho . Szukam kijka pod większe przynęty od swim 15 przez monster vibe i spinnerbaita da mega Bush savage .Kończąc na swimbaitach 4d perch 23 oraz 3d roach 25 .Ciekawi mnie też Westin w3 do 180g ale czy można go troszkę przeciążyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 A po co się ograniczać. Robią takie ładne W3 do 290gr. Raczej nie braknie mocy do tego co pisałeś. A tak na serio, to po paru dniach machania tym wynalazkiem doszedłem do wniosku, że wystarczą mi 2 komplety. Jakieś 90gr ( coby się nie narobić) i właśnie W3 do 290gr. Rzuca kotletem razem, z ziemniakami i kpl. surówek, da się łowić w nurcie. Od dołu przy pewnym staraniu wyrzuci alaskę 6cm. Tylko uchwyt multika jakiś taki lichawy. Jak nie łowisz tarponów, graników, i sumów wielkości samochodu to da rade. Dobrze współpracuje z betoniarką (w moim przypadku Quantum nova 351) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 A po co się ograniczać. Robią takie ładne W3 do 290gr. Raczej nie braknie mocy do tego co pisałeś . A tak na serio, to po paru dniach machania tym wynalazkiem doszedłem do wniosku, że wystarczą mi 2 komplety. Jakieś 90gr ( coby się nie narobić) i właśnie W3 do 290gr. Rzuca kotletem razem, z ziemniakami i kpl. surówek, da się łowić w nurcie. Od dołu przy pewnym staraniu wyrzuci alaskę 6cm. Tylko uchwyt multika jakiś taki lichawy. Jak nie łowisz tarponów, graników, i sumów wielkości samochodu to da rade. Dobrze współpracuje z betoniarką (w moim przypadku Quantum nova 351)Ten W3 to który konkretnie model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 2,4 monsterstick T,pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 2,4 monsterstick T,pzFaktycznie wazy tylko 228 gramów ? Jaka długość dolnika? Rzucałeś kotlety 300 gramów jak trouty 30 cm czy też gumy Melka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Jest duża szansa że z wagą to nie kłamią zbyt wiele, bo kij faktycznie absurdalnie lekki jest. Dolnik 48,5cm do szczytu pazura. Rękojeść wydaje się rachityczna, ale spoko fajnie to wyprofilowane jest i wchodzi super pod pachę nawet jak ktoś ma kawał pleców. Trołtów nie mam, Melkowych gum też nie, bo przy tej ilosci przynęt które gubie( łowię w rzece), to Moją Ślubna mogłaby się wq...... Chamski kotlet dociążony łacznie do ok. 180gr nie robi na tym większego wrażenia. Mam kij do 175gr i tam już jest koniec na tej gramaturze. Blaszarnia, albo kołek drewniany w podobnej masie też jest ok. Konstrukcja 1+1 to fajny patent, bo włazi jednak do normalnego samochodu, a jak przyjdzie wydrzeć torchę większa rybe małego drzewa, to nic nie trzeszczy. Niestety mnie we wsi w małych drzewach są małe ryby, a duże w dużych i tu już nic nie pomaga, nawet traktor. pz Edytowane 8 Czerwca 2021 przez mayou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Jest duża szansa że z wagą to nie kłamią zbyt wiele, bo kij faktycznie absurdalnie lekki jest. Dolnik 48,5cm do szczytu pazura. Rękojeść wydaje się rachityczna, ale spoko fajnie to wyprofilowane jest i wchodzi super pod pachę nawet jak ktoś ma kawał pleców. Trołtów nie mam, Melkowych gum też nie, bo przy tej ilosci przynęt które gubie( łowię w rzece), to Moją Ślubna mogłaby się wq...... Chamski kotlet dociążony łacznie do ok. 180gr nie robi na tym większego wrażenia. Mam kij do 175gr i tam już jest koniec na tej gramaturze. Blaszarnia, albo kołek drewniany w podobnej masie też jest ok. Konstrukcja 1+1 to fajny patent, bo włazi jednak do normalnego samochodu, a jak przyjdzie wydrzeć torchę większa rybe małego drzewa, to nic nie trzeszczy. Niestety mnie we wsi w małych drzewach są małe ryby, a duże w dużych i tu już nic nie pomaga, nawet traktor. pz Dzięki, gdybyś miał okazje to zważ proszę - pytałem w sklepie to wagi nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Link u mnie nie działaJuż chyba strona padła. nie mogę też znaleźć. Ale kij był do 2 kg wyrzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 "SIDEWINDER BAIT CASTING model | deps OFICJALNY HP | Głębokość Oficjalne HP" https://www.depsweb.co.jp/product/sidewinder-bait/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Wszystkie o kant doopy potłuc. Porównywałem tydzień temu - w realu - dwa modne monsterstiki których nazwy nie są godne mojej pamięci, z moim starym Tri-Flexem. Lamiglas nie daje chininie żadnych szans - przy lure niższym trzykrotnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Tak sobie myśle że w końcu i tak wyląduje na jakimś kiju typu inshore bo nawet najmocniejsza chinina zrobiona na szczupaki ( a więc ryby do 1,3m), ni jak ma się do tego co potrafią ryby morskie. Hamerykanie to jednak mają pod tym względem fajnie, kupe kiji na rynku do przemacania, w relatywnie niewielkich do ich zarobków pieniądzach. I nie idzie to do nich 4 miechy jak mój AVC. Tymczasem, jakieś życie w wodzie się zaczyna pojawiać, będę tłukł tym co mam, a nuż się uda. pz ps. a inshora jakiegoś i tak se kupie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanus Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Mam kij do 175gr i tam już jest koniec na tej gramaturze. Blaszarnia, albo kołek drewniany w podobnej masie też jest ok. Konstrukcja 1+1 to fajny patent, bo włazi jednak do normalnego samochodu, a jak przyjdzie wydrzeć torchę większa rybe małego drzewa, to nic nie trzeszczy. Niestety mnie we wsi w małych drzewach są małe ryby, a duże w dużych i tu już nic nie pomaga, nawet traktor. pz mayou , jak oceniasz , ta długość 240 cm wystarcza do obławiania drzewek w nurcie ( dokładnie konkretnie tych u Ciebie na wsi ) czy potrzeba czasem dłuższego kijka tj.270 cm.Próbowałeś może krótszego 200 -210 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Dzięki, gdybyś miał okazje to zważ proszę - pytałem w sklepie to wagi nie mają.Zakupiłem i zważę, najwyżej odeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Masz już Andrzeju to mojo? Bo pisałeś chyba kiedyś że jedzie, a ty wnikliwy człowiek to chętnie bym Twoje zdanie poznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Masz już Andrzeju to mojo? Bo pisałeś chyba kiedyś że jedzie, a ty wnikliwy człowiek to chętnie bym Twoje zdanie poznał.Niestety , miało być w połowie maja a ciągle czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 (edytowane) Nawet chciałem to zważyć, ale jedyna dostępna legalizowana waga do której mam jaki taki dostęp jest w cukierni w małym miasteczku koło mojej wsi.W owej cukierni akurat pracuje moja Ciotka. Wszystko fajnie, ale przerób tam mają taki że ani chwili wolnego, i jakoś tak głupio wparować do pełnego ludzi sklepiku, wywalić wędkę na wagę do ciastek i ważyć .Co do długości patyka to próbowałem łowić 2,3m do 175gr i po pierwsze za sztywne, po drugie za krótki dolnik jak na rzekę to ma i jakoś tak się wyrobić nie mogłem jak jednak ryba w drzewo wiała. Krótsze kije z brzegu dla mnie odpadają totalnie a pływadła nie mam. To 2,4 ma dolnik wystarczający, długość robocza wychodzi co prawda jakieś 4cm więcej jak dla 2,3 ale może przez wyważenie kij wydaję się zupełnie inny w łapie. W sumie ta długość to fajny kompromis. Mam jeszcze morski tani kij 2,7m 225gr ale jakoś tak nie przekonany jestem. Ideałem byłby jeszcze mocniejszy beastmaster 2,7 z uchwytem z pazurem w dół(np. tak jak inshory st.croix). Jakby to miało tak 200gr wyrzutu i dolnik 44-46cm, biorę w ciemno. Mam wersję 2,7 40-100 oczywiście w caście. Duża guma w nurcie, na bardzo daleko bo trzeba dorzucić do drugiego brzegu to wg. mnie żywioł tego kija. Wobler go trochę za bardzo gnie. A jak ryba weźmie za blisko drzewa, to i tak sp......... A tak apropo tam są 3 drzewa;) wczoraj na termowizji mi wyszło.pz Edytowane 10 Czerwca 2021 przez mayou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanus Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Co do długości patyka to próbowałem łowić 2,3m do 175gr i po pierwsze za sztywne, po drugie za krótki dolnik jak na rzekę to ma i jakoś tak się wyrobić nie mogłem jak jednak ryba w drzewo wiała. Krótsze kije z brzegu dla mnie odpadają totalnie a pływadła nie mam. To 2,4 ma dolnik wystarczający, długość robocza wychodzi co prawda jakieś 4cm więcej jak dla 2,3 ale może przez wyważenie kij wydaję się zupełnie inny w łapie. W sumie ta długość to fajny kompromis. Mam jeszcze morski tani kij 2,7m 225gr ale jakoś tak nie przekonany jestem. Ideałem byłby jeszcze mocniejszy beastmaster 2,7 z uchwytem z pazurem w dół(np. tak jak inshory st.croix). Jakby to miało tak 200gr wyrzutu i dolnik 44-46cm, biorę w ciemno. Mam wersję 2,7 40-100 oczywiście w caście. Duża guma w nurcie, na bardzo daleko bo trzeba dorzucić do drugiego brzegu to wg. mnie żywioł tego kija. Wobler go trochę za bardzo gnie. A jak ryba weźmie za blisko drzewa, to i tak sp......... A tak apropo tam są 3 drzewa;) wczoraj na termowizji mi wyszło.pzJakich obciążeń tam używasz i jakiej mocy plecionek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Masz już Andrzeju to mojo? Bo pisałeś chyba kiedyś że jedzie, a ty wnikliwy człowiek to chętnie bym Twoje zdanie poznał.Niestety, brak w SC i brak terminu dostawy. Na ta chwile odpuściłem bo ile można czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi