Skocz do zawartości

Nielisz

legolas

Rekomendowane odpowiedzi

heh zdazają się metrówki... coraz żadziej ale są.... niedawno była szansa na sandacza ale niestety teraz to tylko wspomnienia...

a ci miejscowi indianie... <_< znam z 3 ale mało gadatni

@Panku drogi metrówki zdażają się nie coraz żadziej ale coraz częściej(z racij tego,że jest to stosunkowo młody zbiornik),dokładnie tak samo sprawa się ma z sandaczem(czyli odwrotnie niż napisałeś <_<)A mianowicie kilka lat wstecz łowione były głównie w korycie poniżej zapory,z czasem pokazały się

w zbiorniku(drobne sandaczyki :mellow:),a teraz niejednokrotnie są już łowione sztuki wymiarowe(trafiają się oczywiście i większe)i nie jest to już wydażenie jakim było kilka lat wstecz.

Pozdr.Seba

@Panek

To,że mieszkasz bliżej wcale nie oznacza,że jesteś bardziej na bieżąco,a z tego co piszesz to widze,że nie jesteś :D

Pozdr.Seba

no pewnie ze nie oznacza Embarassed

to bylo zapytanie :blush:nie podważam w zadnym bądź razie

zdania informatorów Embarassed

ja wiem tyle co usłysze od ,,przyszywanego wujka jak to

było wtedy a jak wtedy, nie wiedziałem że się tak bardzo poprawia

wkazdym razie płakać nie będe :mellow: niedługo metrówka to będzie zaden HICIOR

Pozdrawiam panek <_<

...oto co udało mi się wydobyć z PZW O/Zamość:

SKŁADKA CZŁONKOWSKA UZUPEŁNIAJĄCA UPRAWNIAJĄCA DO WĘDKOWANIA NA ZBIORNIKU NIELISZ

/Obowiązuje również członków Okręgów, z którymi ZO PZW Zamość zawarł stosowne porozumienie/

- pełna - 50,00 zł

- podstawowa - 30,00

- składka 1 dniowa - 10,00 zł

- składka 7 dniowa - 25,00 zł

Ze składek członkowskich uzupełniających uprawniających do wędkowania na Zbiorniku Nielisz zwolniona jest młodzież do lat 16-tu

SKŁADKA OKRESOWA DLA NIEZRZESZONYCH UPRAWNIAJĄCA DO WĘDKOWANIA NA ZBIORNIKU NIELISZ

- składka 1 dniowa - 20,00 zł

- składka 7 dniowa - 50,00 zł

Składki okresowe 1-dniowe i 7-dniowe upoważniają do połowu z łodzi i brzegu oraz metodą spinningową bez konieczności wnoszenia składki okręgowej.

Składka roczna dla członków PZW z Okręgów, które nie mają porozumienia z O. PZW Zamość – 80,00 zł bez konieczności wnoszenia składki okręgowej.

W/w wędkarzy obowiązują opłaty 7 i 1 dniowe w wysokości 25,00 zł i 10,00 zł tak jak członków Okręgu PZW Zamość.

SKŁADKA CZŁONKOWSKA UZUPEŁNIAJĄCA UPRAWNIAJĄCA DO WĘDKOWANIA METODĄ TROLLINGOWĄ - 50,00 zł /składka roczna/

/Przyjmuje się na KP, Bank, Poczta/

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Cześć

Kto nie przyjechał na Nielisz to nie ma czego żałować.Pierwszego wytrzymałem na wodzie całe 2 godziny.Zimno,wiatr i kompletny brak współpracy ze strony szczupaków :(.Drugiego sytuacja się nie poprawiła choć złowiłem jednego pięćdziesiątaczka.Znający łowisko pewnie wiedzą że jak na Nieliszu mocno wieje(zdaża się to rzadko) to zazwyczaj szczupaki kompletnie nie gryzą :angry:.A tak na marginesie sam jestem ciekaw dla czego tak się dzieje. :huh: Na innych łowiskach nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem.

Pozdr.Seba

Ps.w sobotę i niedzielę spróbuje namierzyć osławione bolenie na jez.Roś

dziś znów byłem na nieliszu, ale tylko popatrzeć :(

Woda spokojniutka, piękne słońce czyste niebo, na łodziach 0 wędkarzy, normalnie czyściutko.

Niestety tubylcy zajęli cały brzeg... dosłownie co 10 metrów minimum 1 żywcarz :wacko:

a nawet zobaczyłem człeka skrobiącego 50-60'taka z czego się niezbyt ucieszyłem.

Jutro wyprawa na 4 godzinki w celach przetestowania nareperowanych wobków od Panów Rognisa, Sławka i Standerusa :mellow:

Wmontowałem im stery z tych kostek od gitary :mellow: ciekawi mnie jak to się zachowa, a może i zębacz będzie :mellow:

I tak Wam zazdroszczę. Ja cały weekend pracowałem, ale jestem już posiadaczem rocznego zezwolenia na Nielisz B) i muszę tam pojechać.

@bassy,a otrzymałeś rejestr na wody pzw Zamość??Mnie nie kontrolowali ale ponoć bardzo rygorystycznie do tego podchodzą.

• 6 lat później...