Oldzander Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Okoń 41cm Szczupak 86cm. Oba 2006r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Toś mnie troche zrehabilitował za tą gorzką ż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Oczywiście rybki z Nielisza Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 wwoooww mordka sama się cieszy ale pieknie ubarwiony szczupły... a tama niewyrazna ale rozpoznać się da ( w tle ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 oooo witam! witam! co prawda odsiaduję wyrok warszawski, ale korzenie moje w krasnymstawie i na Nieliszu razy kilka łowiłem. Jak się uda to i ja sie do ekipy dołączę, a na razie jak najbardziej w ścianie wschodniej sie odnajduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 no to coraz nas więcej zbieramy ekipe i na nielisz jakiś mini zjazd ściany wschodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oldzander Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Może jakieś spotkanko nad Wieprzem?25.03.07rSeeb i reszta co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 ja chętnie tylko ze nie znam zadnych odcinkow wieprza poza odcinkiem przy klemensowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 tiaaaaa w moim fachu niedziele odpadają...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 jak bym wiedzial jak trafic i by było łatwo trafic to oczywiście się pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 tiaaaaa w moim fachu niedziele odpadają...... mamy Księdza na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 ...ano tak się jakoś złożyło...., zresztą żadna to tajemnica, w profilu wszystko ujawnione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 @legolas to moze by tak msze polową urządzić <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 ...ano tak się jakoś złożyło...., zresztą żadna to tajemnica, w profilu wszystko ujawnione może jakieś fory udało by się załatwić u mojego księdza??bo ja do biezmowania w tym roku ide coby nie przedłużać na egzaminie coś szepnąć na ucho... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 @panek litosci... i nieco powagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 @panek litosci... i nieco powagi jedna ciesząca się z zycia osoba na forum i już źle jakie marudy no dobrze już będe poważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 @panek litosci... i nieco powagi jedna ciesząca się z zycia osoba na forum i już źle jakie marudy no dobrze już będe poważny no bo ja zawsze bylem i jestem inny <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 nie no bez zazutu ale chodziło mi o mnie dobra nie śmiecimy wątku bo sie krzyk podniesie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Mifek! To kiedy na wschód uderzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 ja na wschod... najchetniej to ten daleki z krajem kwitnacej wisni... ale wtedy musialbym zabrac ze soba troche jenow... szczegolnie gdyby sie tu na forum wydalo ze sie tam wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 msza w plenerze może być, na ogół kiedy jeżdżę gdzieś na dłużej np. do Szwecji z ekipą to zawsze celebrujemy..... z bierzmowaniem natomiast to jak z wędkowaniem....jak wierzyć to wierzyć na serio, jak się bierzmować to też na serio i jak łowić to też na serio. To tyle tytułem odpowiedzi i na tym proponuję zakończyć ten motyw, ponieważ wątek nie jest poświęcony mojej skromnej osobie tylko zbiornikowi zaporowemu Nielisz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 To tyle tytułem odpowiedzi i na tym proponuję zakończyć ten motyw, ponieważ wątek nie jest poświęcony mojej skromnej osobie tylko zbiornikowi zaporowemu Nielisz. Pozdrawiam. ok ale my tu zboczlyliśmy na tor barjejry ogulno wschodniejwięc może zostańmy nie przy nieliszu a przy tym naszym wschodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 @legolas A czy miałeś już okazje łowić na Nieliszu? Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Może jakieś spotkanko nad Wieprzem?25.03.07rSeeb i reszta co wy na to? Spotkanko...trafnie to ująłeś,bo w wekkend nad Wieprzem(przynajmniej w dobrych miejscówkach)to o łowieniu raczej nie ma mowy,no chyba,że ktoś lubi wyścigi . Ps.Ale na spot kanka pisze się zawsze,no i koło Zwierzyńca piwka z miejscowego browaru można łyknąć(delikatmie dla tradycji oczywiście ) Pozdr>Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Czy łowiłem na Nieliszu? - tak, kilka razy, ale faktycznie coś jest z tą zaporą, bo poziom wody jest zawsze raczej niski i strasznie sie waha. Generalnie zbiornik jest płytki z połaciami trzcinowisk, rozległymi blatami porośniętymi rdestnicami i innym zielskiem, które bardzo utrudnia pływanie zwłaszcza przy niskim stanie wody, do tego stopnia, że pływa się tylko korytarzami pomiędzy wyspami zielska. Głębokość na blatach od 0,5m do max 1,5-2,0m. Oprócz blatów są przeróżne dołki i rowy 2m-4m głebokości, jest też nieco głębsze miejsce przy zaporze za linią boi ostrzegawczych, tam przy wyższej wodzie bywa nawet do 5m-6m ale nie jest to miejsce zbyt rozległe aby móc się rozłożyć z trolowaniem na całego. Dno w okolicy zapory nieco żwirowo-kamieniste, na pozostałej części mulista glina. Oprócz tego są jeszcze starorzecza i koryto główne Wieprza zalane przy tworzeniu zbiornika. Generalnie zatem zbiornik trudny ale i bardzo ciekawy. Miejsce to słynie z koszmarnych ilości okoni. Osobniki do 15cm stanowią prawdziwą plagę wędkarską; jest jednak także bardzo dużo osobników ponad 20 cm, sporo także około 30-taków; o większy okaz już zdecydowanie trudniej ale zdarzają się i to wcale niekoniecznie od wielkiego dzwonu 35-tki.Szczupak w dużej ilości ale raczej w rozmiarze granicznym 40-50cm, chociaż zdarzają się dni brań sztuk około 60-tki. Podobno (według miejscowych indian)we wrześniu i październiku rozpoczyna się szczupakowe szaleństwo i łowienia i brań ale prawda to czy fałsz... - ja nie stwierdziłem. Natomiast na okonie połowa sierpnia to na tym zbiorniku wspaniały czas. Woda raczej nadaje się tylko do spinningu lub jerking'u. Troling z racji obfitej roślinności zanurzonej i wynurzonej (w postaci rozległych trzcinowisk) jest mocno utrudniony i jeśli już to możliwy raczej nie w wydaniu systematycznego obtrolowywania całych połaci wody ale pojedynczych krótkoodcinkowych ciągnięć w korytarzach pomiędzy roślinnością i w rowach lub dołkach.Presja wędkarska bardzo silna z brzegu, na wodzie raczej mało łódek z powodu niemożności ich wyporzyczenia na miejscu poza może jednym wypadkiem pół-legalnej quasi-wypożyczalni i prywatnych udostępnień. Przynęty: małe gumy i jerki, obrotówki. Klasyczne wobki raczej słabo sie sprawdzają (może dlatego, że bardzo trudno je odpowiednio poprowadzić). To taka garść informacji jaka mi z natchnienia i doświadczenia przyszła do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi