PaNeK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 heh zdazają się metrówki... coraz żadziej ale są.... niedawno była szansa na sandacza ale niestety teraz to tylko wspomnienia... a ci miejscowi indianie... <_< znam z 3 ale mało gadatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 heh zdazają się metrówki... coraz żadziej ale są.... niedawno była szansa na sandacza ale niestety teraz to tylko wspomnienia... a ci miejscowi indianie... <_< znam z 3 ale mało gadatni @Panku drogi metrówki zdażają się nie coraz żadziej ale coraz częściej(z racij tego,że jest to stosunkowo młody zbiornik),dokładnie tak samo sprawa się ma z sandaczem(czyli odwrotnie niż napisałeś <_<)A mianowicie kilka lat wstecz łowione były głównie w korycie poniżej zapory,z czasem pokazały sięw zbiorniku(drobne sandaczyki ),a teraz niejednokrotnie są już łowione sztuki wymiarowe(trafiają się oczywiście i większe)i nie jest to już wydażenie jakim było kilka lat wstecz. Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 no dobra nie wiem kto jest bardziej na bieząco wkażdym razie metrówki są a że jest ich więcej to wynika pewnie z tolerancji wędkujących... nasycają się samym łowieniem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 @Panek To,że mieszkasz bliżej wcale nie oznacza,że jesteś bardziej na bieżąco,a z tego co piszesz to widze,że nie jesteś Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 @Panek To,że mieszkasz bliżej wcale nie oznacza,że jesteś bardziej na bieżąco,a z tego co piszesz to widze,że nie jesteś Pozdr.Seba no pewnie ze nie oznacza to bylo zapytanie :blush:nie podważam w zadnym bądź raziezdania informatorów ja wiem tyle co usłysze od ,,przyszywanego wujka jak to było wtedy a jak wtedy, nie wiedziałem że się tak bardzo poprawiawkazdym razie płakać nie będe niedługo metrówka to będzie zaden HICIOR Pozdrawiam panek <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Metrówka zawsze będzie jak to napisałeś HICIOREM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Metrówka zawsze będzie jak to napisałeś HICIOREM troche optymizmu przy odrobinie szczęścia gdy nasi białorybiści bendą łowićna robaczki z czarnobyla może trafi się godzilla heh za dużo filmów.... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Pozdrawiam wszystkich z lubelszczyzny z której i ja pochodzę.Zastanawiam się nad wyborem akwenu na 1-majowym wyjazd i Nielisz wygląda na łowisko które trzeba wziąść pod uwagę.Wymagane są tam jakieś dodatkowe opłaty czy wystarczy opłacona karta wędkarska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 opłaty są ale jakie to nie powiem bo mnie nie obowiązują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 ...oto co udało mi się wydobyć z PZW O/Zamość: SKŁADKA CZŁONKOWSKA UZUPEŁNIAJĄCA UPRAWNIAJĄCA DO WĘDKOWANIA NA ZBIORNIKU NIELISZ/Obowiązuje również członków Okręgów, z którymi ZO PZW Zamość zawarł stosowne porozumienie/- pełna - 50,00 zł- podstawowa - 30,00- składka 1 dniowa - 10,00 zł- składka 7 dniowa - 25,00 zł Ze składek członkowskich uzupełniających uprawniających do wędkowania na Zbiorniku Nielisz zwolniona jest młodzież do lat 16-tu SKŁADKA OKRESOWA DLA NIEZRZESZONYCH UPRAWNIAJĄCA DO WĘDKOWANIA NA ZBIORNIKU NIELISZ- składka 1 dniowa - 20,00 zł- składka 7 dniowa - 50,00 zł Składki okresowe 1-dniowe i 7-dniowe upoważniają do połowu z łodzi i brzegu oraz metodą spinningową bez konieczności wnoszenia składki okręgowej. Składka roczna dla członków PZW z Okręgów, które nie mają porozumienia z O. PZW Zamość – 80,00 zł bez konieczności wnoszenia składki okręgowej. W/w wędkarzy obowiązują opłaty 7 i 1 dniowe w wysokości 25,00 zł i 10,00 zł tak jak członków Okręgu PZW Zamość. SKŁADKA CZŁONKOWSKA UZUPEŁNIAJĄCA UPRAWNIAJĄCA DO WĘDKOWANIA METODĄ TROLLINGOWĄ - 50,00 zł /składka roczna/ /Przyjmuje się na KP, Bank, Poczta/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 @legolasDzięki za info o składkach dobrze że jest 1 dniowa może skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Czy może jakiś szanowny Pan / jacyś szanowni Panowie, wybiera / wybierają się w maju na zalew nielisz?Chętnie wpadł bym tam tak żeby nie zamęczyć na 40 minut - godzinke w celu zkożystania z małych korepetycji:Djak prowadzić woblera, gume i blache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Czy nielisz jest na roztoczu i czy są tam szczupaki/wypożyczalnia łodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 jest na roztoczu 16km od zamościa, są szczupaki, a i okazy całkiem ponad 100cm się zdazają wypozyczalnia yest równiesh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ja miałem taki plan, ale zobaczymy jak to będzie. jak już to pod koniec maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gochu Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Ja jutro jade w rodzinne strony i wstapie do Nielisza... ale nie licze na znaczne wyniki... znajac zycie bedzie strasznie przechlapana woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 dzisiaj na nieliszu były takie fale że cienko było z czym kolwiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Cześć Kto nie przyjechał na Nielisz to nie ma czego żałować.Pierwszego wytrzymałem na wodzie całe 2 godziny.Zimno,wiatr i kompletny brak współpracy ze strony szczupaków .Drugiego sytuacja się nie poprawiła choć złowiłem jednego pięćdziesiątaczka.Znający łowisko pewnie wiedzą że jak na Nieliszu mocno wieje(zdaża się to rzadko) to zazwyczaj szczupaki kompletnie nie gryzą .A tak na marginesie sam jestem ciekaw dla czego tak się dzieje. Na innych łowiskach nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem. Pozdr.Seba Ps.w sobotę i niedzielę spróbuje namierzyć osławione bolenie na jez.Roś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 dziś znów byłem na nieliszu, ale tylko popatrzeć Woda spokojniutka, piękne słońce czyste niebo, na łodziach 0 wędkarzy, normalnie czyściutko. Niestety tubylcy zajęli cały brzeg... dosłownie co 10 metrów minimum 1 żywcarz a nawet zobaczyłem człeka skrobiącego 50-60'taka z czego się niezbyt ucieszyłem.Jutro wyprawa na 4 godzinki w celach przetestowania nareperowanych wobków od Panów Rognisa, Sławka i Standerusa Wmontowałem im stery z tych kostek od gitary ciekawi mnie jak to się zachowa, a może i zębacz będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 I tak Wam zazdroszczę. Ja cały weekend pracowałem, ale jestem już posiadaczem rocznego zezwolenia na Nielisz i muszę tam pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 to gadaj kiedy załapie się na mini szkolenie może <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 I tak Wam zazdroszczę. Ja cały weekend pracowałem, ale jestem już posiadaczem rocznego zezwolenia na Nielisz i muszę tam pojechać. @bassy,a otrzymałeś rejestr na wody pzw Zamość??Mnie nie kontrolowali ale ponoć bardzo rygorystycznie do tego podchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Tak dostałem cały komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Odświeżając wątek zapytam - czy ktoś z szanownych kolegów dysponuje wiedzą na temat zbiornika i zechciał by spotkać się w sobotę - niedzielę z dwoma kolegami z Bielska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Janusz w sobote i niedziele są zawody na Nieliszu,możliwe że w jakiś sposób ograniczy to swobodne poruszanie się po zbiorniku ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi