jachu Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Tzn, na jakiej podstawie, skoro brak porozumienia z okręgiem lubelskim..Do Sylwestra mogą. http://www.pzw.org.pl/lublin/wiadomosci/199752/64/wody_udostepnione_w_ramach_porozumien_w_2020_roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_tp Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Nie mówimy o bieżącej sytuacji, tylko o zasadach ustalonych na 2021, z wypowiedzi wynika że pomimo braku porozumienia również będą mogli.. pytanie na jakiej podstawie. Edytowane 29 Grudnia 2020 przez tomek_tp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Tak słyszałem. Zadzwoń do okręgu to się dowiesz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_tp Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Hmmm.. swoją drogą bardzo ciekawa sprawa, takie jednostronne porozumienie ponad podziałami..???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Taka ciekawostka odnośnie tego odcinka.Często tam nie jestem bo np. w tym sezonie byłem 3 razy, za to 2 razy byłem kontrolowany, w ubiegłym sezonie byłem częściej na rybach i 3 razy byłem kontrolowany. Także kontrole tego odcinka są dosyć częste, co ciekawe zawsze była to straż z Zamościa, zawsze 4 lub więcej strażników. Gdzie jest straż lubelska? W końcu to ich woda, nie chce się przyjechać czy za daleko?? A może szkoda kasy?? Odcinek eksploatowany jest maksymalnie, zawsze jak wypuszczam rybę to wokół mocne zdziwienie, rzadko ktoś tam wędkujący wypuszcza ryby. Nawet niewymiarowe szczupaki,sandacze czy sumki trafiają do bagażnika, co dziwne często przy aprobacie innych wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jako, że jestem w okręgu zamojskim nie widzę potrzeby by takowe były. Wody mamy nie najgorsze, sąsiedzi raczej nie zaoferują mi wód na podobnym poziomie, wręcz przeciwnie. Skoro u sąsiada puste łowisko więc wiadomo, ze nie będzie łapał u siebie tylko przyjedzie tam gdzie jest ryba. Żeby jeszcze to uszanował, ale nie wręcz przeciwnie. Dlatego zdecydowanie mówię NIE. Jestem z Okregu Lublin i popieram w 100%, mało tego jeziora powinny być pod opieką klubów tak jak to jest w Anglii, jak dbasz tak masz. A obecnie sępy lataja z jeziora na jezioro byle wytłuc rybę, chłopaki z Zamościa chrońcie swoje wody jak sie tylko da.Kolejna sprawa trolling - ta niesamowicie śmiercionośna metoda jest dozwolona na Nieliszu teraz co prawda z No Kill ale jakos wszystkie ryby nie zostały wybite - dziwne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Łowie na wodach okręgu zamojskiego gościnnie, rekreacyjnie jak i brałem udział w zawodach. Składkę opłacam roczną "no kill".Rozmowy z miejscowymi wędkarzami i własne obserwacje utwierdzają mnie w przekonaniu,że jest to jeden z najlepiej zarządzanych okręgów,a przynajmniej najlepszy mnie znany. Z tego co widzę nad wodą zarząd stara się sprostać oczekiwaniom i wymaganiom wędkarzy, pozyskują środki unijne na doposarzenie strażników,których zatrudniają na etacie, przeprowadzają skuteczne zarybienia,inwestują w infrastrukturę (chociażby przedłużenie slipu na Nieliszu). Gdyby chociaż połowa okręgów była tak zarządzana to nie było by problemów z nadmierną presją. Zatem wcale się nie dziwie, że okręg Zamość nie podpisał porozumień. Rozumiem i popieram tą decyzję. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz1111 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Którego slipu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Betonowego w Nawozie. Jesienią były problemy z wodowaniem przy spuszczonej wodzie,zostały ułożone płyty. https://www.facebook.com/1634404510168453/posts/2787813328160893/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Witam, Mam opcję zawitać tu pierwszy raz w celu sandacza. Dostałem tylko polecenie, żeby sprawdzić tę wodę, ponieważ co roku męczę się nad jeziorakiem.Jak wyglada obecnie tak sytuacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Witam, Mam opcję zawitać tu pierwszy raz w celu sandacza. Dostałem tylko polecenie, żeby sprawdzić tę wodę, ponieważ co roku męczę się nad jeziorakiem.Jak wyglada obecnie tak sytuacja? Poczatek sezonu byl dobry. Teraz ciezko ale cos sie trafi. Ogolnie bez szalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Woda zaczyna mocno spadać ,co nie jest bez znaczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Witam, Mam opcję zawitać tu pierwszy raz w celu sandacza.Dostałem tylko polecenie, żeby sprawdzić tę wodę, ponieważ co roku męczę się nad jeziorakiem.Jak wyglada obecnie tak sytuacja?Dostałem polecenie sprawdzić wodę .... ... czyżby na jesień miały tam zawitać stada "kormoranów" co ogołociły już wszystko na północy i zachodzie ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Woda jest spuszczana bo będą wzmacniać fragment brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Też obiło mi się o uszy, że będą wzmacniać brzeg i z tego powodu spuszczają część wody. Istnieje możliwość,że gdy zrzut wody będzie duży to zbiornik zostanie wyłączony z wędkowania,ale to nic pewnego. (Wieści zasłyszane od lokalnych wędkarzy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareko Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Witam. Proszę o info czy nadal jest tak niski poziom wody w zalewie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Tak.Poziom wody niski i raczej się to nie zmieni.Umacniają brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Tak.Poziom wody niski i raczej się to nie zmieni.Umacniają brzeg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareko Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Tak.Poziom wody niski i raczej się to nie zmieni.Umacniają brzeg. Dziękuję za info. Patrząc na zdjęcia to chyba jeszcze niższy niż jak byłem ostatnio. A jak z rybkami? Ruszył się już może okoń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Fotki sprzed weekendu od kumpla dostałem. Z tego co wiem coś tam gryzie,ale doopy nie urywa.Okonie jakieś trafił,ale takie około miary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) https://www.lublin112.pl/lodka-sie-przewrocila-wedkarze-wpadli-do-wody-trwa-walka-o-zycie-jednego-z-nich/ Edytowane 4 Grudnia 2021 przez pstrągman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77robson Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) Witam kolegów mam pytanie czy da się pływać po Nieliszu czy jest lód? Edytowane 11 Grudnia 2021 przez 77robson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Przejeżdżałem dzisiaj i na większości zbiornika była cienka warstwa lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77robson Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Przejeżdżałem dzisiaj i na większości zbiornika była cienka warstwa lodu.https://youtu.be/vtD2ltkciXQKamerka na zbiornik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi