Skocz do zawartości
  • 0

IV zlot Jerkbait.pl - "Puchar Głowatki"

Kuba Standera

Pytanie

Witojcie Panocki :D

Przygotowania i szykowanie się na tegoroczne spotkanie czas zacząć.

W tym roku dość nieoczekiwanie postanowiliśmy połączyć nasz zlot z Pucharem Głowatki organizowanym przez Stowarzyszenie Klub Głowatka z Krakowa.

Spotykamy się jak zawsze nad Dunajcem, w hotelu Pieniny w Niedzicy dnia 14 października, w piątek - ju?ź od godziny 12 wiele os?łb będzie na miejscu.

Tego dnia jest w planie sprzątanie Dunajca oraz bardzo ciekawa prelekcja i towarzysząca jej dyskusja o Międzynarodowej Akcji Ratujmy Karpacką Głowacicę z udziałem gości z Ukrainy i Słowacji.

A wieczorem jak zawsze Watra, g?łralska muzyka, wspaniałe jedzenie i napitki.

15-16, czyli sobota i niedziela - łowienie ale te?ź i licytacja sprzętu wędkarskiego, gdzie w bardzo dobrych pieniądzach mo?źna będzie kupić sporo ciekawego sprzętu.

Jednym słowem - Klub Głowatka zrobi imprezę jak zawsze, na pełnym wypasie. Kto nie był - niech przyje?źd?źa, jest to jedno ze spotkań kt?łre nale?źy zaliczyć!

Koszt imprezy - 350PLN

Zgłoszenia telefoniczne: 124216271, lub osobiście w sklepie wędkarskim „Głowatka” w Krakowie przy ul. Starowiślnej 40, lub pocztą elektroniczną na adres: klub@glowatka.pl

Ostateczny termin zgłoszeń i wpłat upływa z dniem 07.10.2011.

Liczba miejsc ograniczona.

Wpłaty prosimy kierować na konto:

Stowarzyszenie Krakowski Klub Głowatka, KRS 0000388441 • NIP-679 30 65 829 • Regon 121552734

BG?ź O/Krak?łw 57 2030 0045 1110 0000 0208 8750 z dopiskiem XVIII Puchar Głowatki.

Do zobaczenia!!!

Oczywiście - lista zlotowa, jak zawsze, ?źebyśmy wiedzieli kto z nas będzie.

I drugie oczywiście - wszyscy kt?łrzy chcieliby przyjechać, przyfrunąć wcześniej - piszcie, zorganizujemy to bez problemu.

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

wczoraj rozmawialem z mareckim na ten temat. My będziemy na pewno. Właśnie kombinujemy, ?źeby przycisnąć dzerwys'a i jak dobrze p?łjdzie zrobimy wesoły autobus z... Arturem Furdyna :mellow:

na 90% będziemy chcieli przyjechać ju?ź w czwartek ew z rańca w piątek... to jeszcze do ustalenia :D

• 0

No bardzo mnie to cieszy, z rozmachu wpisałem Was od razu, odgra?źałeś się ze wpadniesz.

Milo jedzie?

pytaj milo26 a nie mnie. zapytac go zapytam... ale obiecywal nie bede... chlopak mocno zarobiony ostatnimi czasy...

• 0

Początek listy:

1. Standerus

2. Mifek

3. Marecki

4. Bujo

5. Boruta

Tylko niech się na samolot nie sp?łźnią tak jak ostatnio :mellow:

Panowie 4 i 5 <_< <_<

Ja powinienem te?ź być ale nie wiem dokładnie co i jak.

Jeszcze jest sporo czasu.

Jak będę wiedział dokładnie to napisze ;]

• 0

Stęskniłem się za Wami! Jestem na 100%. Będzie ognisko, kawały i oscypki z ?źurawiną? Wstanę, wstanę...

No i muchy boleniowe ktoś mi musi skręcić nowe ;)

Aha! Jeśli Daniel nie jedzie to niech chocia?ź wobka yokozumy podeśle... Szczerze mam nadzieję, ?źe przyjedzie - nie wszystko wypiliśmy ostatnio

...aaaaaale mi podpadł tą głową :mellow:

• 0

Stęskniłem się za Wami! Jestem na 100%. Będzie ognisko, kawały i oscypki z ?źurawiną? Wstanę, wstanę...

No i muchy boleniowe ktoś mi musi skręcić nowe ;)

Aha! Jeśli Daniel nie jedzie to niech chocia?ź wobka yokozumy podeśle... Szczerze mam nadzieję, ?źe przyjedzie - nie wszystko wypiliśmy ostatnio

...aaaaaale mi podpadł tą głową :mellow:

lasso mowisz o TYM wobku co do glowatka na niego padla???

• 0

Mam Pytanie do Was . Wobler głowatkowy powinien agresywnie pracować czy raczej subtelnie . Ponad to raczej powinien schodzić głęboko czy pracować powiedzmy na 0,5 m wody . No i jakie długości wobk?łw są Waszym zdaniem najlepsze ? - łamańce czy jednoczęściowe?

Zastanawiam się nad wyjazdem na głowę ale zupełnie nie mam pojęcia co powinienem mieć w pudełku to znaczy co zrobić .

• 0

Cześć!

Super byłoby jakbyś wpadł!

Co do wobler?łw - tu problemem jest wyciągnięcie wniosk?łw ze złowień tak rzadkiej ryby.

Og?łlnie, z tego co opowiadał Janusz Wideł czy inni głowatkowi łowcy - głowatka jest na maxa inteligentną i cwaną rybą, wszelkiego rodzaju zapierdalacze lepiej zostawić w domu. Drobna, oszczędna praca i schodzenie na 40-50cm, max metr na głębsze banie - jak ?źeruje to się podniesie, jak nie to prędzej się ją spłoszy ni?ź sprowokuje do brania.

Jako wzory - Rapala Original czy właśnie woblery Janusza Widła.

Ja osobiście wolę jednoczęściowe, ale wielu łowi na łamańce.

Kolory - stonowane, choć sporo łowi się te?ź na fluo... Bądź tu mądry.. Taka teoria - jeśli jest rybą nocną, mo?źe nie rozr?ł?źniać kolor?łw. Łowi się często przy słabym świetle, o zmroku, o świcie, więc mo?źe dlatego fluo potrafi robić?

Choć wszystkie widły, kt?łre mam, są srebrzyste, max extrawagancji to lipień.

• 0

tak jak kuba pisze. ciezko polecic cos konkretnego nie lowiac tej ryby na codzien... do tej pory najskuteczniejszym a w zasadzie jedynym skutecznym wobkiem na zlocie byl ok 15cm wariat zamiatajacy grzbietem niczym SKINNER 15 w kolorze GT. jednak czy mozna powiedziec ze to jedynie sluszna przyneta? na pewno nie. z miejsc w ktorych lowilismy mi na ostatnim wypadzie zdecydowanie najbardziej pasowal salmo warrior crank. pieknie latal. dobrze uzbrojony, fajna niezbyt zamaszysta akcja.

gdybym mial stworzyc lub zazyczyc sobie stworzenie wobka na glwoatke to celowalbym wlasnie w cos ok 15 cm. raczej wydluzony ksztalt. akcje taka nieco swimbaitowa... kolorystyka raczej naturalna - choc jak wiemy wariaty tez robia :D

• 0

OK ! Podpowiedzcie mi jak powinienem jechać z Konina ? Częstochowa , Krak?łw , Nowy targ ? . Nigdy nie byłem w tych okolicach . :mellow:

Pewnie czas by było je zobaczyć . A mo?źe ktoś będzie jechał przez Konin ? :unsure:

Gadaj z Miratem, on jeśli sie zjawi będzie z Poznania leciał, lubi przez konin

Ta trasa jest najlepsza