saalar Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Czy ktoś u?źywa Shimano Stella 5000SW? Czy robione sa podr?łbki? Nie chciałbym się nadziać na jakąs lipę bo planuję zakup tego modelu pod cię?źki spin. Boję się ?źe trafie jakąś podr?łbkę bo za kołowrotek u mefisto trzeba dac ponad 4 tys. gdzie na ebayu sa jakies dziwne ogłoszenia za 200 funt?łw. http://www.ebay.co.uk/itm/New-Shimano-Stella-SW-18000-Fishin g-Reel-w-20000-Spool-/160638392358?pt=UK_SportsLeisure_Fishi ng_Reels_JN&hash=item2566cb5826 Będę wdzięczny za jakieklowiek informację. Zobaczyłbym chętnie jakies fotki gdzie mozna by por?łwnać wielkość tego kołowrotka powiedzmy z innymi bardziej popularnymi i przystępnymi shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Co do podr?łbek Stelli SW - trudno mi coś takiego sobie w og?łle wyobrazić...Co do okazji wyłowionej z eBay - wystarczy zerknąć w komentarze:F*%$#*g rip off. DO NOT BUY YOU WILL NOT RECIEVE ITEM. A co do rozmiaru 5000 - w roczniku 2001 modele SW 4000 i 5000 r?ł?źnią się tylko głębokością szpuli, i jest to normalny rozmiar 4000 Shimano. Jak jest w innych modelach Stelli - nie wiem, bo nie miałem z nimi styczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Iphon'a tez podrabiają. Stronka jako przykład tylko. nie kupiłbym u takiego sprzedawcy nawet krętlik?łw. Coś mi się wydaje, ?źe ten nowszy model SW jest ciut większy. Mam stradica FI 5000 i mi taka wielkośc odpowiada. Mogłabyć nawet większa szczerze m?łwiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Przyjacielu, trzeba było zapytać o gabaryty http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/40 Stella SW 4000 posiada korpus identyczny jak STELLA SW 5000 i 6000 i jest on duzo wiekszy ni?ź w zwykłej stelli 4000. Natomiast rotor i szpula w wersji SW 4000 jest identyczna gabarytowo jak w zwykłej stelce 4000. Wersje SW 5000 i 6000 mają korpusy jw, natomiast rotory i szpulki wieksze ni?źe 4000, sporo wiekszej srednicy. Wersja 5000 i 6000 jest taka sama gabarytowo, jeno 5000 ma płytsza szpulkę. Reasumując te stelle czy twiny SW w romizarze 5000 i 6000 odpowiadaja daiwie 3500 - 4000.poni?źej przykłąd z twina SW ( w stellce SW jest idnetycznie ) a ceny c?łz obecnie kurs jena zn?łw zaczyna byc kosmiczny...ale jakbyś był zainteresowany moge podac cenę na priva po przeliczeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 E tam Mefisto, dla chcącego nic trudnego Dziś dotarła 4000 SW Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Ale Twoja jest FA z 2001 roku, a w nich nie wiem czy rozmiar?łwka jest taka jak podawałem powy?źej Gieneralnie wyłuszczyłem r?ł?źnicę w gabarytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Przy okazji Mefisto, Czy jest jakaś znacząca r?łznica pomiędzy japońskim TP a stellą? Cenowo to patrząc powiedzmy na rynek amerykański to nie jest a?ź tak wielka więc musza to być podobne kołowrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Osobiście bez wahania brałbym Twin Powera SW, a nie stellę. Cena stelli jest zbyt wyg?łrowana, a Twin SW jest ZNAKOMITY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Witam ja mam pytanie do MF mam SEPHIE 2500S czy mozna dokupic glebsza szpule i jaki bylby koszt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 jaka masz dokładnie sephię, bo jest ich du?źo wersji, jaki rocznik, itp:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 jaki rocznik niewiem jutro poszukam kartonika na szpulce jest SD53E bardzo podobna do fireblooda 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 JA powiem tak.miałem TP 4000SW n?łwka igła,i po 4(czterech)wypadach na ryby,kupiłem stelle SWPG z 2001roku,oczywiscie uzywana,i nawet sie chwili nie zastanawiałem nad sprzeda?źą TP,jest stella a potem długo długo nic <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 No c?ł?ź ka?źdy kombinuje po swojemu. Odwa?źny jesteś moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 ??????? Sprzedać nowego TP SW i kupić u?źywaną, kto wie czy nie 10-letnią Stellę. Ja tam TP sobie zostawiłem, a Stellkę kupiłem nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Tak to juz bywa,ze jeden lubi chleb ze smalcem a drugi jak mu nogi smierdzą <moje odczucja sa takie ze bardziej pasuje mi ta stelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Myśłałem, ?źe aukcja nie posunie się tak daleko a jak widać leci w g?łrę co chwila. Cena podejrzewam i tak będzie du?źo mniejsza ni?ź u renomowanych. dla chętnych podsyłam linka. http://www.ebay.co.uk/itm/130562903048?ssPageName=STRK:MEWAX :IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Ja odpuszczam narazie bo właśnie się dowiedziałem ?źe jada do mnie moje Luny zam?łwione 3 miesiące temu. Mam nadzieję ?źe nie dostanę prezentu od urzędu celnego. Na stellę poczekam ale to nastąpi ju?ź niebawem coś czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Osobiście bez wahania brałbym Twin Powera SW, a nie stellę. Cena stelli jest zbyt wyg?łrowana, a Twin SW jest ZNAKOMITY Nie widzialem ceny stelli zbyt wygorowanej...no chyba ze na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 bez podatk?łw to wszystko jest tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Myśłałem, ?źe aukcja nie posunie się tak daleko a jak widać leci w g?łrę co chwila. Cena podejrzewam i tak będzie du?źo mniejsza ni?ź u renomowanych. dla chętnych podsyłam linka. http://www.ebay.co.uk/itm/130562903048?ssPageName=STRK:MEWAX :IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Ja odpuszczam narazie bo właśnie się dowiedziałem ?źe jada do mnie moje Luny zam?łwione 3 miesiące temu. Mam nadzieję ?źe nie dostanę prezentu od urzędu celnego. Na stellę poczekam ale to nastąpi ju?ź niebawem coś czuję. I tak gość wysyła tylko na terenie UK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 bez podatk?łw to wszystko jest tanie Niestety. Nadwislanska rzeczywistosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi