-PYTOON- Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Koledzy, dość durne pytanie ale jak ukręcić sprężynki z oczkiem do wkręcania w gumowe przynęty? Interesują mnie w szczególności narzędzia jakich używacie do tego celu. Interesuje mnie również jak uzyskać w miarę okrągłe oczka w elementach, które tworzycie. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Wystarczy przeglądnąć forum http://jerkbait.pl/topic/81199-spos%C3%B3b-na-robienie-wkr%C4%99tek-do-przyn%C4%99t-gumowych-w-kilka-sekund/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Ja używam starej anteny od radia. Najpierw robię oczko a następnie jeden kawałek drutu wkładam w otwór anteny, a drugim owijam wokół 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Weź stary śrubokręt o odpowiedniej średnicy z plastikową rączką. Zeszlifuj końcówkę aby wkrętka zeszła bez problemów. U nasady zrób wiertełkiem otwór o większej średnicy niż drut którego zamierzasz użyć . Wkładasz drut w dziurkę i kręcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Dziś zrobiłem wkrętkę bez rdzenia w środku. Też dobrze się trzyma. Oczka nie wychodzą idealnie okrągłe ale estetą nie jestem - ważne żeby ryby brały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Też robię bez rdzenia. Według mnie jest zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Godski kiedy robisz dozbrojki do gum to czy kotwice mocujesz również na wkręty czy na druty z zakrzwionym końcem? Wkrętka lepiej siedzi ale nie da się jej wkręcić na gotwym zestawie (skręca się) z kolei drut przy rzutach czasem wypada z gumy jak się gniazdo w gumie już wyrobi. Co byś poradził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Druty. Gruby drut powyżej 1 mm trzyma się dobrze. Można dać bardzo mały zadziorek. Ostatnio kombinuję z neodymami pod wkręty/gwoździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Jak chcecie bez pilota to fajnie się kręci na wkrętach do drewna. Skok można później skorygować, znaczy się rozciągnąć sprężynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi