Skocz do zawartości

Imadlo muchowe

nord91

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie bym kupił.

Bo tak chwalicie

Ale mam takie, że nie mogę się do niczego już przyczepić.

Wątpię bym je kiedyś zużył :)

attachicon.gif IMG-20171203-WA0006.jpeg

Daniel, na Twoje muszyska imadło, które masz jest idealne, paprochów raczej kręcił nie będziesz  ;)

• Like 1

Witam.

Zamówiłem sobie imadło Kozielfishing. Długo się zastanawiałem i oglądałem sporo imadeł - nawet takich po 1-2-3 tys. zł (oglądać nikt nie broni).

Taki sobie prezent mikołajowo-gwiadkowy poczyniłem.

Przyszło dzisiaj do mnie dzisiaj i po odpakowaniu i złożeniu, oczy po dywanie musiałem szukać razem z żuchwą.

Ilość biletów NBP wymienionych za ten przedmiot do jakości materiału, wykonania i spasowania mniej więcej taka jak by się dostało araba z rzędem w cenie porcji tatara z koniny ... 

Polecam każdemu.

Pozdrawiam.

Na styczniowych warsztatach porównamy z moim :-)

post-53905-0-05358800-1512673232_thumb.jpg

post-53905-0-54217300-1512673263_thumb.jpg

Witam.

Dla mnie obydwa mają jedną wspólną generalną wadę - można je nabyć albo jako przykręcane (Ego) albo z podstawą (Koziel).

A ja bym sobie na ten przykład życzył mieć obydwie możliwości unieruchomienia imadełka, tak jak w moim pierwszym "imadele" a'la Regal, dużo tańszym od obydwu powyższych maszynek  :)

Pozdrawiam.

• Like 1

Nie próbowałeś wykorzystać uchwytu przykręcanego do stołu od starego "Regala" do tego od "Koziela" ? Za duża średnica pręta, czy już nie mssz poprzedniego?

Ps. Możesz zmierzyć średnicę tego pręta od "Koziel'a" Sam jestem ciekaw czy dał bym radę wykorzystać uchwyt od "Regala"

Dorobienie odpowiedniego uchwytu nie jest skomplikowane, można poszukać też czegoś gotowego, tylko nie wiadomo czy się średnicę dopasuje

https://www.sklep.cyfronika.com.pl/pl/p/UM272.70-Uchwyt-krawedziowy-do-lampy-UM271.90-mocowanie-do-blatu-stolu/23301

Ja do swoich "rzeźb" korzystam z pseudo regala ustawionego na fajnej podstawie od stonfo :)

Reszta stonfo mi jakoś nie leży i w szafie leży.

Ale mam świadomość mojej specyfiki a wręcz ułomności , więc nie reklamuje takich rozwiązań jako dobrych ;)

Ale jakby ktoś chciał stonfo bez podstawy to oddam za pół darmo w ramach Świątecznych ;)

Ja do swoich "rzeźb" korzystam z pseudo regala ustawionego na fajnej podstawie od stonfo :)

Reszta stonfo mi jakoś nie leży i w szafie leży.

Ale mam świadomość mojej specyfiki a wręcz ułomności , więc nie reklamuje takich rozwiązań jako dobrych ;)

Ale jakby ktoś chciał stonfo bez podstawy to oddam za pół darmo w ramach Świątecznych ;)

Wstaw tu fotkę tego stonfo, wiem, że gdzieś była, ale nie mogę znaleźć  ;)

Witam.

Dorobić się wszystko da, mnie bardziej chodzi o to żeby wytwórcy oferowali już w komplecie obydwa mocowania.

No bo to nie są imadła za przysłowiowe 60 zł i jak by była możliwość nawet jakiejś dopłaty, to i tak bym dla wygody i "miecia" kupił  :)

Pozdrawiam.

Forest daj znać to Ci zrobię podstawkę jaką chcesz. Ostatnio robiłem takie jak na zdjęciu. Amelinium, piaskowanie, można pomalować proszkowo na dowolny kolor i jak chcesz to Ci pozytywke wmontuje;)

20170527_14165022876.md.jpg

Zdjęcie poglądowe wersji bardzo roboczej przed piaskowaniem.

Edytowane przez bezi
  • Like 3

Chopie, podklejone to mikrogumą mam. Stabilne. Waga też ok, nic nie wadzi. Chyba ze kręcisz koguty glowacicowe pp 100g, a nicią wiodącą jest linka stalowa;) Kwestia osobnicza, co kto woli.

Może się @Pavko odezwie czy się sprawdza czy nie, bo on ostatnio dostał takie.

• Like 1

Cześć. Imadło waży 2,5 kg, to sporo. Jestem w lekkim szoku :) Jaki zakres wielkości muszek (haczyków) jest obsługiwany przez to imadełko? Czy ono jest raczej dedykowane do większych muszek, czy też obsłuży numery haczyków 18-20 ? Np. moje imadełko raczej jest do średnich rozmiarów much, muchy szczupakowe wolę kręcić na oddzielnym imadełku.

Edytowane przez Herman

Witam.

Jaki zakres haków to będą bardziej wiedzieć użytkownicy - ja na razie odpakowałem i spakowałem z powrotem w celu ewidentnie świątecznym :P .

W szczękach są dwa nacięcia / rowki - większe i mniejsze. Same szczęki i regulacja jak w każdym dobrym markowym imadle - myślę że każdy rozmiar haka bezproblemowo obsłuży.To, jak i sama trwałość szczęk zależy już w dużej mierze na pewno od kultury technicznej posiadacza imadła i wstępnego wyregulowania rozwarcia szczęk przy różnej rozmiarówce haków.

Oczywiście podkleiłem już sobie podstawę - polecam nie ślizgające się na żdnej powierzchni silikonowe kropki / wypukłe kółeczka do mebli i innych sprzętów domowych.

Pozdrawiam.

Mam też to imadło co handluje Kozieł. Kupiłem w tym czasie co @siksa i w sumie dzięki jego sugesti. Jak dla mnie świetne, kręciłem na hakach #22 - 2. Myślę że jak dla mnie dożywotni sprzęt a pożyć chciałbym jeszcze ze 30 lat! ???? No i co dla mnie istotne skonstruowane i zrobione przez wędkarza, muszkarza, w Polsce. Czyli z klimatem. Gadałem z rok temu z twórcą i z tego co zrozumiałem nie produkuje ich już i raczej nie będzie produkował, także do kupienia tylko zapasy które są. Śpieszyć się bo warto.

• Like 1