Siksa Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Ciesze się, że przypadło do gustu. W sumie kilka osób kupiło te imadła dzięki moim sugestiom Ja je kupiłem dzięki sugestii @Undre. W czasie ostatniej rozmowy z twórcą, miał on przestać bezpośrednio je sprzedawać, a robić je dla kogoś kto będzie pakował je w ekskluzywne opakowania i sprzedawać za większą kasę. Nam się udało nawet odciąg do nici zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Tak się nakręciłem na to imadełko, że aż jedno zamówiłem "rozpoznawczo". Choć zasadniczo mam na czym pracować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 a ja sobie zrobiłem cosik takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 i dlatego wolę imadła z uchwytem do stołu, bo podstawka, to kawałek płyty, rurka, gwintownik, śrubka i 5 minut wizyty u spawacza ;-)Poza tym jakoś mi wygodniej pracować na przykręconym do krawędzi stołu,a podstawka tylko czasem jest w użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Tak czytam,czytam i nie wiedziałem ,że takie bywają problemy z imadem.Moje pierwsze i na razie ostatnie mam od 20 lat.Wykonane w Bydgoszczy przez zakład ślusarski na wzór takich najzwyklejszych lecz użyto porządnych materiałów,nawęglania szczęk itp. Dowiedziałem się dopiero w zeszłym roku,że takiego Łukasz Ostafin używał i chwali sobie najbardziej ze wszystkich.Ja już kiedyś wspominałem,że na swoim imadle zrobiłem, po małej przeróbce na ruch obrotowy kilkaset tzw wkrętów/oczek do woblerów i około 10 tys oczek do kiwoków.I co? Zero zużycia.Nadal świetnie trzyma haczyk nr 19 czy 21. Ale jest jedna wada. Czasem na wyjazdach,tam gdzie jest gruby blat nie mam jak zamocować imadła na ścisk.Taka podstawka to nie głupi pomysł. Jak zresztą zabieranie żarówki 100W,bo na każdym noclegu nad Sanem wkręcają 40 watówki i nie idzie kręcić muszek.(lampki biurkowej nie chce mi się wozić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 " Jak zresztą zabieranie żarówki 100W,bo na każdym noclegu nad Sanem wkręcają 40 watówki i nie idzie kręcić muszek.(lampki biurkowej nie chce mi się wozić)".Wystarczy za każdym razem przypomnieć gospodarzom o lampce stołowej i po pewnym czasie będzie standardem na wyposażeniu. O ile śpisz w tych samych miejscach. Pochwal się tym 20 letnim bydgoskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 i dlatego wolę imadła z uchwytem do stołu, bo podstawka, to kawałek płyty, rurka, gwintownik, śrubka i 5 minut wizyty u spawacza ;-)Poza tym jakoś mi wygodniej pracować na przykręconym do krawędzi stołu,a podstawka tylko czasem jest w użyciu. Marian, a ja prawie porzuciłem uchwyt od kiedy wyposażyłem swoje imadło w podstawę. Dzięki niej mam jeszcze jeden element regulacji. Można sobie imadło szybko przestawić troszkę w lewo, albo troszkę w prawo. Jak trzeba można przestawić bardziej od siebie i oprzeć łokcie na stole, a i w terenie, jak by zaszła taka potrzeba łatwiej na czymś postawić niż próbować przykręcić. Dobrze jest chyba mieć podstawę taką z przegródkami. Całkiem płaska działa trochę jak platforma startowa dla piór i innych drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ależ używam i z podstawką jeśli trzeba Najczęściej jednak wolę przykręcić do stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Cześć. Dziś trafiło do mnie imadełko z Kozielfishing. Opad szczęki, no inaczej tego nie napiszę. Dyskretny urok stali i mosiądzu, muszę ochłonąć. Nie pamiętam kiedy ostatnio cokolwiek zrobiło na mnie takie wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Tak z ciekawości, to gdzie zamawiacie te imadła? Na stronie Kozielfishing? Napisałem "z ciekawości", gdyż mam już praktycznie nowe Danvise, zresztą wolę przykręcane...Wcześniej rozważałem zakup tego imadła...a może kupić drugie? na zapas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Tak z ciekawości, to gdzie zamawiacie te imadła? Na stronie Kozielfishing? Napisałem "z ciekawości", gdyż mam już praktycznie nowe Danvise, zresztą wolę przykręcane...Wcześniej rozważałem zakup tego imadła...a może kupić drugie? na zapas PozdrawiamJa wymieniłem Danvise właśnie na Koziela, kupiłem z drugiej ręki ( ukręcone kilka muszek ) i też opad szczęki. Widać precyzję i jakość. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Tak, na stronie kozielfishing, piszesz na maila lub dzwonisz. Na stronie nie jest napisane, że w ofercie są imadła, są tylko ich zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 OK. Podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Również posiadam Koziela, i chętnie kupiłbym drugiego na zapas Imadło ma taką precyzję wykonania ,że muchy same chcą się kręcić Edytowane 2 Stycznia 2018 przez DominikSy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Czy to imadełko Koziel posiada funkcję "rotary"? Jaka jest średnica tego trzpienia pod głowicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Posiada rotary. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) I jest to tzw. true rotary, czyli obracajac muchę wpiętą w szczęki trzonek haczyka jest jakby nieruchomy, obraca sie wokół swojej długiej osi. Funkcja pomocna przy niektorych rodzajach much albo jesli staramy sie wykonac muchę bardzo starannie, zwlaszcza chcąc mieć idealnie nawiniętą przewijkę.Trzpień, czyli ten "drucik", na którym zamontowana jest głowica ze szczękami? Ma równiutkie 10 mm średnicy. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Herman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Panowie napiszę tak: kupię imadło Kozielfishing, jeżeli ktoś chciałby odsprzedać to proszę pisać. Chciałbym kupić jedno i na zawsze????Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Panowie napiszę tak: kupię imadło Kozielfishing, jeżeli ktoś chciałby odsprzedać to proszę pisać. Chciałbym kupić jedno i na zawszePozdrawiam MaciejCzyli już się skończyły ? Uff ,mam i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Panowie napiszę tak: kupię imadło Kozielfishing, jeżeli ktoś chciałby odsprzedać to proszę pisać. Chciałbym kupić jedno i na zawszePozdrawiam MaciejNie ma. skończyły się, nie dowieźli... i raczej już nie będzie. Jedyna opcja to zamówienie zbiorowe min. 20 szt. Jak będą chętni to mogę rozkminić temat. Ale cena tez już będzie trochę inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Z ciekawości,jaka orientacyjna cena?Nieśmiało planuję zacząć przygodę z kręceniem i fajnie by było kupić coś porządnego i sprawdzonego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Trudno mi się teraz deklarować, bo to nie ja je składam. Musi się wstępnie zdeklarować choć parę osób chętnych, to będziemy kalkulować materiały i robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Ok. Jak coś jedno dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Witam,jaka cena,też bym przytulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 A to znaczy że jest jeszcze szansa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi