Richi55 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Nabyłem swoje pierwsze pływadełko.Nie wiem jakie buty założyć zamiast butów do brodzenia.Niektórzy radzą trampki tylko jak to przymierzyć.Może ktoś ma inny sprawdzony sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00cio Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jakie kupiłeś ? Ja myślę o kupnie. Z tego co czytam to najlepiej płetwy na skarpety neoprenowe - do tego buty do nurkowania (cienkie, żeby nie uszkodzić skarpety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Kupiłem MADCATA.Buty do nurkowania nie nadają się,bo są wąskie,do zakładania na gołą stopę.Sprawdziłem.Niestety skarpety neoprenowe też są obcisłe i nie mogę zmieścić nogi z dość lużną skarpetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00cio Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 który model madcata ? Do decathlona można zabrać śpiochy i na miejscu wszystko przymierzyć, buty + płetwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Idź do sklepu dla nurków i tam przymierz wszystko jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Potwierdzam- do nurkowego ze śpiochami sie wybierz. Najprościej i najlepiej.Ja zakładałem skarpetki na neopren w śpiochach i na to szły płetwy. Mina sprzedawcy bezcenna Na płetwach naprawdę nie warto oszczędać, szczególnie jeśli będziesz pływał po większych akwenach. Koniecznie płetwy z zapięciem, nie wsuwane na stopę.Na Zatoce Gdańskiej dawało radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Dzięki za poradę.Płetwy i pływadełko mam na maxa wypasione.Z tymi skarpetami to chyba najlepszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaNerra Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Jak jeszcze bawiłem sie w nurkowanie, amerykańska firma DUI wprowadziła rewolucyjne rozwiązanie Rock Boots, cholernie drogie... trampki.W Polsce właśnie trampkami się je zastepowało i w tym kierunku bym poszedł. Duży plus to poruszanie się po lądzie.Jesli chcesz mocne, dobre płetwy to kup płetwy typu jet i do tego paski wymień na stalową sprężynę.Sprawdzone z technicznych nurkowań na wrakach. Łatwo się zakłada/zdejmuje a nie ma szansy spaść z nóg.Pozdro,Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Kupiłem MADCATA.Buty do nurkowania nie nadają się,bo są wąskie,do zakładania na gołą stopę.Sprawdziłem.Niestety skarpety neoprenowe też są obcisłe i nie mogę zmieścić nogi z dość lużną skarpetą. Ja mam normalnie 40 i zamówiłem but nurkowy z Decathlona w rozmiarze 42/43 z suwakiem. jak dla mnie to bomba. Może przymierzałeś zbyt małe, szukaj z suwakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Buty do nurkowania jak najbardziej się nadają, trzeba po prostu wybrać odpowiednie w odpowiednim rozmiarze. Tak jak radzono powyżej wybierz się z woderami do sklepu i przymierzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Dzięki za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi